Ladataan...
Minnean muruja

Kun syksyn tullen illat pimenee, ja ulkoiluinto vähenee, vedän villasukat jalkaan ja siirryn suosiolla sisäharrastuksiin. Silloin, kun en surffaile netissä, tai tuijota Netflixiä, kaivan värityskirjan kaapista. Tykkäsin nuorempana paljonkin maalata ja piirtää, mutta aikuisiällä kaikki taiteellinen on jäänyt. On muka niin kiire, ettei ehdi tai jaksa. Ja vähän tuntuu, että varmaan ne taidot ja mielikuvistuskin on matkan varrella ruostuneet.

Kun muutama vuosi sitten näin jossain mainoksen aikuisille tarkoitetusta värityskirjasta, ihastuin ideaan heti! Miten kauniita kuvia! Aikuisten värityskirjat näyttivät siltä, että ne ovat todella ajatuksella tehtyjä, ja kuvitukset houkuttelevat värittämään.

Miten matala kynnys alkaa tekemään jotain luovaa!

Ei tarvitse osata piirtää tai maalata, kunhan vain valitsee mieluiset värit ja alkaa värittämään. Värityskirjoja on hyvin saatavilla kirjakaupoissa ja ihan suuremmissa marketeissakin, puhumattakaan nettikaupoista. Väritysharrastus on myös kukkarolle ystävällinen, koska kirjat eivät ole kovin hinnakkaita, ja kun heti aluksi ostaa laadukkaat kynät, niin niitä ei tarvi ihan heti ostaa uusia. Itse tein sen virheen, että ostin aluksi liian pienen kynäpaketin, ja värittäessä huomasin, että kaipaan lisää värivaihtoehtoja. Joten suosittelen ottamaan sen isomman pakkauksen, jossa on enemmän eri värejä.

Värittäminen rentouttaa ja auttaa aivoja rauhoittumaan!

 

Jos kiinnostuit, niin tuon kuvassa näkyvän värityskijan löytää esimerkiksi täältä. Sitten ei muuta, kun kuppi kuumaa käteen ja värittämään!

Muita väritykirja faneja? Vai onko joku muu taiteileminen mukavampaa? Rentouttavan luovaa iltaa teille! 

Ladataan...
Minnean muruja

Kävin tänään Lindexillä tekemässä vielä viime hetken hankintoja tulevaa lomaa varten. Miten se onkin, että vaikka juuri oli kesä, ja kaapissa kaikenlaisia kesävaatteita, niin silti lomalle on pakko saada jotain uutta? Että onko olo jotenkin freesimpi ja hienompi, kun lomalla on päällä uusi mekko?

Ja voi, miten ihania syysuutuuksia sieltä löytyikään! Itse asiassa kaikki sovituskoppiin kiikuttamani vaatteet näyttivät niin kivalta päällä, että olisin ottanut ne kaikki, ellei pankkikortti olisi rimpuillut vastaan. Mekko löytyi, ja muutaman muunkin vaatteen nappasin mukaan. Koska en oikein perusta kuvissa pönöttämisestä, niin jätän varsinaiset asukuvat ottamatta, ja vilautan vain vähän näitä uusia ostoksia :)  Tuohon harmaaseen paitaan, jossa on kukkia, ihastuin heti!

Eikö olekin muuten hienoa, että Lindexillä ei enää ole erikseen plussamallistoa, vaan isommat koot jatkuvat suurimmassa osassa mallistoa? Luin tästä Mimmin blogista . Jee!

Lisää asiasta voi lukea täältä: http://www.lindex.com/fi/campaign/fashion-in-more-sizes/

Syksyssä kaikkein hauskinta ovat mielestäni värit! Värit loistavat syksyisin sekä luonnossa pirteän keltaisena, oranssina ja tummanpunaisena että vaatekauppoihin ilmestyvissä vaatteissa/asusteissa turkoosina, oranssina ja kaikissa tummanpunaisen sävyissä. Huippua! Olen pysähdellyt vähän väliä kuvaamaan ihania oransseja vaahteranlehtiä tai punaiseksi lehahtanutta pihlajaa. 

Syksyisin kaivan petroolinväriset villapaidat ja huivit esiin kaapista, sekä värjään kynteni tummemmilla sävyillä.

Uusi tuttavuus minulle on myös tuo NYX. Kaipasin uutta huulipunaa juhliin, ja myyjän suosituksesta päätin kokeilla tuota NYX:n mattapunaa. Ihan nappivalinta! Olen käyttänyt sitä päivittän siitä lähtien, kun ostin sen. Väriltään tuo on numero 19.  Nyt nappaan kupin teetä, ja virittäydyn katsomaan teeveestä alkavaa Perilliset -sarjaa. Leppoista iltaa!

 

Ladataan...
Minnean muruja

Muutaman yön kun malttaisi vielä nukkua, niin koittaa se ihanainen päivä, jolloin lähdemme perhelomalle Dubrovnikiin, Kroatiaan!

 

Tätä matkaa on suunniteltu pitkään ja hartaasti. Meitä lähtee reissuun oman perheeni lisäksi siskoni perhe sekä vaari vaimoineen. Dubrovnik vaikuttaa häikäisevan kauniilta turkooseine vesineen ja jylhine torneineen. Olen kuullut ystäviltä ja tutuilta Dubrovnikista lomakohteena paljon hyvää. En malta odottaa! Laukut on pakattu ja liput polttelee takataskussa. Katsoin säätiedotuksesta, että matkan ajankohdalle on luvattu mukavan lämmintä säätä. Pienten lasten kanssa matkatessa ajoitimme matkamme syksyyn, jotta välttyisimme sekä sesonkiruuhkalta että liian tukahduttavan kuumalta ilmalta. Myös hotellien ja lentojen hinnat olivat huomattavasti edullisemmat lokakuussa kuin esim. kesä-syyskuussa.

Matkan jälkeen tarkoitukseni on postailla kauniiden Dubrovnikin maisemien lisäksi myös kokemuksiani vauvan ja taaperon kanssa matkustamisesta. Poikamme onkin ollut jo yhdellä ulkomaanmatkalla, mutta saa nähdä miten tämä matka sujuu. Vauhdikkaan taaperon saattaa olla hankala pysyä lentokoneessa paikallaan kolmea tuntia. Toivotaan, että rusinat, kirjat ja tabletti pitävät pikkumiehen tyytyväisenä perille saakka.

Kuvat lainattu www.rantapallo.fi/kroatia/dubrovnik

Nyt saa antaa parhaan Kroatia tai Dubrovnik vinkkinsä kommenttikenttään! Minne kannattaa mennä, ja mitä tehdä?

Minkälaisia kokemuksia teillä on Kroatiasta ja Dubrovnikista? Entä vauvan ja taaperon kanssa matkustamisesta?

Mukavaa syksyistä tiistai-iltaa juuri sinulle!

Ps. Blogi löytyy nyt myös instasta ja bloglovinista!

Ladataan...
Minnean muruja

Tässä se nyt on, mun ikioma blogi ja ensimmäinen kirjoitus! Hurraa!

Kuten asiaan kai kuuluu, aloitan kertomalla hieman itsestäni. Olen Minnea, kolmekymppinen nainen. Ikuinen taivaanrannamaalari. Minulla on vilkas pieni poika ja ihana energinen englanniksi höpöttävä mies.

Elämäni pyörii aika pitkälti perheen, kodin, työn ja ystävien ympärillä. Rrrrrakastan valokuvausta, ja niin rakastaa miehenikin. Minä tykkään kuvata ihmisiä ja maisemia, nähdä arkisissa asioissa kaunista. Mieheni taas on hurahtanut luontokuvaukseen, ja pyörii metsässä kamera kädessä lintuja bongaillen. 

 

Matkustaminen ja uusiin paikkoihin tutustuminen on myös lähellä sydäntäni. Aikana ennen poikaamme matkustelimme mieheni kanssa paljon. Vaikka tässä ja nyt omassa pienessä rivarikämpässämme on ihan hyvä olla, minua vaivaa ikuinen kaukokaipuu muille maille. Onneksi myös lasten kanssa voi matkustaa! Seuraava matkamme on jo ihan nurkan takana, enkä malta odottaa!

Olen pitkään lukenut muiden blogeja, ja saanut niistä valtavasti inspiraatiota ja ideoita! Luen blogeja laidasta laitaan, muotiblogeista perheblogeihin ja matkablogeista ruokablogeihin. Blogit ovat loistavaa ajavietettä ja niiden lukeminen tuo paljon iloa, mutta ennenkaikkea niistä saa loistavavia vinkkejä ja vertaistukea. Ollessani vauvavuonna kotona kolikkivauvan kanssa, netistä saamani vertaistuki oli kultaakin kalliimpaa! Miksi en siis kirjoittaisi blogia itsekin? 

Pitkällisen harkinnan jälkeen päätin perustaa blogin, jossa pääsen kirjoittelemaan minua kiinnostavista aiheista. Vielä en ole varma, kuinka paljon haluan itsestäni paljastaa, ja mitä jättää kertomatta. Blogi hakee siis näin aluksi vielä muotoaan. Toivon bloggaamisesta mukavaa harrastusta. Olisi huippua, jos kirjoituksistani heräisi mielenkiintoista keskustelua! Ja näen, että blogi voisi olla hyvä paikka jakaa kuviani ja tunteitani. Mukavaa olisi, jos joku saisi itsellensä iloisen mielen tai mielenkiintoisen idean kirjoituksistani. Tai sitä arvokasta vertaistukea!

Kommentointi ja palaute on siis erittäin tervetullutta! Tästä se lähtee! Onko siellä ruudun toisella puolella joku, jonka blogini ensimmäinen kirjoitus tavoitti? 

Kuvat on napattu tämänpäiväiseltä kävelylenkiltä. Luonto on nyt hurmaavan värikäs!