Ladataan...
Minnean muruja

Sanottakoon heti alkuun, että olen aina ollut pipoihmisiä. Pipo tuntuu turvalliselta valinnalta. Olen kyllä elämäni aikanan sovitellut pyöreään päähäni jos jonkinlaista hattua ja lippistä, mutta tuloksetta. Pyöreäpäisen ja pyöreäkasvoisen on hankala löytää istuvaa hattua ilman tätimäistä fiilistä. Olen hyväksynyt sen faktan, että hatut ei vaan sovi mulle. Sen sijaan olen vetänyt pakkasella pipon päähän, ja jättänyt hattutemput muille.

Olen kuitenkin jo vuosia salaa haaveillut yhdestä tietystä hattumallista. Somessakin ahkerasti vilahdellut kotimaisen KN-Collectionin hauska, mutta trendikäs Stella hattu on hurmannut minut! Se ei ole liian hattumainen, vaan ehkä enemmänkin jotain pipon, hatun ja lippiksen välimaastosta. Kun kotimainen Kekäle ehdotti pientä yhteistyötä, jossa pääsen valitsemaan heidän valikoimistaan itselleni muutaman tuotteen, tiesin heti, että nyt on aika kotiuttaa Stella.

Olen joskus viime vuonna sovitellut Stellaa päähäni, mutta empinyt ostamisen kanssa. Osaisinko pitää hattua? Sopiiko se minulle? Stellaa löytyy tällä hetkellä muutamassakin tyylikkäässä sävyssä. Harkitsin pitkään tämän harmaan, mustan ja vaaleanpunaisen välillä. Päädyin kuitenkin tähän harmaaseen, sillä se on värinä eniten minun näköinen. Harmaa on helppo yhdistää kaapista löytyviin asusteisiin sekä takkeihin. Sopii aika kivasti tämän harmaan villakangastakkini kanssa, eikö? 

Täytyy sanoa, että hattu päässä on astetta skarpimpi ja tyylikkäämpi olo. Ja hei, jos sun talvivarusteet kaipaavat täydennystä, niin kannattaa kurkata Kekäleen verkkokauppaan. Laajasta valikoimasta löytyy takkeja ja asusteita jokaiseen makuun ja jokaiselle kukkarolle. Esimerkiksi haaveilemani superlämmin Joutsen-merkin untuvatakki on nyt melkoisen hyvään hintaan. Ja jos loppuvuoden juhlavaatteet on vielä hankkimatta, niin naisten, miesten ja lasten juhlavaatteet saa 6.12.2018 saakka 20% alella! 

Oletko sinä hattuihmisiä, vai sujahtaako pipo päähän kylmillä keleillä? Mitä tykkäät Stellasta?

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua!

Psst! Blogissa starttaa toivottu joulukalenteri ihan näillä näppäimillä! Kannattaa siis kurkkia tänne viikonloppunakin ;)

 

*Hattu saatu yhteistyössä Kekäle verkkokaupan kanssa

* sisältää mainoslinkkejä

Ladataan...
Minnean muruja

Tällä hetkellä mun kynsiltä löytyy tummaakin tummempi sinisen sävy. Essien Booties On Broadway on sävy, jota voisin pitää kynsilläni joka päivä. Sykähdyttävä yönsininen on niin tumma, että se näyttää melkein mustalta. Sävy on kuitenkin paljon kiinnostavampi kuin pelkkä musta. Booties On Broadway on tyylikäs ja täydellinen talvisävy. Tummansinisessä on räväyttävää asennetta, mutta se on samalla myös modernin elegantti.

Olen aina tykännyt Essien kynsilakoista, sillä sävyt onnistuvat olemaan toinen toistaan upeampia, ja lakka kestää hyvin lohkeilematta. Kynsiltäni löytyy harvemmin klassisia punaisen tai nuden sävyjä, vaan olen mieltynyt erikoisempiin ja ehkä vähän räikeämpiin sävyihin. Ikisuosikkini on Essien harmaaseen taittava turkoosi Pool Side Service, joka on nyt joutunut väistymään tämän kohtalokkaan sinisen kaunokaisen tieltä. Sininen kynsilakka sopii kaikkeen vaatetukseen, mutta sen parhaimmat kaverit ovat denim, harmaa ja valkoinen. Tumma yönsininen lakka rokkaa myös mustan, metallinhohtoisen tai tummansinisen pikkujouluasun kanssa!

Mikä sävy löytyy sun kynsiltä tällä hetkellä? Onko sulla lempikynsilakkasävy? 

Mukavaa maanantaita!

Ladataan...
Minnean muruja

Mikä olisikaan parempi fiilis, kun siisti vaatekaappi! Sellainen, jossa kaikki on järjestyksessä, eikä rekit ja kaapit pursuile kampetta. Oma vaatekaappini on pitkään ollut sotatilassa. Se on huutanut mayday:tä jo pidempään, mutta en vain ole saanut aikaiseksi käydä sitä kunnolla läpi. Olen myös vähän huono luopumaan vaatteista, vaikka en niitä käyttäisikään. Aina, kun mietin vaatteen myymistä eteenpäin, ajatuksiin hiipii mitä jos vielä joskus tarvitsen sitä. Suurin esteeni ahkerammalle kirppistelylle on kuitenkin ollut hyvien kirppisten sijainti kaukana keskustasta. 

Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, ja toiveisiini vastattu, sillä aivan Jyväskylän keskustaan on avattu uusi kiva ja iso kirppis. Kirppiksen nimi on helppo muistaa, sillä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan Keskustan Kirppis. Iso ja avara tila mainiolla paikalla tavoittaa varmasti hyvin ihmisiä. Kirppikselle on keskustassa tai sen laitamilla asuville helppo tulla, sillä autoa ei tarvita. Kirppis on silti helposti saavutettavissa myös autolla kauempaa paikalle tulevien, sillä Forumin parkkipaikka on aivan vieressä. Keskustan kirppis löytyykin Forumin takaa, entisistä Intersportin tiloista. 

Pääsin blogin kautta testaamaan uutta kirppistä muutaman viikon ajaksi. Sain siis loistavan syyn viimein raivata vaatekaappini, ja laittaa kierätykseen kaikki ne ihanat jutut, joista en ole raskinut luopua, mutta jotka eivät mahdu päälle, tai joita ei muuten ole tullut käytettyä. Konmaritin kaapit oikein kunnolla. Kirjoittelin hintalaput kotona koneella valmiiksi, ja sitten vain läiskin ne paikoilleen. Mahtavan systeemin ansiosta näkee reaaliajassa netistä, mitä on mennyt kaupaksi. Ensimmäinen viikko myyntiä takana, ja näyttää oikein hyvältä! Kauppa on käynyt mainiosti, ja aina kun olen kirppiksellä käynyt, siellä on ollut mukavasti porukkaa. 

Lapsille on kiva oma puuhanurkka, jota poika pääsi jo testaamaan.  

Oma pöytäni on numero 138. Kauppa on käynyt niin kivasti, että olen saanut käydä täydentämässä pöytää tasaiseen tahtiin. Mun juttuja löytää kirppikseltä vielä 2.12. saakka.

Vielä en ole ehtinyt itse kiertää kirppistä kunnolla, mutta ensi kerralla varaan aikaa myös kiertelylle. Muutama talvivaate on ostoslistalla niin itselle kuin pojallekin. Poika sen sijaan on ehtinyt tehdä jo useamman löydön kirppikseltä :D Mukaan on lähtenyt niin pieniä Lego-ukkeleita kuin yksi Risto Räppääjä -kirjakin. On aina voittajafiilis, jos tekee kirppikseltä mainion löydön, ja säästää rahaa sekä luontoa. Itselleni harvemmin onnistun tekemään löytöjä kirppiksiltä, mutta pojalle löytyy usein hyväkuntoista käyttövaatetta.

Oletko jo ehtinyt käydä uudella Keskustan Kirppiksellä? Onko sinulla hyvä kirppistuuri, eli onnistutko tekemään hyviä löytöjä?

Mukavaa sunnuntaita!

 

* yhteistyössä Keskustan Kirppis

Ladataan...
Minnean muruja

Olen vähän huoleton vitamiinien suhteen. Arjen pyörityksessä ja aamujen kaaoksessa vitamiinien muistaminen ei ole ollut kovin korkealla prioriteettilistallani. Kaapista kyllä löytyy vitamiinia jos jonkinlaista, mutta omasta itsestä huolehtiminen on (monena aamuna) jäänyt tärkeämpien asioiden kiilatessa edelle. 

Pojalle aamupalaa, vaatteet ja vitamiinit. Sitten pikainen päiväkotilaukun pakkaus ja kaiken oleellisen tsekkaus. Onko vaihtovaatteet ja kurakamppeet, ja pitikö muistaa viedä joku lippulappu..se yksi kurarukkanen on aina hukassa! On suoranainen ihme, että ylipäänsä muistan ottaa omat tavarani mukaan aamulla! Paitsi muutama juttu unohtuu usein - omat välipalahedelmät töihin ja omat vitamiinit. Ne ovat siellä listan pohjimmaisena huulipunan kanssa. Ne hoidetaan, jos muistetaan ja ehditään.

Vitamiinit ovat hyvä muistuts siitä, että omasta hyvinvoinnista huolehtimisella on merkitystä omaan jaksamiseen. Myönnän, että kiireessä ei tule tehtyä niitä parhaita valintoja oman hyvinvointinsa eteen, eikä se väsymyksen karkoittaminen suklaapatukallakaan auta tilannetta. Sain Hyvinvoinnin Tavaratalosta testiin kotimaisen Arctic Puren kasviperäistä d3-vitamiinia sekä Tuplasinkkiä.

D-vitamiinia suositellaan käytettäväksi ympäri vuoden, mutta erityisesti näin pimeänä aikana sen merkitys korostuu. D-vitamiinin tärkein tehtävä on auttaa kalsiumia imeytymään ja kiinnittymään luustoon. D-vitamiinin puutoksella on yhteyksiä myös osteoporoosiin. Vitamiinilla on todettu olevan paljon positiivisia vaikutuksia myös sydämentoimintaan ja mielialaan. Joidenkin tutkimusten mukaan D-vitamiini voi suojata myös useaa syöpää vastaan. Terveysvaikutukset ovat niin vaikuttavat, että ne laittavat ajattelemaan. Ehkä voisin suunnitella aamuni vielä paremmin, jotta vitamiinit ehtisivät myös omaan suuhuni arkirutiineissa.

Suomessa valmistettu Arctic Pure Kasviperäinen D3-vitamiini 50 mikrog ei sisällä laktoosia, hiivaa, gluteenia, sokeria, soijaa, suolaa eikä makeutusaineita.Se sopii siksi myös vegaaneille. 

Tänä syksynä olen myös oppinut sinkin tärkeyden. En ole syönyt sinkkiä päivittäin, vaan flunssan uhatessa iskeä, olen ottanut sinkin käyttöön. Ja yllätyksekseni voi sanoa, että se toimii! Tietenkään en voi tietää, olenko onnistunut nitistämään tämän syksyn flunssat sinkin vai jonkin muun ansiosta, mutta ehdottomasti pidän sinkin mielessä tulevaisuudessakin. 

Netistä löysin tutkimustietoa siitä, että sinkin käyttäminen vuorokauden kuluessa flunssaoireiden aluettua, voi todellakin auttaa flunssan keston lyhentämisessä. Arctic Puren Tuplasinkki on nyt ollut minulla aseenani taistelussa flunssaa vastaan. Toivotaan, että se auttaa :) Vielä, kun ehtisi levätä ja saisi ruokavalionkin parempaan kuntoon! No, askel kerrallaan.

Hyvinvoinnin tavaratalolla on tänään huimia Black Friday alennuksia! Nämä vitamiinit sekä paljon luonnonkosmetiikkaa jopa puoleen hintaan! Nyt kannattaa siis napata tarvittavat tuotteet hyvällä alella. Bongasin alesta myös viime aikojen luonnonkosmetiikkasuosikkejani MOSSAa ja Madaraa!

Mitä vitamiineja sulla on käytössä? Oletko kokenut niillä olevan terveysvaikutuksia?

Iloa perjantaihisi, on se sitten musta tai ei ;)

 

*Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

*sisältää mainoslinkkejä

 

 

 

Ladataan...
Minnean muruja

Viime viikolla mietin pikkujouluasuja,  ja kirjoittelin metallinhohtoisista haaveasuista blogiinkin. Vaikka metalli houkuttelee tänä vuonna, niin aina ei tarvitse ostaa uutta, sillä omastakin vaatekaapista saattaa löytyä useampikin tilaisuuteen sopiva kokonaisuus :) Keräsin neljä asua omasta vaatekaapistani, jotka sopivat asusteita muuttamalla niin pikkujouluihin kuin muihinkin loppuvuoden juhliin. Muistako nähneesi nämä?

Viime vuoden kimaltava mekko

Junarosen mesh paita kultaisilla korviksilla

Hoikentava mekko

Liehuva jumpsuit

Vaikka ostin tuon haalarin kesällä, menisi se varsin mainiosti myös pikkujouluasuna korkkareilla ja kirkkaanpunaisella huulipunalla ryhditettynä. Mesh paitaa en ole sen ihanuudesta huolimatta pitänyt kovin usein, sillä minulla on yllättävän vähän iltamenoja, ja en oikein miellä paitaa arkikäyttöön. 

Hoikentava mekko on täydellinen turva-asu, sillä se on mukava ja anteeksiantava päällä. Postaus mekosta on yksi blogin luetuimmista jutuista kautta aikain. Hoikentava efekti selvästi kiinnostaa :) Lisäämällä mekkoon jonkin korun, saa siitäkin varsin mallikelpoisen pikkujouluasun. 

Kaapista löytyy vielä yksi ihana tummansininen pitsimekko, mutta siitä minulla ei ole kunnon kuvaa. Mekko on sellainen klassikko, että sitä voi käyttää niin pikkujouluissa, uudenvuoden bileissä kuin karonkassa. Malli on kaunis ja ajaton. Oikeastaan mekko on juuri sellainen, joka kuuluu vaatekaapin kulmakiviin samalla tavalla kuin miehillä hyvinistuva puku. 

Nyt kun näitä kuvia katsoo, niin näkee, että pikkujoulutyylini näyttäisi olevan hyvin tummansininen :D Ehkä se vaan on niin helppo väri loppuvuoden juhliin. Mulla on muutama selvästi juhlamekko, mutta sitten on monta sellaista asua, joita ei heti miellä juhla-asuksi, mutta jotka saa helposti muokattua sellaisiksi. 

Löytyykö sulta kaapista valmiina pikkujoulu- tai muu loppuvuoden juhla-asu? Löytyykö muita tummansinisiin juhla-asuihin mieltyneitä?

Kivaa keskiviikkoa!

Ladataan...
Minnean muruja

Joskus oma elämä on kuin mysteerinäytelmästä. Pääsee leikkimään oman elämänsä Sherlock Holmesia. En omista kovinkaan montaa paria kenkiä. Siksi onkin hyvin kummallista, että ne ainoat nilkkurini, joissa on korkoa, ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Muutaman viikon olen iltaisin sängyssä käynyt läpi eri skenaarioita siitä, minne nämä nilkkurit ovat voineet joutua. Koti on tietenkin käännetty ylösalaisin etsiessäni yhtä tiettyä kenkäparia. Salapoliisin kykyni eivät ilmeisesti ole kummoiset, sillä etsintä ei ole tuottanut (ainakaan vielä) tulosta. 

Useissa asukuvissakin esiintyneet superedulliset nilkkurit ovat H&M:ltä, eivät siis edes kalliit tai laadukkaat. Mutta niin mukavat jalassa! Sellaiset nilkkurit, joita ei tule käytettyä kovin usein, koska en tykkää kävellä koroilla, mutta jotka kaivan aina esiin, jos päällä on mekko tai tiedossa on treffit. Myönnän sujauttaneeni nilkkurit jalkaan myös asukuvia varten, ja sitten vaihtanut kengät toisiin kuvien ottamisen jälkeen. 

Miten ihminen, jolla ei ole kovin monia kenkiä, voi hukata nilkkurit? Ne ainoat korolliset!

Kesällä en ole nilkkureita käyttänyt, ja lähdinkin ensiksi muistelemaan, milloin olen todistettavasti viimeksi käyttänyt kyseisiä nilkkureita. Blogista löytyy heinäkuulta postaus syksyn ensimmäisistä uutuuksista, joissa nilkkurit ovat jalassa. Sen jälkeen en muista niitä käyttäneeni. Tuntuisi kummalliselta, että olisin jättänyt niitä minnekään, sillä yleensä ihminen tulee samoilla kengillä takaisin kotiin, joilla ulos ovesta astuikin. Kuitenkin nyt, kun olen kolunnut kodin jokaisen nurkan, olen tullut siihen tulokseen, että kenkien on pakko ollut jäädä jonnekin. Mutta minne? Vai voisiko olla, että mieheni on siisvousinnossaan siivonnut ne jonnekin ulkovaraston ylimmälle hyllylle katseilta piiloon.

Koska nilkkurit ovat kaikista ponnisteluista huolimatta edelleen kadoksissa, ei nyt auta varmaan muu kuin lähteä kenkäostoksille. Kyllähän ihmisellä nyt täytyy yhden korolliset nilkkurit olla! Haussa onkin siis mustat nilkkurit, joissa on maltilliset korot ja jotka ovat mukavat jalassa. Jos sulla on unelmanilkkurit, niin ilmianna ne kommenttiboxissa!

Oletko sinä ikinä hukannut kenkiä? Mistä ne ovat löytyneet, vai ovatko?

Mysteerin hämyistä maanantaita!

Psst! Kurkkaa instan puolelta, mitä ihanuuksia kiikutan huomenna kirppikselle!

Pages