What to write about?

Minnean muruja

Olen aika fiilispohjalta kirjoittelija. Ja sama pätee kyllä elämään yleensäkin, toimin pitkälti intuition varassa. Kun saan idean, tai inspiraatio iskee, laitan näppiksen laulamaan. En ole tämä lyhyen blogihistoriani aikana suunnitellut blogipostauksia muutamaan päivää pidemmälle. Sama juttu postauksen rakenteen kanssa, kirjoittelen lähinnä ajatuksenvirtaa, enkä järjestele tekstin rakennetta etukäteen. Toivottavasti tekstini eivät vaikuta kovin sekavilta. Pääni kyllä vaikuttaa nykyään sekavalta, joten en ihmettele jos se näkyy myös teksteissä. Tuntuu, että kun joku tarvitsee sinua koko ajan, en kykene enää keskittymään mihinkään samalla tavalla kuin ennen lasta. Ajatukset eivät pysy kasassa, ja ne katkeilevat. Ymmärrättekö ollenkaan mitä tarkoitan?

Olisi mielenkiintoista tietää, miten te kirjoitatte blogipostaukset (tai esimerkiksi sähköpostit tai muut tekstit)? Fiilispohjalta, vai tarkka rakenne muotoiltuna ennen varsinaisen postauksen/tekstin kirjoittamista?

Kuvat on viime Lontoon ja New Yorkin reissuilta. Kaksi lempikaupunkiani <3

 

Eilen aloitin kirjoittamaan ylös blogisuunnitelmaa tälle keväälle. Mulla on paljon ideoita ja juttuja, joista haluaisin kirjoittaa. Ideoita listatessani tuli mieleeni, että mitähän te blogiani lukevat haluaisitte lukea. Niimpä esitänkin teille nyt kysymyksen:

Mitä haluaisit blogissani lukea?

Tykkäätkö lukea matkasuunnitelmista tai matkakokemuksista? Fiilistellä kauniita kuvia, tai saada vinkkejä valokuvaamiseen? Kiinnostaako taaperon touhuilut ja kehitys? Tykkäätkö parisuhdepohdinnasta? Haluatko kuulla päivittäisiä ajatuksiani ja fiiliksiäni? Vai haluatko saada inspiraatiota pukeutumiseen tai vinkkejä mielenkiintoisiin leffoihin ja sarjoihin? Hömppää vai syvällistä? Nyt saa esittää toiveita!

Olen todella iloinen kaikista kommenteista :)

Kaunista keskiviikkoa, ystäväiset!

Kommentit

kan_iid (Ei varmistettu)

Aiheina itseä kiinnostaa eniten lapset, muotivinkit ja matkailu. Suht tuoreena äitinä lapsiin liittyvä vertaistuki ja vinkit on tervetulleita, ja taaperon vauhdikkaasta elämästä on hauska lukea :D Tykkäsin myös siinä "milloin viimeksi" postauksesta, se oli ajatuksia herättävä, mikä on aina hyvä! Just semmosta uutta jännää mistä voi inspiroitua :)

Minnea
Minnean muruja

Hahaa, luin ensin että muovivinkit ja hetken mietin että mikäs juttu tämä on :D Lapsiin liittyvät jutut on kyllä sydäntä lähellä ja koko ajan mielessä <3 Matkajuttujakin on tulossa. 

Kiva, kun kommentoit ja kerroit, mistä pidät :)

piia / On elettävä huolella (Ei varmistettu) http://www.vauva.fi/blogit/on_elettava_huolella

Ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat! Ajatukset eivät pysy kasassa, ja vaikka pysyisivätkin niin niitä ei pääse pukemaan sanoiksi juuri silloin kuin haluaisi. Itse kirjoitan fiilispohjalta niin usein kuin se on mahdollista. Joskus kirjoitan mieleen tulleen aiheen muistiin, sillä muuten saatan oikeasti unohtaa sen. Silloin, kun on aikaa ja homma luistaa, näpyttelen useamman postauksen luonnoksiin tai laitan edes aiheita tai vaikka irtonaisia lauseita. Jotkut jalostuvat postauksiksi asti, toiset unohtuvat.
Suunnitteleminen, aikatauluttaminen ja hiominen kuulemma kannattavat, mutta tuntuvat itsestäni liian työläiltä. Eri asia olisi, jos kirjoittamisesta saisi palkkaa. Nyt ajattelen, että blogini on (ainakin toivottavasti) minun näköiseni, ja lukija voi itse päättää tykkääkö siitä vai ei :)
Itseäni kiinnostaa muiden arki, kivat vinkit esim. ruoanlaittoon, leikkeihin, arjen sujumiseen yms. ja suositukset vaikka kivasta kynsilakasta tai parhaasta kuivashampoosta.
Mukavaa torstaita!

Minnea
Minnean muruja

Kiva, että joku samaisuu :D Välillä miettii, että miten sitä voikin nykyään olla niin hajamielinen. Ehkä pitää itsekin alkaa kirjoittelemaan ylös heti, kun jostain ideasta saa kiinni, ja tehdä vaikka ihan muutaman lauseen luonnos. Tykkään myös itse, että fiilispohjalta kirjoittaminen  tuntuu kivalta, kun ei ole vastuussa kenellekään, eli kun kirjoittamisesta ei saa palkkaa.

Ihanaa, että kerroit toiveesi! Laitan ne korvan taakse :)

Kivaa torstaita sullekin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.