Pitääkö blogin kehittyä?

Minnean muruja

"Näin saat blogillesi enemään lukijoita!" " Näin teet blogistasi menestyvän!" Lähes viikottain törmään facebookissa otsikoihin, jotka huutavat, että blogini ei ole riittävän hyvä, vaan sen pitäisi olla suurempi, parempi ja menestyneempi.

Olen pohtinut blogin kirjoittamista, ja sitä, täytyykö blogin ja bloggaajan kehittyä. Voiko blogi säilyttää kiinnostavuutensa, jos blogin sisältö ei muutu? Viime viikolla kirjoittamani ikäkriisi on nyt siis levinnyt bloggaamiseenkin! Olen alkanut epäillä, jaksavatko ihmiset lukea jorinoitani kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Varsinkin, jos blogi jatkaa samalla linjalla, samoilla jutuilla, eikä bloggaaja kehity kirjoittajana tai kuvaajana. Jaksanko itse kirjoittaa ja innostua, jos työni ei etene mihinkään. Ovatko suuret lukijamäärät avain onneen.

Ehkä ikäkriisin, tai siitä kumpuavan epävarmuuden vuoksi kirjoittaminen on tuntunut viime aikoina tahmealta, ja olen alkanut kyseenalaistamaan omia ideoitani ja juttujani. Onko minulla mitään mielenkiintoista sanottavaa, vai toistavatko juttuni samaa kehää?

Otetaan ensinnäkin kirjoittaminen. Faktahan on se, ettei käytettävissä olevalla ajalla saa niin hyvää tekstiä itsestäni irti kuin jos minulla olisi useampi tunti päivässä aikaa tälle harrastukselle. Välillä vartissa saa hauskan postauksen aikaseksi, mutta välillä hätäisesti ulos rykäisty teksti ärsyttää. Toisaalta mietin, paranisivatko tekstini pidemmälläkään ajallisella panostuksella, vai onko blogini tarkoituskin olla päiväkirjamainen sillisalaatti, joka kuvaa sen hetkisiä fiiliksiä. Välillä tulee priimaa, ja välillä ei. Tunnistan itseni fiilispohjalta kirjoittajaksi, joten pitkällinen suunnitelmallisuus ei ehkä kuitenkaan olisi mun juttu.

Sama juttu on myös kuvien ja ideoiden kanssa. Kun aikaa on vähän tai visio hukassa, joutuu hyväksymään myös sellaisia kuvia, joihin ei ole itse tyytyväinen. Pitäisikö jättää postaamatta, jos ei ole itse tyytyväinen, vai pitäisikö vain karsia pois turha itsekritiikki, sillä kukaan ei ole täydellinen. Rosoiset kuvat ovat sitä paitsi samaistuttavampia, ja liian täydelliset kuvat ovat jopa hieman ärsyttäviä.

Toisinaan parhaat kuvat syntyvät hetkessä, ja spontaanisti. Näin on myös postausideoiden kanssa. Toki, jos elämä ei olisi niin hektistä, ehtisivät aivot levätä ja luovuus pääsisi paremmin kukkimaan. Huomaan tämän esimerkiksi, jos olen kipeänä ja yksin kotona päivisin, saan sängyssä loikoillessa parhaimmat postausideat. Kun vai olisi aikaa olla tekemättä mitään!

Tästä päästäänkin kysymykseen: Saako blogi pysyä samanlaisena (sillisalaattina), jos kombo on suht toimiva, vai kärsiikö blogin kiinnostavuus lukijan kannalta, jos blogi ei pyri kehittymään ja parantamaan? Mitä sinä olet mieltä? 

Vaikka blogia kirjoittaa pääasiallisesti omaksi iloksi, on lukijoilla kuitenkin suuri merkitys. Parhainta tässä jutussa on se, kun joku kommentoi, että sai postauksesta iloa, inspiraatiota, vertaistukea tai hyviä vinkkejä. Enkä voi kieltää,etteikö siitä tulisi hyvä mieli, jos Google Analytics näyttää, että joku postaus on saanut paljon lukijoita. Silloin saan itsekin lisää puhtia kirjoittamiseen. Älkää siis huoliko, en ole lopettamassa, vaikka tämä ikäkriisi laittaakin uimaan syvemmissä vesissä. Jos postaustahti hidastuu, niin tiedätte, mistä on kyse.

Nyt on kuitenkin perjantai, ja mulla on kampaajakin varattuna työpäivän päätteeksi! Aurinkokin paistaa, joten things are looking good!

Mitä mukavinta viikonloppua! Mitä suunnitelmia sulla on viikonlopulle?

Kommentit

inkedprincess
Inked princess

Musta tuntuu, että aika moni bloggaaja pähkäilee näitä samoja asioita. Tai ainakin itse teen niin.
Mutta kyllä mä olen huomannut, että menetän mielenkiinnon "täydellisiin" blogeihin paljon nopeammin kun sellaisiin mihin pystyy samaistumaan. Musta se on ihan fine, että välillä postaa enemmän ja välillä vähemmän. Ja, että välillä höpöttää niitä näitä ja välillä on taas jotain järkevääkin sanottavaa. Eikä kaikki kuvat jokaisesta postauksesta tarvitse olla sävysävyyn täydellisen aseteltuja.
Koska tosiaan, joskus ne täydelliset kuvat aiheuttavat mussa enemmän ärsyyntymistä kuin ihastusta.
Kuitenkin jos kirjoittaa ns. Lifestyle-blogia eli omasta elämästään niin tuntuu hassulta, että kaikki olisi aina tasaisen "laadukasta". Eihän kenenkään elämäkään ole.
Tulipa kauhea romaani - no pointtina oli se, että jatka samaan malliin. :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos romaanista! Kiva kuulla, että muutkin miettivät näitä samoja juttuja! Niinhän se on, että lifestyleblogi saa näyttää sellaiselta kuin elämäkin, välillä vähän sotkuiselta, mutta elämänmakuiselta :)

Yhtä sirkusta!

Niin kauan kuin en tavoittele mitään, pidän blogin vain hauskana harrastuksena, on kaikki hyvin. Jos alan miettimään tuollaisia, kuinka paljon lukijoita jne. menee metsään, ainakin minun kohdalla. En halua tästä työtä, minulla on jo yksi sellainen. Toki sen verran, kun ilman minkäänlaisia paineita kehittyy, sopii minulle ja kai? siinä kehittyy, kun kirjoittelee ja kuvaa tarpeeksi. Tosin kuvaan kännyllä kaiken ja niin aion myös jatkossa tehdä :)

Viikonloppusuunnitelmiin kuuluu pakkaamista lauantaina. Ruokien hankkiminen muksuille viikoksi, kun he jäävät kodinvartijoiksi, kun me sunnuntaina menemme Hesaan yöksi ja maanantai aamuna aikaisin lento Kanarian saarille.

Minnea
Minnean muruja

Se on kyllä totta, että lukijamäärät edellä ei kannata kirjoittaa, sillä silloin menee metsään.

Voi vitsi, teillä on ihana viikko tulossa!

Maijalan Anna (Ei varmistettu) http://www.maijalassa.com/

Olipa kivaa pohdintaa! Mä haaveilin vuosia blogin perustamisesta mut ajattelin et ensin opettelen kuvaamaan/tarvin enemmän aikaa/pitää valita yksi aihe mistä kirjoittaa/jne enkä ikinä aloittanut. Viime syksynä päätin unohtaa itselleni asettamat vaatimukset ja vain aloittaa, tekemällä kai oppii edes jotain! En edelleenkään oo opetellut kuvaamaan, aikaa kahden alle kolmevuotiaan kanssa on todella vähän ja kirjoitan ihan mistä sattuu, mutta se on kivaa ja ainakin toistaiseksi riittää mulle!

Minnea
Minnean muruja

Minä taas luin vuosia blogeja sen kummemmin itse kirjoittamisesta haaveilematta. Sitten kun sain päähäni, että haluaisin blogata, pistin blogin pystyyn melko nopeasti. Fiilispohjalta.

Kiva, kun kommentoit! Pitääpä käydä tutustumassa sun blogiin :)

Torey
Näissä neliöissä

Aina sitä toivoisi blogilleen toki lisää uusia lukijoita, mutta tärkeintä itselleni on kuitenkin se, että mukana on pysynyt ne samat kasvot! Yhä edelleen juttuni kiinnostavat!

Olen pitänyt blogeja jo yli 5 vuotta. Olen kehittynyt bloggaajana ja kirjoittajana niin, että sen itsekin huomaa. En kuitenkaan jaksa alkaa muuttaa tyyliäni tai blogiani vain päästäkseni "piireihin".

Näistä "suosituista" ja blogigaaloihin/kisoihin päässeistä seuraan vain yhtä säännöllisesti. Muista kurkin ne minua kiinnostavat jutut silloin tällöin. Osa on menettänyt sen ihanan "aitouden" joka esim. just Kirsihannelen blogista huokuu! Ei ole jokaista asukuvaa mietitty sillä, että näkyykö peppu tai vatsalihakset oikeasta kulmasta ja onhan taustalla kaunis vanha rakennus jne. Vaan kunhan kuva nyt on suht hyvä ja vaate tulee esille, niin blogiin vaan!

Tottakai hyvin valaistut kuvat voittaa pimeät ja suttuiset kuvat ja itsekin panostan kuviini (etenkin asukuviin), mutta jos kaikki on mietittyä ja postaukset viikolle aina suunniteltu etukäteen niin... ei kiitos. Itse kirjoitan siitä mikä mieleen tulee ja vain harvoin on juttuja joihin olen kuvia jne. kerännyt pidemmän aikaa.

https://naissanelioissa.wordpress.com

Yhtä sirkusta!

AAAh miten ihania sanoja sieltä putoilikaan silmiini toinen toisensa perään, kiitos Torey <3 Huikean hieno olo tuli, ihan kuin olisi saanut palkankorotuksen :D

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, että samoja pohdintoja on muillakin. Ja ihan totta, että varmasti kehittyy huomaamattaankin. Itse vain välillä katsoo omia juttuja liian kriittisesti.

Oon samaa mieltä Kirsihanneleen blogista! Aito ja niin koukuttava :)

Yhtä sirkusta!

Voi miten kauniisti tässä nyt puhutaan...ihan liikuttuu, nyyh <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Tätä miettii varmasti moni bloggaaja, itse ainakin samaistun sinun ajatuksiin. Tietenkin on ihan mahtavaa kun postaukset saavat lukijoita, se innostaa ja motivoi. Minä taas nautin etenkin valokuvaamisesta, etenkin matkapostauksissa - kuvien ei todellakaan tarvitse olla täydellisiä enkä juuri suunnittele mitään etukäteen. Seuraan monenlaisia blogeja - toisissa nautin aidoista, persoonallisista kokemuksista ja toisissa visuaalisuudesta. Mutta pääasia lienee onkin että tekee vaan omaa juttuaan välittämättä siitä mitä ’blogi piirien” tyypit tekevät - olisi tylsää jos kaikilla olisi samanlaiset blogikuvat ja jutut.

Minnea
Minnean muruja

Kyllä, on todellakin tylsää, jos ja kun samat jutut(varsinkin yhteistyöt) toistuvat useissa blogeissa!

Itse olen aika kriittinen omien kuvien suhteen, enkä haluaisi käyttää tummia tai epätarkkoja kuvia. Saatan käyttää liikaa aikaa hioessani valotusta tai kuvan rajausta jne.

Siiri / Pilkettä (Ei varmistettu) http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

Minä ainakin arvostan blogeissa aitoutta, vaikka se tarkoittaisi rosoisuutta. ;)

Minnea
Minnean muruja

Sama juttu! Omille jutuilleen vaan tulee sokeaksi ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta on kiva, että myös lifestyle- blogigenressä on erilaisia blogeja ja on selvä, että harrastusblogiin ei ehdi panostaa niin paljon kuin aina haluaisi, harvaa lukijaa se kuitenkaan haittaa, koska blogi pysyy ns. samaistuttana. Sinun blogisi on yksi suosikkini, koska jutut ovat sellaisia, jotka minua tällä hetkellä kiinnostaa ja tykkään myös kuvistasi. Tekemällä myös oppii eli blogitaidot kehittyy huomaamatta ja toisaalta aihepiirikin voi muuttua ajan myötä tai blogin voi myös lopettaa. Ei kannata liikaa suunnitella ja stressata!

Ammattimaisilla blogeilla, joissa kuvat ovat korkeatasoisia, on myös paikkansa enkä oikein tykkää monen pienemmän blogin kirjoittajan jatkuvasta ammattiblogien dissauksesta ja siitä miten nämä eivät ole aitoja. Eihän blogien tarvitse olla samanlaisia!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos kivasta kommentista! Tuli hyvä mieli! Yritän vähentää stressaamista!

Dissaaminen on aina ikävää :/ On mahtavaa, että blogeja on joka lähtöön, ja arvostan suuresti sitä työtä ja ammattitaitoa, joka ammattibloggareiden kuvista loistaa.

 

sharks
by a mile

Mä luulen, että blogit kehittyy ihan huomaamatta siinä missä ihminenkin. Toisinaan kiinnostaa toisenlaiset jutut, ja sitten pitää kirjoitella niistä. En tykkää aihepiirien pakottamisesta, ja siksi mun mielestä sun blogi on kiva - siinä näkyy elämää. :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos, kivasti sanottu! Itse sen kehityksen näkeminen voi olla vaikeaa, omille jutuille tulee sokeaksi.

Jantunen
Tuuletuksia

Ihanaa, että on erilaisia blogeja, oli ne sitten kaupallisia, ammattiblogeja tai harrastusblogeja. Varmasti on paikkansa pysyvimmille paketeilla ja sitten taas sellaisille, jotka kehittyvät paljonkin etenepäin.
Meidän omassa blogissa on niin poikkeuksellinen lähtökohta ja sen taustalla olevassa tosielämässä niin isot pienen ihmisen tavoitteet, että blogi väkisinkin tulee muodostumaan yllätyksistä ja muutoksista. Sen vuoksi ihan kaipaankin elämään välillä jotain tasaista ja pysyvämmän sapluunan luettavaa ja elettävää. Kaiken ei tarvitse aina mennä höyryjunana eteepäin.
Mukavaa viikonloppua <3

Minnea
Minnean muruja

Kiitos kivasta kommentista! Välillä tuntuu, että selkeä aihepiiri olisi helpompi lähtökohta, ja ehkä tekstikin olisi luontevampaa. 

Pitääpä käydä tutustumassa teidän blogiin :)

souliina (Ei varmistettu) http://souliina.blogspot.fi

Olen huomannut nämä samat facebook äivitykset ja mainokset, kuinka tehdä blogista isompi ja ammattimaisempi jne.
Minun oma blogini on sillisalaattia ja omat voimavarani, ei itseasiassa juuri tällä hetkellä riitä isompiin mutoksiin, samoin kuin aika.
Olisihan se ihana kun olisi aikaa panostaa ja antaa luovuuden viedä mennessään, tehdä blogista ammattimaisempi, mutta tällä hetkellä menen näillä eväillä ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Mutta siis itse luen kaikenlaisia blogeja, eikä minua haittaa kuinka usein ne päivittyvät.

Minnea
Minnean muruja

Helposti blogimaailmassa ottaa itselleen turhia paineita, kun joka suunnasta tosiaan toitotetaan kasvusta ja paremmasta sisällöstä. Miten se voikin olla niin hankala hyväksyä, että oma aika riittää siihen, mihin se riittää. Ja sillä on mentävä.

Vierailija (Ei varmistettu)

En ole pitkäaikainen seuraaja mutta sen minkä olen seurannut blogiasi niin luulen ettei lukijasi haluakkaan mitään suurta muutosta. Tiettyjä tv-sarjoja, kirjoja ja blogejahan seurataan ihan siksi että ne ovat tuttuja ja turvallisia, ja antavat aina positiivisen kotoisan fiiliksen. Me kehitymme väkisinkin, juttumme siinä ohessa:) . Minusta myös kaikenmoinen kirjo on hyvästä, kaikkea mahtuu blogejen maailmaan. Seiso vaan jämäkästi oman juttusi takana&lt;3 t.paulina www.lily.fi/blogit/manic-fat-mom

Minnea
Minnean muruja

Kiitos kivasta kommentista! Miten se onkin välillä vaikeaa seisoa omien juttujensa takana :D Välillä vain tuntuu, ettei niissä omissa jutuissa ole järkeä, ja iskee itsekritiikki.

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Musta tuntuu, että tässä hommassa kehittyy ihan väkisinkin ja ilman mitään erityistä pyrkimystä: kirjoittamalla kehittyy kirjoittajana, kuvaamalla kuvaajana ja blogin aiheet kasvavat ja muuttuvat bloggaajansa mukana. Mutta ymmärrän kyllä nuo pohdinnatkin! Itse mietin monesti, pitäisikö blogilla oikeasti tavoitella jotain - niin kuin aika moni tuntuu tekevän - ja onko jotenkin kunnianhimotonta, jos ei pyri esimerkiksi yhteistyöprojekteihin. Mutta sitten toisaalta on kiva saada aina välillä positiivista palautetta teksteistä ja muistan aina, miksi tätä teen: ihan siksi, että haluan kirjoittaa minulle tärkeistä asioista silloin kun siltä tuntuu, en tähdätä laskelmoivasti mihinkään tai pyrkiä tiettyyn viikottaiseen postaustahtiin.

Minnea
Minnean muruja

Olen kyllä aina ollut vakaasti sitä mieltä, että ihminen kehittyy koko ajan, varsinkin jos osaa katsoa omia ajatuksiaan ja tekojaan. Blogista sen sijaan kehitys on hankalampi nähdä, ainakin omasta blogista. Mutta totta se varmaan on, että kehittyy huomaamattaan.

Sulla on kyllä hommassa hyvä tatsi! Ja tekstit ovat oivaltavia ja mielenkiintoisia joka kerta! Sellaisia ajatuksella kirjoitettuja!

Minä kö
Minä(kö?)

Jotenkin olen ajatellut että kehitän itseäni ja Blogi kehittyy sen ansiosta sivutuotteena :) Tunnistan niin hyvin tuon ajatuksen siitä kun jokin postaus on mahtava ja jokin taas tuntuu aivan pohjanoteeraukselle. Tavallaan on tarve pitää "taso" tasaisen hyvänä, mutta ehkä se on liikaa vaadittu :) Hyvä kirjoitus! :)

Minnea
Minnean muruja

Puit sanoiksi ajatukseni! Että, kun on saanut jotain omasta mielestä hyvää aikaiseksi, niin ei haluaisi julkaista jotain vähemmän hyvää. Mutta yritän tunnistaa sen ajatuksen, ettei sillä oikeasti ole väliä, vaikka joku kirjoitus ei olisi mestariteos. Sillä jos alkaa liikaa pohtimaan, niin kirjoittamisen kynnys kasvaa liian suureksi.

Nina / Monta syytä rakastaa (Ei varmistettu) http://www.montasyytarakastaa.com

Ihan tismalleen samojen ajatusten äärellä itsekin. Olen kuitenkin lukijana sitä mieltä ettei todellakaan tarvitse kehittyä säilyttääkseen lukijan mielenkiinnon. Kuten joku ylempänä kommentoi niin liian täydellinen blogi menettää mielenkiinnon, siinä vaiheessa huomaan enää katsovani vain kuvat läpi, mutta tekstiä en jaksa enää lukea. Itsellä on tosi korkea kynnys nykyään julkaista postauksia, joiden kuviin en ole tyytyväinen ja se rassaa itsellä ehkä eniten...

Minnea
Minnean muruja

Tuttuja ajatuksia! Ymmärrän sen niin hyvin, että omat kuvat on tärkeitä, eikä halua julkaista sellaista, johon ei ole täysin tyytyväinen. Toisaalta esim. ammattikuvaaja Veera, joka kirjoittaa Tyyliä Metsästämässä-blogia ei pelkää julkaista huonoja kännykällä räpsäistyjä kuvia blogissaan, siellä niiden kauniiden ja ammatitaitoisten otosten joukossa. Eihän ne vähennä hänen ammattitaitoaan. Enemmänkin antavat rennon ja itsevarman kuvan hänestä tyyppinä.

tuulanneli (Ei varmistettu)

Ihan samat jutut hyppivät minunkin silmille ja joskus tulee riittämättömyyden tunne.

Joka tapauksessa meistä jokainen, joka kirjoittaa blogia niin kehittyy ihan huomaatta koko ajan. Opimme valokuvaamisesta uutta yritysten ja erehdyksien kautta samoin tekstin kirjoittaminen paranee. Me vaimme asetamme itselle joskus sen riman liian korkealle.

Hyvässä blogissa sinä aistit sen elämän rosoisuuden.

Hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos kivasta kommentista! Itse sen kehityksen huomaaminen on haastavaa. Välillä kun tuntuu, että toistaa samoja juttuja, ja kuvatkin ovat samanlaisia.

MarikaJohannaP
Hey girl

Samoja juttuja tulee välillä mietittyä.
Tykkään sun blogista super paljon just tällaisena <3. Kehittymistä varmasti tapahtuu luonnostaan ja vähän ehkä huomaamattakin. Sitä on itse niin lähellä tekemistään ettei sitä kehitystä välttämättä huomaa ennen kun katsoo vaikka jotain ensimmäisiä juttujaan ja kuviaan.
Ja ei se oikeastaan haittaa vaikka jotkut jutut olisivatkin samantyyppisiä kuin aikaisemmat, sinun ja sun juttujen takia me sun blogia seurataan :) <3.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.