Ladataan...
Minnean muruja

Sain Mun kummallinen elämä -blogin Kirsihanneleelta blogeissa kiertävän positiivisuushaasteen, jossa kerrotaan hyviä asioita omasta elämästä ja itsestä. Positiivisuushan on kuin laittaisi rahaa pankkiin, joten otin haasteen innolla vastaan. Kukapa ei haluaisi positiivisuutta päiväänsä miettimällä hyviä asiota.

Oletko jo törmännyt tähän iloa tuottavaan haasteeseen? Linkkaan postauksen loppuun blogikollegoiden postauksia aiheesta, mutta aloitan kuitenkin kertomalla omat hyvät asiat elämässäni tällä hetkellä. 

Päivässäni: 

Sain yllättävän paljon vaatetta kaupaksi Huuto.netissä, ja kaappien siivous tekee iloiseksi. On niin puhdistavaa fyysisesti ja henkisesti, kun kodin kaaos vähenee edes hitusen. Pitääkin ehkä varata vielä kirpparipöytä, sillä meidän perheen kolmella hengellä löytyy vielä paljon uutta kotia etsiviä aarteita.

Viikon sairasteluputken jälkeen pääsin taas töihin, ja olo alkaa olla jo siedettävä. Jos poskiontelot ja keuhkot parantuvat ilman lääkärireissua, niin olen onnellinen! Tuli hyvä mieli, kun töissä pääsin taas hommiin, eikä työt olleet kasaantuneet poissaollessani Oli mukavaa olla töissä :)

Koska pojat ovat lomalla, oli ruoka valmiina pöydässä, kun palasin töistä. Ja kotona minua odotti valmiin ruuan lisäksi kaksi tyyppiä, jotka olivat iloisia kotiinpaluustani. Molemmilla oli niin paljon asiaa, että oli hetkellisesti vaikeuksia seurata kahta keskustelua samanaikaisesti.

Tänä vuonna:

Vuosi on vasta alussa, joten tähän vuoteen tulee varmasti mahtumaan paljon kaikkea mahtavaa. Ensimmäisenä mielessä on tulevan juhannuksen mökkireissu, jolle on tarkoitus lähteä isommalla porukalla. Hulppea mökki järven rannalla tulee täyttymään oman perheeni lisäksi siskon perheellä sekä isovanhemmilla. En malta odottaa yöttömiä öitä (toivottavasti lämpimiä sellaisia), uintia järvessä ja saunomisen tuomaa raukeaa oloa. Ehkä myös muutama lasillinen kylmää valkoviiniä yhdessä valmistetun illallisen seurana.

Reissulinjalla jatketaan, sillä toinen vuoden kohokohta tulee olemaan hääpäivämatka Venetsiaan, jonka teemme miehen kanssa kahdestaan! Ensimmäinen kahdenkeskinen matka yli kolmeen vuoteen! Tästä romanttisesta seikkailusta on otettava kaikki irti!

Uudet kuviot työrintamalla. Kaipaan haastetta, ja mahdollisuutta kehittyä työssäni, ja nyt olen saanut siihen mahdollisuuden. Työ on tärkeä osa elämää, vaikka en koe olevani uraohjus, enkä keksinyt mitään järkevää sanottavaa Lilyn ja Trendin #uraoivallus -kampanjaankaan. Olen silti iloinen, että työtä on, ja että se on mielenkiintoista ja työyhteisö on mukava.

 

Elämässäni:

Jos jätän ne itsestäänselvimmät, eli perheen, ystävät, terveyden ja työn pois, ja yritän keksiä jotain mielenkiintoisempaa hyvää elämässäni.

Kaksikulttuurisuus on rikkaus, joka näkyy elämässäni monin tavoin lähtien jo ihan siitä, että meillä kotona puhutaan kahta kieltä ja tarjoillaan monen kulttuurin ruokaelämyksiä. Seurataan hassua urheilulajia, jossa heitellään suippoa palloa. Rakastan sitä mahdollisuutta, että kaksikulttuurisessa perheessämme on aina ovi maailmalle avoinna. En tiedä, muutammeko koskaan Jyväskylästä, mutta on kutkuttavaa, että se mahdollisuus on aina oikeasti olemassa, koska turvaverkkoa on ympäri maailmaa. En sano, etteikö täysin suomalainen perhe voisi muuttaa maailmalle, mutta itseni tuntien minä en todennäköisesti muuttaisi, jos puolisoni olisi suomalainen.

Vesi! Vesi on minua määrittävä elementti. Vesi on kietoutunut elämääni kaikilla osa-alueilla niin nimeä, horoskooppimerkkiä, lempiväriä kuin lempiliikuntalajia myöten. Olen kasvanut kodissa, jossa ikkunasta näkyy ranta ja aallot. Olen istunut rannalla ja tuijottanut tyhjyyteen. Jyväskylässäkin parasta ovat järvet, vaikka suuri rakkauteni on meri. Vesi on rauhoittava, valloittava ja kaunis. Vesi on parantava ja uudistava!

Lempeä liikunta. En ole kilpailuhenkinen ihminen, ja tykkään lajeista, joissa ei paahdeta verenmaku suussa. Lapsena inhosin hiihtokilpailuja. Minulle sopivat lajit, kuten kävely, pyöräily, jooga ja uinti. Varsinkin uinti! Olen kuin kala vedessä, ja veden pehmeys parantaa kaikki pahuudet maailmasta. Lempeä liikunta antaa energiaa ja pitää kunnossa. Sanomattakin on selvää, etten ole tavoitteellisen urheilun ystävä, ja tykkäänkin liikkua omaan tahtiin ilman mitään näkyvää päämäärää tai tavoitetta. Lempeää kehonhuoltoa. Poikkeuksena sääntöön, pelasin teininä muutaman vuoden semivakavissani sulkapalloa, jossa olin kunnianhimoinen ja voitinpa muutaman mitalinkin piirimestaruustasolla :D

Minussa:

Minussahan on paljon hyvää, mutta jos kolme pitää mainita, niin olkoon ne nämä: Olen luova ja idearikas, olen empaattinen ja helposti lähestyttävä, ja olen syvällinen (vaikka tämä viimeinen ei blogista varmasti välitykään).

Blogissani:

Olen saanut paljon ihanaa ja kannustavaa palautetta blogistani! Kiitos siitä teille! Omasta mielestäni blogissani hyvää ovat kauniit ja laadukkaat kuvat, samaistumispinta ja innostavat ideat. Vai mitä sanotte?

Lisää hyviä asioita: Lilies & Life, , Destination Happiness, Vilhelmiina H., So Many Stars ja Hey Girl.

Mitä hyvää sinun elämässäsi tai itsessäsi on? Haastan teidät kaikki kertomaan jotain positiivista elämästänne kommenttiboxiin!

Hattaraisen vaaleampunaista tiistata!

Ladataan...
Minnean muruja

Yksi mekko, tunika tai mikä tahansa vaatekappale voi näyttää niin eriltä, kun sen stailaa eri tavalla! Avain onnistumiseen on vaate, joka on sopivan yksinkertainen, jotta siihen on helppo yhdistää erilaisia asusteita.

Yksi tämän kevään kuumimmista jutuista on kaunis kukkakuosi. Stailasin JUNAROSEn kukkamekkoni kahdella tavalla, HiusSalonki Ykkösten Maija loihti tyyleihin sopivat meikit ja hiukset, ja blogikollegani Hanna nappasi tyyleistä ihanat kuvat. Vitsi, miten hauska päivä meillä olikaan! Tunsin itseni todellakin oman elämäni supermalliksi :D Joten tässä yksi mekko stailattuna kahdella eri tyylillä, olkaa hyvä!

Mekosta saa hempeään päivälookin sopivan, kun siitä tekee vyön avustuksella tunikan, vetää jalkaan farkut ja maiharit sekä villatakin vielä lämmittämään. Tässä tyylissä voisin viihtyä töissä tai vaikka pyörähtää ystävän kanssa kahvilla.

Maija taiteili tyyliin sopivan, helpon ja nopean kieputuskampauksen, jonka osaisin ehkä itsekin tehdä. Päivämeikki oli luonnollinen ja maanläheinen. Olisipa joka päivä oma meikkaaja ja kampaaja käytössä!

 

Iltalook oli näyttävämpi. Mekko on kaunis sellaisenaan, joten yhdistin siihen vain NUNUn korvikset sekä mustat avokkaat. Mekkoon olisi sopinut kivasti myös joku pitkä riipus, mutta se jääköön seuraavaan kertaan. Tyylissä pääsivät loistamaan Maijan näyttävä kampaus helmikoristeilla ja tumma silmämeikki. Valitettavasti olen melko haastava malli! En siksi, että diivailisin ja äksyilisin, vaan siksi, että silmäni vuotavat helposti, ja ahkera meikkisudin tupsuttelu sai silmäni vuotamaan kuin vuotava hana!

Helmiä hiuksissa! Mitä tykkäät trendistä, jossa kampausta koristellaan helmillä tai muilla koristeilla?

Vaikka en kukkamekoista niin suuresti pidä, oli tämä tummansinisellä pohjalla ja kauniilla magnolian(?) kukilla varustettu kuosi kovasti mieleeni.

Iltalook oli mielestäni oikein onnistunut, ja tässä tyylissä lähtisin mielelläni viettämään tyttöjen iltaa tai treffeille miehen kanssa. Cheers!

Mitä tykkäät asukokonaisuuksista? Haluaisiko nähdä lisää "yksi vaate, kaksi tyyliä"-postauksia?

Iloa uuteen viikkoon!

 

*Mekko saatu Bestseller Finlandilta

* Korvikset saatu NUNUlta

 

Ladataan...
Minnean muruja

Meillä alkoi nyt hiihtoloma, tai talviloma, miten sen haluaakaan sanoa. Minä ja mies ollaan edelleen hieman toipilaita, mutta pojalla riittää virtaa ja ideoita loman varalle. Ihan koko viikkoa emme miehen kanssa voi olla lomalla, joten niimpä mies on alkuviikon pojan kanssa ja minä sitten loppuviikosta. 

Sanomattakin on selvää, että tällä järjestelyllä ei lähdetä mihinkään koko perheen reissuun, joten meidän loma-aktiviteetit tapahtuvat ihan täällä Jyväskylässä. Keräsin pienen listan hiihtolomatekemisestä täällä Jyväskylässä, jos joku kaipailee vinkkejä. Toki nämä ovat sovellettavissa oman kaupungin tarjontaan. Kannattaa myös kurkata viime vuoden vinkkini!

Aloita aamu hotellityyliin! Jos aikataulu tai lomabudjetti ei riitä hiihtolomareissuun, niin mahtavan lomafiiliksen saa viemällä koko perheen johonkin oman kaupungin hotelliin aamupalalle! Me kävimme Sokos Hotelli Paviljongin maukkaalla aamupalalla, ja siitä sai puhtia kivasti päivään! Hieman luksusta ja vaihtelua normiaamiaiseen! Tämän voi toki toteuttaa myös kotona hankkimalla pannukakku- ja pekonitarpeet jääkaappiin valmiiksi. Kotona tehty "hotelliaamiainen" on edullisempi vaihtoehto, mutta vaivan joutuu näkemään itse.

Sukella tropiikkiin! Mikäs sen mukavampaa, kun paukkupakkasilla ja tuulen tuiverruksessa upottautua palmujen keskelle lämpimään veteen ja poreiden hierottavaksi! Meillä on tarkoitus tehdä pieni pulikointiretki Laajavuoren kylpylään eli nykyiseen Cumulus City & Resort- hotellin kylpyläosastolle. Meidän perheessä kaikki rakastavat uimista ja höyrysaunaa. Mainio vaihtoehto on myös päiväretki Peurungan kylpylään, jossa minilomapakettiin voi ottaa myös mainion buffet-lounaan!

"Mä hiihdän!" Antti Tuiskua lainatakseni, hiihtolomalla voi myös harrastaa loman nimen mukaista aktiviteettia. Jos hiihtäminen on vähän ruosteessa, eikä suksiakaan löydy (kuten allekirjoittaneella), niin voi eräsuksia tai esimerkiksi potkukelkan vuokrata. Jos aurinko paistaa, ja repussa on termospullo ja makkaraa, niin suuntaa vaikka Ladun majalle tai Laajavuoreen, josta välinevuokraus onnistuu :)

Päiväretki järven jäällä! Jos hiihtäminen ei innosta, niin kauniin päivän sattuessa kohdalle, voi repuun pakata kuumaa juomaa ja muuta evästä, istuttaa lapset pulkkaan, ja lähteä kävelemään järven jäälle tai metsän luontopolkuun. Nauttia raikkaasta ilmasta, kiireettömyydestä ja ulkoilusta. Meillä poika on intohimoinen makkaranpaistaja, joten mies osti pienen kertakäyttögrillin, ja pojat suuntaavat luontopolulle, kun minä olen töissä. Jos laavupaikalla ei ole tulia valmiina, tai tarpeellisia puita ja muita ei löydy, on kertakäyttögrilli mainio vaihtoehto. 

Jokaiselle jotakin! Anna perheen jokaisen jäsenen valita, mitä hän mieluiten tekisi, ja tehkää mahdollisuuksien mukaan yksi jokaisen toivoma asia, oli se sitten lautapeliturnaus, lumiukko, korvapuustien leipominen, yhdessä saunominen, pizzailta, room escape, hohtokeilaus, kirpputorikierros tai maailman isomman legotornin rakentaminen.

Koko perheen leffailta! Valitkaa yhdessä kaikille sopiva leffa, tai lapsille ja aikuisille omat. Kaupasta mukaan jokaiselle mieleiset leffaeväät. Valot pois, sohvalle vilttejä ja tyynyjä, ja jännittävä leffaelämys voi alkaa. Omiin leffaeväisiin kuuluu ehdottomasti popparit ja limu. Jos perheen lapset ovat hieman vanhempia kuin omani, ja jaksavat istua leffateatterissa, niin suosittelen menemään koko poppoolla leffaan! Leffateattereissa on yleensä normaalimpaa laajempi valikoma hiihtolomaviikoilla! Me olemme menossa pojan kanssa Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestettävään minikinoon :)

Aikuisten omaa aikaa! Loma-aika voi olla parisuhteelle raskasta aikaa kaikkine säätämisineen ja suurine odotuksineen. Nappaa siis mummu, täti tai MLL:n lastenhoitaja, ja vie puolisosi drinkeille tai illalliselle. Pieni irtiotto kahdestaan tekee sekin oman lomatunnelmansa! Oletko jo käynyt uudistetussa Jalo Kitchen & Lounge -ravintolassa? Suosittelen sekä puitteiden että herkullisen uuden menuun puolesta!

Onko teillä hiihtolomaa? Mitä suunnitelmia teillä on?

Leppoisaa sunnuntaita! Ja kivaa lomaa heille, joilla sitä on :) Kuvan treffiasu on muutaman viikon takaa, ja näette sen paremmin hieman myöhemmin :)

 

Ladataan...
Minnean muruja

Huomenta! Jatketaan tänään vielä hiusjutuilla.

Lyhyen blogihistoriani aikana hiukseni ovat ehtineet olla niin kultaisen vaaleat kuin sähäkät tummanpunaiset tulisilla latvoilla. Ompa joukossa vilahtanut ihanaa pinkkiäkin! Pituuden vaihtelu on ollut melko maltillista, ja onkin vaihdellut hieman olan yli menevästä skarppiin long bobiin. Keräsin alle kuvia blogista, joista näkyy kutrieni kiehkurat muutaman viime vuoden ajalta.Joulun alla luottokampaajani Maija loihti minulle haaveilemani fire ombre -sävyn. Rakastin sekä tätä pituutta, että leiskuvaa sävyä, vaikka tumma osuus tuntui aluksi melko tummalta. Nopeasti silmä kuitenkin tottui.

Viime syksynä freesasin hiuksia lämpimällä punaisella. Punainen on pysynyt matkassa jo pidemmän aikaa, ja palaan siihen yhä uudestaan. Ainoa miinus on punaisen hankala pysyvyys.

Kesän lopulla hiukseni olivat kasvannet pituutta, ja vaalentuneet. Vaalean koen omakseni, ja nytkin haaveilen vaaleista hiuksista.

Keväällä tein ehkä hurjimman hiuskokeiluni, kun Maija räväytti hiuksiini pinkkiä piristystä. Sekä lämmin ruskeahko pohjaväri, että pinkki kaitale miellyttivät suuresti! Pituuskin oli täys kymppi! Tykkään mallista, jossa hius on edestä pidempi.

Kuva kesältä, kun pinkki oli jo hävinnyt. Malli ja väri näyttää silti nätiltä :)

Kuva on blogini ensimmäisestä postauksesta. Väri on luonnollinen vaalea.

Viimeinen kuva on muutaman vuoden takaa, nimittäin kesältä 2013. Maija on testannut tässä hääkampaustani. Aika makee, eikö? Kaipaan välillä pitkiä hiuksia, mutta jotenkin en enää näe itseäni pitkähiuksisena. 

Mitä sinä tykkäät näistä hiustyyleistä? Mikä on sun suosikki?

Nyt mietin, mihin suuntaan hiusteni kanssa lähtisin. Kevät kolkuttelee ovella, ja hiuskuontalo kaipaa päivitystä. Haikailen vaaleaa, mutta tiedän, että hiukset kärsivät vaalentamisesta. Latvat ovat niin kuivassa kunnossa, että niistä pitää ainakin napsaista pituutta. Olisiko tuo viime kevään lämmin ruskea kiva valinta? Ehkä vähän vaaleaa raitaa? Ja skarppi long bob -malli kenties?

Leppoisaa lauantaita! Täällä jännitetään Iivon hiihtoa :) Pojalla alkoi hiihtoloma, ja hän on niin paljon puhunut hiihtämisestä, että pitänee lähteä metsästämään lasten suksia :)

 

Ladataan...
Minnean muruja

Kuivuuko ja kutiseeko sun päänahka talvella?

Talvella kasvojen ja muun vartalon ihon lisäksi kuivumaan pääsee myös hiuspohja, tai ainakin omani suuttuu kuivasta talvi-ilmasta oireilemalla. Toki hiuspohjani on muutenkin helposti ärtyvää sorttia, mutta talvipakkasten aiheuttama kuiva ilma ei ainakaan asiaa paranna. Siinä, missä kasvojen kiristävän ihon huomaa heti, ja lätkii naamaan tuhdimpaa rasvaa, meinaa hiuspohjan hoito unohtua helposti.

Törmäsin tähän Dermosilin Scalp Caring Seerumiin vähän vahongossa, kun hullaannuin Dermosilin aleista. Kotimainen Dermosil oli aikaisemmin nimenä tuttu, mutta ennen Bette Boxista löytynyttä Faces-kasvovoidetta, en ollut Dermosilin tuotteita testannut. Kun ihastuttavan kevyt Faces-voiteeni oli loppunut, ja samaan aikaan bongasin Dermosilin alen, päätin vähän tutkiskella muutakin tarjontaa. Pieneen pakettiini sujahti mukaan myös tämä huispohjaa kosteuttava ja rauhoittava tuote, sillä sekin oli silloin tarjouksessa. Ja tämä hiuspohjaa tasapainottava seerumi toimii kuin unelma!

Aikaisemmin olen käyttänyt satunnaisesti apteekista löytämääni System 4 scalp tonic-nimistä tuotetta, joka on varsin pätevä tuote ärtyvään hiuspohjaan. Huomasin, että tämä Dermosilin seerumi toimii ehkä jopa paremmin, sillä se parantaa hiuspohjan kosteustasapainoa. Kiritys ja kutina katoaa! Raikas mentholin ja rosmariinin tuoksu on mielestäni ihana, mutta niille, jotka eivät ehkä kyseisestä tuoksusta pidä, sanottakoon, että tuoksu häviää hyvin nopeasti. No worries!

Seerumi on hinta-laatusuhteeltaan loistava! Suosittelenkin testaamaan tätä, mikäli huomaat huispohjasi kiukuttelevan talven pakkasten keskellä. Seerumia suositellaan laitettavaksi suihkun jälkeen, eikä sitä tarvitse pestä pois. Itse kuitenkin laitan seerumia noin kerran viikossa hetken ennen suihkua, ja annan sen vaikuttaa 20-30 minuttia. 

Onko tuote sulle tuttu? Miten sinä kosteutat hiuspohjaa talvella? Vai kosteutatko mitenkään?

Mukavaa viikonloppua ja alkavaa talvilomaa, jos sellaista vietät! Meillä flunssa on siirtynyt pojasta minuun ja mieheen. Luulin pääseväni tänään jo töihin, mutta kuumemittari ja pää olivat toista mieltä, joten parantelu jatkukoot kotona. Poskionteloissakin tuntuu hieman ikävältä, joten sormet ristiin, että se menisi itsestään ohi, eikä antibiootteja tarvittaisi. Rento, mutta flunssainenviikonloppu siis tulossa!

Ladataan...
Minnean muruja

Haha, tiedättekö mitä? Mua on jäänyt pahasti kaivelemaan yks juttu, nimittäin se marraskuussa haikailemani NYXin joulukalenteri:D

Mitä enemmän ajattelen asiaa, sitä varmempi olen siitä, että mun pitäisi se vielä jostain hankkia! Siinä oli niin paljon hyviä sävyjä, joita olisi ollut mahtavaa päästä testaamaan! Kalenteria löytyy vielä muutamasta nettikaupasta, mutten ole antanut itselleni lupaa sitä ostaa hinnan vuoksi. Ja uskokaa, että sisäistä vääntöä on käyty monta kertaa, hah!

Se, miksi tämä on nyt ajankohtainen ongelma, on se, että valon lisääntyessä ja kevätfiiliksissä mieleni on tehnyt ostaa ihania uusia vaaleita ja hehkuvia huulipunasävyjä, mutta joka kerta, kun olen huulipunaan kaupassa tarttunut, olen muistanut sen NYXin kalenterin, jossa olisi 24 huulipunaa! 24 mahtavaa sävyä testattavaksi.

Nyt olen kuitenkin miettinyt, että sillä 40-64 eurolla, mitä siitä kalenterista pyydetään, voisin ostaa muutaman kauniin kevätsävyn. Tänä keväänä huomioni on kiinnittynyt ihaniin melonin ja nuden sävyihin.

Vai mitä tykkäätte näistä Marimekon ja Cliniquen yhteistöpunista? Aika herkkuja, eikö?Melon Pop // Nude Pop

Samoin kuin hiusväriä tekee mieli keväisin vaalentaa, tekisi huulipunan sävyäkin mieli heleyttää. Tälle kevälle haluaisin meikkipussiin jonkin kauniin nuden sävyn, kuten tuo Nude Pop tai Lumenen Valon hehku. Ostoslistalla on myös koralliin taittava sävy, kuten Melon Pop tai Valon säde, sekä jotain metallinhohtoista, kuten tuo NYXin herkullinen tummasävyinen Madrid. Upea täyteläinen sävy!

Madrid// Manila

Valon säde // Valon hehku

Nuo Lumenen sävyt näyttävät varmasti kauniilta hieman auringon päivettämän ihon kaverina.

Löytyykö näistä sun suosikkia? Mitä sävyä sinä himoitset tälle keväälle? Parhaat kevätpunat jakoon!

Ja hei, jos sulta löytyy tuo NYXin kalenteri kaapista pölyyntymästä, tai oot bongannu sen edullisesti nettikaupasta, niin vinkkaa!!!

Valoa tiistaihisi!

* sisältää mainoslinkkejä 

Pages