Ladataan...
Minnean muruja

Moi! Miten teidän joulu on mennyt? Meidän sairastelukierre ei ota loppuakseen, ja Levin mökkijoulu meni suurimmaksi osaksi sairastaessa :/ Voimia ja energiaa bloggaamiseen (tai mihinkään) ei juuri nyt riitä, joten blogihiljaisuus saattaa jatkua vielä tovin. Voin muuten sanoa, ettei ole kovin helppo yhdistelmä, kun molemmilla vanhemmalla on kauhea mahatauti, mutta taaperolla riittää virtaa. Terveempää ensi vuotta kohti!

Vuosi vaihtuukin jo ihan kohta, ja on aika suunnata katseet tulevaan vuoteen. Elämä on muuttunut lapsen tulon jälkeen tuodella paljon, ja odotukset sekä toiveetkin tulevan varalle ovat hieman erilaiset aikaisempiin vuosiin verrattuna. Maailmaa katsoo ihan eri vinkkelistä kuin muutama vuosi sitten. Minä itse olen muuttunut, mutta kuitenkin pysynyt samana. Vanhemmuus tuntuu olevan tasapainottelua vanhan ja uuden minän välillä.

Vuosi 2015 oli elämäni rankin ja haastavin. Raskauden loppumetreillä tuli terveydellisiä ongelmia, ja niistä johtuen käynnistetty synnytys, paljon stressiä ja pelkoa. Tuli koliikkivauva, baby blues, jäätävä väsymys, ahdistus ja korkea verenpaine. Tuli alakulo ja epätoivo. Vuosi meni sumussa, eikä siitä muista juuri mitään. Miten tästä selvitään?

 Tämä vuosi on ollut melko hyvä. Vauva kasvoi, ja elämä helpottui hieman. Omat voimat palasivat. Elämään palasi ilo ja toivo. Palasin takaisin töihin. Arki, vaikkakin melko kiireinen, alkoi rullaamaan. Minä viihdyin töissä, ja taapero päiväkodissa. Iltaisin on ollut ihana halailla taaperoa, kun hän selittää omia kuulumisiaan. Taapero on kasvanut harppauksittain. Tuntuu, että ihan viime aikoina on tullut paljon uusia sanoja, ja ymmärrys on kasvanut valtavasti. On ihanaa nähdä hänen kasvavan pieneksi persoonaksi. Kävimme myös Kroatiassa perhelomalla ja aloitin tämän blogin kirjoittamisen. Ja miten paljon iloa ja energiaa tämä uusi harrastus onkaan tuonut! 

Tuleva vuosi tuo muutoksia useammallakin alueella. Isoimpana muutoksena on varmaankin työtä koskevat muutokset. Töissä tulee puhaltamaan uudet tuulet, ja jännityksellä odotan, minkälaiseksi työnkuvani tulee muotoutumaan. Olen tehnyt samaa työtä jo mooonta vuotta, joten muutos on tervetullut. Kaipaan lisää haasteita ja itseni kehittämistä. Toivottavasti tuleva vuosi tuo mieluisia muutoksia työrintamalla.

Toki lapsen syntymän jälkeen jokainen vuosi on erilainen jo ihan senkin vuoksi, että he kasvavat niin huimaa tahtia. Ensimmäisen vuoden pieni vauva on vaihtunut määrätietoiseen humoristitaaperoon. Ensi vuosi tuo tullessaan taas paljon uutta kehityksen saralla. Toivon, että koko ajan kehittyvä kommunikointimme helpottaa yhteiseloamme. Riemulla seuraan taaperon kehitysvaihteita; uusia sanoja, motorista kehittymistä ja ymmärryksen kehittymistä. Uhmaikäkin alkaa jo osoittaa merkkejä saapimisestaan.

Nyt, kun taapero on jo vähän isompi, voin ensi vuonna alkaa palailemaan pikkuhiljaa omien harrastustenkin pariin. Tykkään todella paljon vesiliikunnasta, ja joku vesijumppakurssi olisi kiva aloittaa. Yritän panostaa tulevana vuonna enemmän omaan hyvinvointiini, joka on kahtena viime vuonna jäänyt pahasti äitiyden ja väsymyksen alle. Yritän olla tuntematta huonoa omaatuntoa omasta ajasta sekä panostaa enemmän parisuhdeaikaan. Pieni toive kahdenkeskisestä matkasta miehen kanssakin on olemassa. Myös bloggaamisessa haluan kehittyä. 

Mitä mietteitä sulla on tulevalle vuodelle? Teetekö uuden vuoden lupauksia?

Loisteliasta uutta vuotta! Palailen, kun hyvältä tuntuu. Kuvituksena tässä postauksessa on ihania poroja Leviltä :)

Ladataan...
Minnean muruja

Se on joulu nyt!

Ollaanko siellä jo ihan tip tap tonttulakit päässä? Vai onko joulufiilis hukassa? Etkö osaa rauhoittua kiireisen arjen keskellä?

Tässä muutama idea joulufiiliksen löytämiseksi :) Ei mitään poppakonsteja, vaan melko perusjuttuja, jotka olen kokenut toimiviksi. Ja hei, jos joulufiilistä ei kaipaa, niin ei sitä tarvitse toki pakolla etsiä.

- jouluradio! Löysin jouluradion ihan vasta, mutta voi vitsi, miten tunnelmallista joulumusiikkia sieltä löytyy! Valikoimaa löytyy niin perinteisen kuin raskaamman joulumusiikin ystäville! Oma suosikkini jouluradion valikoimasta on xmas by jouluradio. ​Kanavasta sanotaan jouluradion sivuilla seuraavaa:

"Xmas on samettista ja svengaavaa joulumusiikkia kuin suoraan amerikkalaisesta jouluelokuvasta. Elvis sekä Sinatra tarjoavat jopa siirappisen suloisia säveliä, kun taas Mariah Carey ja Justin Bieber puraisevat kirpeästi kuin talvipakkanen.

Tällä kanavalla kuulet tämän päivän tuoreimmat joululaulusovitukset isoilta musiikkimarkkinoilta Iso-Britanniasta sekä Yhdysvalloista."

- Kynttilät! ​Mikään ei ole niin tunnelmallista kuin elävä tuli pimeässä talvi-illassa! Yleensä sammuttelen useimman valot, ja laitan kynttilöitä palamaan. Mikähän siinä on, että kynttilän tuijottaminen on niin rauhoittavaa...

- Suklaarasiat! ​Suklaafanille joulu on juhla-aikaa, kun kaupan normaalin suklaavalikoiman lisäksi saa erilaisia herkullisia suklaakonvehteja kauniissa rasioissa. Ja niitä saa syödä ihan luvan kanssa, koska on joulu! Omat suosikkimakuni ovat ananas ja karpalo :) Viime jouluna siskoni yllätti minut suklaalevyistä tehdyllä talolla!

- Hyvät unet!​ Jos vain mahdollista, nuku joulun pyhinä hyvät ja normaalia pidemmät yöunet. Itse koen, että akkujen lataus on tärkeä osa joululomaa. Koko vuoden kiire ja stressi olisi hyvä saada purettua, tai edes pois mielestä. Muutaman päivän pidempien unien jälkeen tunnen taas olevani energisempi ja iloisempi. Toki aina ei ole mahdollista nukkua pitkiä yöunia, mutta esimerkiksi päikkäritkin  tekee hyvää :)

-Vähemmän somea, enemmän läsnäoloa! Ei kaivanne perusteluja.

Mitkä on sun parhaimmat joulufiilis vinkit? Joko joulufiilis on katossa, vai kiinnostaako pätkääkään?

Mukavaa päivää (oli se sitten jouluinen tai vaan ihan normilauantai)! 

 

Ladataan...
Minnean muruja

Kivaa perjantaita! Meidän joulu menee tänä vuonna pitkälti mökissä rennoissa sisävaatteissa, mutta keräilin alle inspiraatioasuja joulun ja uuden vuoden juhlintaa silmällä pitäen. Jouluna on kiva pukeutua naiselliseen punaiseen tai juhlavaan mustaan.

Vogue-mekko | Pitsimekko | Tampa Mini -mokkalaukku | Vivienne-avokkaat | Rolante-kaulakoru | Teräväkärkiset avokkaat, joissa kapea korko | Kynsilakka 13,5 ml | Valdivia-korvakorut | Kynsilakka 13,5 ml | Lerne-jakku |

 

 

Myös musta-valkoinen on aina toimiva kombo.  Dawn-culottehousut | Treggingsit, joissa takataskut | Vuorillinen pitsipusero | Caurals-pusero | Jakku, jossa saalikaulus | Sabina Fluid -paitapusero | Mini Circle -kaulakoru | La Serena -kaulakoru

 

Tykkäätkö pukeutua jouluna vähän tyylikkäämmin, vai onko joulu rentojen asujen aikaa?  

*yhteistyössä Ellos

Ladataan...
Minnean muruja

Moikka! Joulufiilis sen kun vain kohoaa! Meillä oli maanantaina taaperon kanssa askastelupaja pystyssä, jossa päiväkodin hoitajille syntyi niin jouluiset kortit kuin pienet muistamisetkin. Idean pieneen joulumuistamiseen sain 3h+kasvimaa-blogista. En tiedä, onko tämä Lumiukkosoppa jo ihan vanha juttu teille muille, mutta minulle tämä oli ihan uusi hauska tuttavuus.

Lumiukko-kaakaolla muistaminen on helppo totetuttaa, eikä edellytä suurta budjettia. Uskon, että päiväkodin hoitajat arvostavat varmasti eniten juuri itsetehtyjä lahjoja, tai kauniita kiitoksen sanoja hyvin tehdystä työstä, mutta koska taapero ei vielä oikein osaa kumpaakaan näistä toteuttaa, päädyimme pieneen kompromissiin. Kortit teimme yhdessä siten, että taapero sai taiteilla sormiväreillä valkoiselle paperille suuria visioitaan :) Tämä taiteilu muuten suoritettiin kylpyhuoneessa, jotta suuremmilta sotkuilta vältyttiin. Voin sanoa, että oli sormivärien peitossa koko mies. Minä leikkasin sitten taideteoksista sydämiä, jotka liimasimme punaisille kartongeille.

Lumiukkosoppaan laitoimme yksittäispakattuja kaakaopusseja, vaahtokarkkeja sekä karkkikepin. Korttiin kirjoitin kiitoksemme kuluneesta vuodesta sekä liimasin asiaankuuluvan runon. Mieleni teki heittää mukaan muutaman suklaakonvehtinkin, mutta ne eivät mielestäni oikeen sopineet ideaan, joten jätin ne pois. Niin tärkeää työtä tekevät nuo pienten ihmisten hoitajat, että ehdottomasti haluan heitä jotenkin muistaa! Ja pyrin kyllä muutenkin kuin jouluna kiitokseni kertomaan.

Tänään aamulla päiväkotiin mentäessä taapero sitten kiikutti ylpeänä pussukat hoitajille :) Ei vain olisi raukka millään malttanut niistä luopua, hih! Nyt on työ- ja päiväkotivuosi taputeltu, ja loma saa alkaa! Loma tulee näkymään myös blogin puolella. Muutama postaus on valmiina odottelemassa, mutta muuten todennäköisesti hiljennyn reissun ajaksi joulunviettoon.

Nyt kotona pakkailemme vaatteet ja lahjat autoon, sekä yritämme muistaa kaikki viime hetken säädöt ennen nokan suuntaamista kohti pohjoista. Malttamattomana jo odotan, että reissufiilis valtaa porukkamme! Autossa tulee raikaamaan joululaulut koko matkan, sekä suklaata on tietysti varattu matkaevääksi(toki myös muutakin ruokaa). Todennäköisesti autossa raikaa myös taaperon kiukku, kun joutuu pidemmän matkan istumaan kahlittuna turvavöihin. Toivottavasti matka sujuu kuitenkin suuremmilta osin rauhallisesti.

Ihanaa, että joulumme tulee olemaan täynnä läheisimpiä ihmisiä sekä LUNTA! Leville on luvattu pientä kirpakkaa pakkasta, joten pulkkamäki ja ulkoleikit kutsuu.

Onko lumiukkosoppa tuttu? Muistatko päiväkodin hoitajia tai perhepäivähoitajaa jouluna? Löytyykö jo joulufiilistä?

Mukavaa keskiviikkoa!

Ladataan...
Minnean muruja

Rouskis rouskis! Ja taas meillä on leivottu keksejä! Taidamme olla aika keksihiiriä, hih! Nämä ihanat rouskuvat Afghan-keksit teki puolisoni. Minä tyydyin tällä kertaa vain kuvaamaan (ja syömään!). Afghan-keksit ovat ihanan suklaisia, mutta kivan kevyitä corn flakesien ansioista. Ei siis mitään raskaita suklaakeksejä, vaikka terveysruuaksi näitä tuskin voi kutsua. Keksit ova Uudesta-Seelannista, mutta keksien nimen Afghan alkuperää en onnistunut netistä löytämään. 

(*Kupilla tarkoitetaan tässä kahvikuppia eli 2dl)

Tee näin:

Lämmitä uuni 180ºC. Laita leivinpaperi pellille.

 

 • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Sekoita viimeiseksi corn flakeksit taikinaan.

   

   

 • Lusikoi taikinasta palloja pellille, ja paina niitä hieman litteämmäksi.

   

   

 • Paista noin 15 minuuttia. Kun keksit ovat jäähtyneet, kuorruta ne suklaakuorrutteella ja lisää halutessasi päälle pekaani- tai saksanpähkinä. Helppo suklaisen tomusokerikuorrutteen ohje löytyy täältä.

Sitten vain nauttimaan keksejä kupillisen kahvia tai kuuman mehun kanssa! Miltä kuulostaa ja näyttää? Onko murot kekseissä tuttu elementti?

Kivaa tiistaita!

Ladataan...
Minnean muruja

Huomenta! Lauantaiselta Jyväskylän jouludesigntorilta ainoa ostokseni oli tämä pirteän sinapinkeltainen Viola-tunika, jonka ostin itselleni joululahjaksi. Ihastuin tuohon kauniiseen väriin sekä kivoihin yksityiskohtiin. Nuo origami-tyyliset linnut ovat vallan ihanat! Ja taskut ovat tietenkin aina plussaa :) Malli on mukavan rento ja istuu vähän pyöreämmällekin tyypille. Materiaali todella laadukkaan ja mukavan tuntuinen päällä. Tiedän mitä tulen pitämään päällä joulunpyhinä!

Tunika on suomalaisen Riiminka -merkin käsialaa. Merkki oli minulle entuudestaan nimeltä tuttu, mutta tarkemmin en ollut aikaisemmin heidän tuotteisiinsa tutustunut. Mielelläni tuen kotimaista yritystä! Riiminka on suomalainen laukku- ja vaateyritys, joka sijaitsee Jyväskylässä. Heidän kotisivuillaan kerrotaan seuraavaa:

"Tavoitteenamme on luoda ilahduttavaa ja kestävää designia miellyttävistä luonnonmateriaaleista. Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa, pääsääntöisesti yrityksessämme Jyväskylässä Kati Karkkosen luotsaamana.

Oman verkkokauppamme lisäksi tuotteitamme myydään putiikillamme Toivolan Vanhalla Pihalla Jyväskylässä. Voit tutustua tuotteisiimme myös useissa vaate- ja lahjatavarakaupoissa ympäri Suomen, sekä erilaisissa design- ja käsityötapahtumissa."

Mitäs sanotte? Oliko nappivalinta? Ihastuttaako keltainen, vai onko se liian kirkas väri? Onko Riiminka -merkki sinulle tuttu?

Mukavaa maanantaita! Huomenna taas herkkujuttuja ;)

Pages