Ladataan...
Minnean muruja

Iloista vappuperjantaita! Joko on serpentiinit ja vappusimat valmiina?

Mun laukku on nyt pakattu, kameran akku ladattu ja fiilis ihan katossa :) Huomenna halaan poikia lähtiessäni, ja suuntaan nokan kohti Helsinkiä, ja siskoksen hemmotteluviikonloppua! Luvassa on siis shoppailua, hemmotteluhoitoja, hyvää ruokaa, kuplajuomaa, raikuvaa naurua ja ihan parasta seuraa! Ja kun päivän päätteeksi pääsemme vielä sujahtamaan hotellin valkoisten lakanoiden väliin, niin veikkaan, että sunnuntaiaamuna hotellin sängystä herää kaksi melko rentoutunutta äiti-ihmistä! 

Helsinki, are you ready!

Toivottelenkin nyt teille mitä ihaninta vappua ja viikonloppua! Saatan palata blogin puolelle viikonlopun aikana, mutta ainakin instan (@minneanmuruja) puolelle päivittelen fiiliksiä :)

Ladataan...
Minnean muruja

Kevättä on jo ilmassa, ja toukokuun lempeä lämpö ja vihertävä nurmi jo ihan nurkan takana! Toukokuu tarkoittaa iloista juhlintaa eli vappua ja äitienpäivää!

Siskon kanssa aloitimme perinteiset äitienpäivälahjapohdinnat jo hyvissä ajoin. Koska äitimme asuu kaukana, on kaikki isot lahjat sekä yhteiset ravintolaillalliset laskuista pois. Tarvitaan jotain, joka on helppo postittaa! Olemmekin vuosien saatossa tilanneet lahjaksi niin lehtitilauksia kuin kukkakimppuja netin kautta. Mutta välillä tuntuu, että kaikki ideat alkaa olla jo kohta käyty läpi! Kunnes...

Bette Box!

Muistatteko, kun kirjoitin, kuinka jännittävä ja ihana yllätys kauneusboxi Bette Box oli? Kuinka en olisi malttanut odottaa omaa boxiani, ja päästä kurkkaamaan, mitä ihanuuksia sieltä löytyy? Kuinka tilasin sen sitten innoissani siskollekin kotiäidin arkea piristämään?

Tänä vuonna pääsemmekin helpolla! Ei tarvitse pohtia päätä puhki ideoiden puutteessa, eikä tarvitse miettiä, kumpi käy ostamassa ja postittamassa paketin! Tilaamme kauneutta rakastavalle äidillemme Bette Boxin, jonka postittamisesta ei tarvitse itse huolehtia, vaan kauniisti pakattu yllätys ilmestyy äidille muutamalla klikkauksella! Superhelppoa ja nopeaa! 

Ja mikä parasta, Bette Boxilla on nyt vielä kampanja, jolla saa 10% alennuksen! Tämän sulostuttavan lahjan äidille, siskolle tai vaikka itsellesi pääset tilaamaan kätevästi täältä, ja alennuskoodilla Kevät10 saat vielä sen 10% alennuksen tilauksestasi 30.4.2017 saakka! Voit tilata yhden yksittäisen boxin*, tai vaihtoehtoisesti 3kk tai 6kk määräaikaisen ilahduttajan!

Ilahtuisiko sun äiti kauneusboxista?

Ensimmäinen kuva Bette Boxin sivulta, toinen ja kolmas kuva on omasta Bette Boxistani ja sen tuotteista :) Huhtikuun boxi on saatu blogin kautta.

Miten sinä muistat äitiä äitienpäivänä? Jos olet malttamaton niin kuin minä, ja aloit heti arvailemaan, että mitähän siellä toukokuun boxissa on, niin käy kurkkaamassa tänne!

 

*sisältää mainoslinkkejä

*Alennus koskee jatkuvan tilauksen ensimmäistä boxia tai määräaikaisen tilauksen kokonaissummaa. Etu koskee kaikkia Bette Box -tilauksia, Green Boxia ja Miesten Boxia, myös lahjatilauksia. Jatkuvan tilauksen voi perua milloin vaan. 

Ladataan...
Minnean muruja

Lumikerroksen kuorruttamaa huomenta! Onko teilläkin näyttänyt tänä aamuna ihan talven ihmemaalta?

Viikonloppuna keli oli vähän toisenlainen, ja takapihalla saattoi olla jo ihan hupparissa ja ilman hanskoja. Tänään vuorossa on perheen pienimmän päivän asua :D Tyyppihän poseeraa kuin paraskin malli! Hah! Toki näihin kuvauksiin vaadittiin nopean kameraliipaisinsormen lisäksi keksi kuvauspalkkioksi. Keksi näkyykin jokaisessa kuvassa :D 

Olen etsinyt pojalle kivaa kevätpipoa, jossa olisi pieni lippa suojaamaan hieman auringon häikäisyltä, ja plussaa olisi myös tupsu! Tupsut on niin hauskoja, joten miksi ei! Olin nähnyt paikallisen Pono Designin suloisia lippapipoja, ja kun sunnuntaina Jyväskylän Vakiopaineessa järjestettiin pieni kotimaisten merkkien pop up -tapahtuma, niin kävin nappaamassa pipon pojalle. Pojan välikausihaalari on harmaa, ja kesälle on tämä kuvissakin näkyvä ihana metsänvihreä huppari, joten keltainen oli mielestäni sopivin väri! Eikö ole pirteä?

Pono Designilla oli kyllä niin ihania ja käytännöllisiä pipoja raikkaissa väreissä, että tekisi mieli käydä ostamassa itsellekin muutama :)

Huppari ja farkut ovat H&M:ltä. Farkut ostin kirpparilta jo viime syksynä, ja huppari on tämän kevään mallistoa(ja vielä vähän reilu). Kaunis tähdillä varustettu tuubihuivi MOMMI.designin, ja se on lahja mun siskolta. Välikausikengät ostin Viking-merkkiset, koska tykästyin viime kevään saman merkin tukeviin tennareihin. Ja fysio suositteli merkkiä varvastajille.

Tyylikäs dude, vai mitä sanotte? Meinasi eilen muuten vähän naurattaa, kun tyyppi keksi ensimmäisen "tuhman" sanansa! En tiedä olisiko pitänyt kieltää vai nauraa, kun tyyppi iloisesti toisteli "paastaad" eli bastard. Mistähän tämän on kuullut :D

Lippapipo: Pono Design

Huppari ja farkut: H&M

Tuubihuivi: MOMMI.design

Kengät: Viking

 

Kivaa keskiviikkoa! Mitä sulle tänään kuuluu?

Ladataan...
Minnean muruja

Seuraa jatkoa jännitysnäytelmälle Lontoon kesäyössä. Ensimmäinen osa löytyy täältä.

Olin siis nuori, vapaa ja kokeilin ensimmäistä kertaa omia siipiäni. Ja mikäs sen hienompi paikka tähän kuin elämää sykkivä Lontoo, jonne olin muuttanut suoraa kotoa äidin helmasta. Olimme kauniina kesäiltana tyttöporukalla viettämässä iltaa pubissa. Lontoon pubeissa ja kaupoissa popitettiin Atomic Kittenin Whole Again-hittiä ja Sophie Ellis-Bextorin Murder on the Dancefloor-biisiä. Tyttö- ja poikabändit olivat kaikkien korvissa. Olin ollut Lontoossa vasta viikon, kun tämän kohtalokkaan illan aikana eräs mies tuli tarjoamaan minulle juomaa sillä välin, kun seuralaiseni olivat vessassa.

En muista, miksi en kieltäytynyt juomasta. Ensimmäinen ajatushan toki oli ollut, etten halua pilata tyttöjeniltaa jumiutumalla juttelemaan vieraan miehen kanssa. Mies kysyi, mikä juoman halusin, ja muistaakseni vastaukseni oli hyvinkin suomalainen "vodka and coke".

Vastoin odotuksiani mies ei kuitenkaan tuuppautunut juttusille, vaan minulle juoman annettuaan, huikkasi huolettomasi kääntyessään, että "olen tuolla nurkassa kavereideni kanssa, tule juttelemaan, jos haluat". Olin ihan ihmeissäni, että mitä tässä juuri tapahtui. Joku tarjosi minulle juoman,  ja häipyi saman tien taakseen katsomatta. 

Tytöt tulivat takaisin vessasta, ja lasiani osoitellen selitin heti tapahtumien kulun heille. Kaikki yritimme kurkkia ihmismassan yli nähdäksemme, missä mies kavereineen oli. Mikä tyyppi tämä tämmöinen on? Viekas pirulainen sai kuin saikin kiinnostukseni heräämään, ja puoliksi tyttöjen patistamana menin juttelemaan hänelle. Varsin toimiva iskutekniikka siis. 

Mies esitteli minulle ystävänsä, ja koska pubissa oli niin kova melu, siirryimme juttelemaan pubin terassille. Juttelimme pitkään pimenevässä illassa pubin pihalla olevan puupöydän päällä istuen. Muistan, että minulla oli vaikeuksia saada selvää miehen puheesta tämän aksentin vuoksi. Tässä vaiheessa iltaa muisti on hieman alkoholin ja ajan hämärtämä, joten en muista ollenkaan mistä juttelimme. Muistan kuitenkin, että ennenkuin hipsimme tyttöjen kanssa aamuyöstä kohti asutolaamme, vaidoimme miehen kanssa sekä suudelmat että puhelinnumerot.

2000-luvun alussa ei vielä ollut älykännykoitä, facebookia tai WhatsAppia, joten ihmiset vaihtoivat keskenään ihan puhelinnuomeroita, joihin sitten joko soitettiin tai laitettiin tekstiviestiä. Hah! Nuorten naisten elämä Lontoon villissä (yö)elämässä jatkui. Paljon vettä ehti virrata Thamesissä, ja ehdimme kiertää monta pubia, juoda monta siideriä, nauraa monet naurut sekä syödä monta hyvää ateriaa ennen kuin vitosen pubissa tapaamani mies viimein soitti minulle.

Ehkä viikko tapaamisestamme puhelimeni soi, ja mies pyysi minua treffeille. Koska mies oli tehnyt niin hyvän vaikutuksen symppiksenä ja huomaavaisena tyyppinä, suostuin treffeille. Treffit sovittiin seuraavalle illalle. Ja koska suunnistustaitoni muutaman viikon Lontoossa asumisen jälkeen eivät olleet vielä ihan terässä, sovimme, että mies tulee hakemaan minua asuntolani edestä. Ja niin hän seuraavana iltana saapui treffeille mukanaan 12 valkoista ruusua. Nolostuneena tästä herrasmiesmäisestä eleestä tökkäsin ruusut huoneestani löytyneeseen puolen litran kaljatuoppiin. Classy!

Mies vei minut syömään jokinäköalalla varustettuun tyylikkääseen Pizza Expressiin. Hermoilin tilaukseni kanssa, koska en ollut tottunut hienompiin ravintoloihin, enkä tiennyt, mitä pitäisi tilata :D Kävelimme ravintolasta takaisin asuntoani kohti, ja keskustelumme kääntyi seurusteluun. Mies ilmoitti kantansa heti suoraan. Hän ei etsi mitään vakavaa suhdetta. Nyökkäilin vieressä, että en minäkään. Tarkoitukseni oli olla Lontoossa töissä vuoden, ja palata sitten Suomeen opiskelemaan. En todellakaan etsinyt mitään suhdetta.

Ja miten tässä tarinassa sitten kävi? Tällähän me asumme Jyväskylässä, olemme naimisissa ja pienen pojan vanhempia. Mieheni sanoin olemme hyvinkin "stuck together".

Molempien postausten kuvat ovat vuodelta 2013 Lontoosta, vanhoilta rakkailta kotikulmiltani Russell Squarelta.

Ladataan...
Minnean muruja

Hei! Joko on vappubrunssin menuu suunniteltu ja eväskorit pakattu? Voi, kun tulisi sen verran lämpimät kelit, että voisimme nauttia vappulounaan puistossa viltin päällä! Mulla olisi yksi aika mehevä ehdotus eväskoriin pakattavaksi!

Nimittäin nämä valkosuklaan ja karpalon sulostuttamat suussasulavat cranberry white chocolate cookiesit! Tämä keksiresepti on itseasiassa sama kuin aikaisemmin postaamani double chocolate cookies, mutta pienin muutoksin. Helppoa ja niin hyvää! Jos valkosuklaa ja karpalo ei nappaa, niin nuo tuplasuklaakeksit on ihan taivaallisia! Keksit voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi, niin ei tarvitse sitten vappupäivänä tehdä muuta kuin pakata mukaan :)

Tee näin:

- Rouhi valkosuklaa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

- Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Sokoita toisessa astiassa keskenään jauhot, ruokasooda ja suola.

- Lisää voi-sokeriseokseen kanamuna, ja sekoita vielä hyvin. Sitten vain jauhot joukkoon. Tässä vaiheessa taikina alkaa olla jo melko paksua.

- Lisää viimeisenä joukkoon valkosuklaarouhe ja karpalot. Itse sekoittelin ne joukkoon nuolijan avulla.

- Pyörittele taikinasta lusikan avulla pieniä palleroita ja asettele ne uunipellille. Älä litistä palleroita. Ja kannattaa jättää hyvä väli pallojen väliin, sillä ne leviävät uunissa.

- Sitten vain uuniin noin 10 minuutiksi. Keksit saavat jäädä pehmeiksi, nam! Jos haluaa säilyttää keksien pehmeyden, suosittelen säilytettäväksi rasiassa tai muussa ilmatiiviissä pakkauksessa.

Mitähän muuta sitä pakkaisi vappubrunssille? Onko sulla hyviä ehdotuksia? Nämä keksit maistuvat kivasti vaikka kuplivan kuivan kuohuviinin kanssa.

Onko sulla vappusuunnitelmia?

Pirteää maanantaita ja uutta viikkoa!

Ladataan...
Minnean muruja

Seuraavaksi hieman henkilökohtaisempaa tarinaa. Seuraa kaksiosainen kertomus siitä, miten tapasin mieheni.

2000-luvun alussa olin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, ja kun yliopiston ovet eivät ensiyrittämällä auenneet, mietin, menenkö opiskelemaan avoimeen yliopistoon, vai lähdenkö ulkomaille töihin vuodeksi. Pieni kotikaupunki ahdisti, ja halusin päästä pois ja itsenäistyä.

Allianssi nuorisovaihdon kautta kaikki järjestyi helposti, ja yhtäkkiä minulla oli työpaikka, huone asunnosta ja menolippu Lontooseen. Pakkasin yhden matkalaukullisen vaatteita mukaan, ja lähdin innon ja jännityksen sekaisin fiiliksin matkaan. Muistan vieläkin eläväsi, kun sullouduin lentokentällä sinisen linjan metroon isoine matkalaukkuineni, ja seurasin kun maisemat vaihtuivat Heathrown lentokentän maisemista pala kerrallaan kaupunkimaisemmiksi. Ja sitten metro sukelsikin kuumaan tunneliin. Päätepysäkkini oli Russell Square. Oli kesä, ja Lontoossa oli kuuma. Rakastin kaupunkia heti ensisilmäyksestä.

Samassa asuntolassa asui muutama muukin suomalainen tyttö. Tulimme hyvin juttuun,  ja vietimme aikaa yhdessä ihastellen uutta vapauttamme ja kotikaupunkiamme. Olimme nuoria ja vapaita, ja kaikki oli meille avoinna. Kaikki oli mahdollista. Kaikki oli kaunista. Lontoo oli maailman keskipiste, ja me olimme siellä. Hullaantuneena kaikesta.

Olin ollut Lontoossa viikon, kun menimme pienellä tyttöporukalla King`s Crossissa sijaitsevaan pubiin iltaa viettämään. Porukkaamme kuului kolme suomalaista tyttöä, sekä työpaikalaltani tutuksi tullut saksalainen tyttö. Aikaisemmin Lontooseen saapuneet suomalaiset olivat jo ehtineet käydä tässä legendaarisessa "all you can drink for £5"-reppureissaajien pubissa, joten he näyttivät suuntaa. Kesäilta oli lämmin, asfaltti tuntui kuumalta, ja me joimme muutaman Strongbow-siiderin matkalla. Jono pubiin ei ollut pitkä, ja pian olimmekin sisällä kikattelemassa ja jonottamassa juomia.

Pubissa ei toki saanut juoda ilmaiseksi koko iltaa, vaan tämä vitosen tarjous päättyi aikanaan, ja sen jälkeen piti ostaa omat juomat, mikäli niille vielä siinä vaiheessa iltaa oli käyttöä. Tytöt lähtivät käymään vessassa, ja minä jäin jonottelemaan tiskille. Taakseni ilmestyi hauskannäköinen mies, joka halusi tarjota minulle juoman.

Emmin hetken, koska jos joku tarjoaa sinulle juoman, tarkoittaa se sitä, että olet velvollinen juttelemaan hänen kanssaan, ainakin hetken aikaa. Olin viettämässä hauskaa iltaa tyttöjen kanssa, enkä halunnut pilata tunnelmaamme juuttumalla juttelemaan jonkun vieraan miehen kanssa. Sehän saattoi olla joku törppö.

To be continued...

Pages