Ladataan...
Minnean muruja

Sunnuntai tuntui paremmalta kuin pitkään aikaan. Ironista asiassa on se, ettei sunnuntain olisi pitänyt tuntua hyvältä, koska dagen efter. Tuntui kuin olisin saanut "vapaudut krapulasta"-kortin. Toisaalta ehkä juuri edellisen illan iloinen tunnelma ja pieni irtiotto omasta arjesta sai mielen keventymään. Monta lasillista viiniä, naurua ja iloista seuraa sai minut hetkellisesti muistamaan sen huolettoman lauantai-illan fiiliksen, kun kaikki tuntui mahdolliselta, ikä alkoi kakkosella, ja kun sunnuntaina ei tarvinnut herätä ennen seiskaa.

Sunnuntai tuntui lempeältä. Kiireettömältä. Iltapäivän tunnit olivat pitkiä ja raukeita. Menin siitä missä aita on matalin, enkä tuntenut huonoa omatuntoa laiskottelusta, tai siitä etten ollut koko aikaa perheelleni läsnä. Makuuhuone kylpi ihanassa valossa, ja makasin sängyssä uusi lempimekko päällä monta tuntia. Annoin pojan pelata tabletilta Pikku Kakkosen pelejä sen jälkeen kun hän oli kyllästynyt leikkimään yksin legoilla. Kelluskelin joutilaisuudessa ja samalla luin loppuun Riikka Pulkkisen uutuuden Lasten Planeetta. Kirja on ollut minulla kesken monta kuukautta, sillä aihepiirin ahdistavuus yllätti, enkä pystynyt lukemaan sitä aikaisemmin loppuun. Tänä sunnuntaina kuitenkin nautin kirjasta raskaasta teemasta huolimatta. Ehkä oma kevyt olo kompensoi aiheen painavuutta. Riikka kirjoittaa niin hämmästyttävän kauniisti ja taitavasti, että tekstiensä lukemisesta ei voi olla inspiroitumatta.

Kun sain kirjan luettua, suljin silmäni ja nukahdin. En muista, koska viimeksi olisin nukkunut päikkäreitä. En pysty rauhoittamaan aivojani keskellä päivää niin paljon, että ne nukahtaisivat. Nyt kuitenkin nukuin koiranunta varmaankin puoli tuntia käyden välillä tajunnan rajamailla kuullessani jonkun ping tai pong äänen pojan pelistä. Pysähtynyt sunnuntai tuntui niin hyvältä. Kun heräsin, näytti kello illallisaikaa. Olisin halunnut syödä illalliseksi sipsejä ja dippiä. Jos en olisi perheenäiti, olisin syönyt illalliseksi sipsejä ja dippiä. Nyt kuitenkin kuulin oman äitini äänen jossain takaraivossa muistuttamassa kunnollisen ruuan tärkeydestä. Ja niimpä minä ryhdistäydyin, ja tein perheelleni chili con carnea. Ja pidin sipsipussin tiukasti kaapin perällä.

Illallisen jälkeen passitin pojat vielä hetkeksi ulos. Katsoin ikkunasta auringonlaskua ja heidän leikkejään, ja laiskottelin lisää. Kummallista, miten päivä oli sellainen, että ajatukset mahtuivat päähän, ja ehdin ne jopa ajatella loppuun. Ajattelulle oli tilaa. Tiedän, etteivät kaikki sunnuntait voi olla tällaisia. Ettei kaikkien sunnuntaiden kuulu olla tällaisia. Mutta tieto siitä, että tällaisia täydellisiä sunnuntaita on vielä olemassa omassa elämässäni. Se riittää. 

Kuvat eivät ole sunnuntailta, vaan viikon takaa. Maija leikkasi ja värjäsi hiukset taas uuteen uskoon. Lämmintä ruskeaa pienellä twistillä. 
 
Lempeää maanantaita! Miten sun viikonloppu meni?

Ladataan...
Minnean muruja

*Kaupallinen yhteistyö Kiddex ja Ailefo

Välillä tunnen huonoa omatuntoa, ja poden huonomutsi-fiilistä, kun en keksi tarpeeksi virikkeellistä toimintaa lapselleni. Haluaisin olla se äiti, joka tietää kaikki ikätasoiset leikit, pelit ja älynystyröitä haastavat tekemiset, joita lapsen kehitys kaipaa. Onneksi on päiväkoti! Päiväkoti tekee niin arvokasta ja ihan mahtavaa työtä! Nappaan päiväkodin touhuista usein ideoita kotiin. Lähes joka viikko yllätyn, mitä kaikkea uutta ja kivaa poikani on päiväkodissa saanut tehdä ja oppia. Aina joskus kuitenkin yllätän itseni, ja keksin kivaa ja samalla kehittävää tekemistä. 

Saimme yhteistyökumppaniltani Kiddexiltä alkukuusta varsin mieluisen paketin, joka sisälsi tanskalaisen Ailefon luonnonmukaisia ja myrkyttömiä muovailuvahoja sekä monta mielenkiintoista muovailuvälinettä. Poika innostui välittömästi eläinteemasta ja muovailusta. 

Muovailu kehittää hienomotorisia taitoja sekä mielikuvitusta. Poikani on hurmaavassa kehitysvaiheessa, jossa hän keksii tarinoita kuvista tai hahmoista. Kaverilla riittää mielikuvistusta vaikka minkälaisiin seikkailuihin. Käden hienomotoriikka saa hauskaa harjoitusta muovailuvahaa pyöritellessä, leimasimella kuvioita painaessa sekä kaulimella kauliessa. Muovailessa syntyneet hahmot heräävät henkiin pojan kertomuksissa.

Yhteistyömme tulos, herra krokotiili.

Vekkulin krokotiili leimasimen poika nimesi töpsöttimeksi. Töpsötin oli pojan suosikki :)

Ailefon muovailuvahojen hempeät värit miellyttävän myös äidin silmää. Muovailuvahat on värjätty kasviväreillä, ja ne ovat täysin myrkyttömiä. Muovailu oli itse asiassa todella rentouttavaa puuhaa myös aikuiselle. Ailefon muovailuvahoissa käytetty kasviöljy tekee vahoista ihanan pehmeitä ja miellyttävän tuntuisia.

Ruskea muovailuvaha näytti pojan mielestä piparkakkutaikinalta. Sitä piti tietenkin myös vähän nuolaista asian varmistamiseksi. 

Ailefon muovailuvahoja saa monelta jälleenmyyjältä. Muovailuvahoja on tarjolla viiden purkin settinä tai yksittäisinä purkkeina. Myös leimasimia (tai töpsöttimiä) on useita erilaisia hellyttäviä eläinhahmoja. 

Tulevan hiihtoloman sisätekemiset saivat kivan lisän näistä Ailefon muovailuvahoista. Kiitos Kiddex taas arkemme inspiroimisesta!

Muovaillaanko teillä? Oletko sinä hyvä keksimään virikkeellistä toimintaa lapsille, vai annatko lasten leikkiä omia leikkejään?

Riemua perjantaihisi! 

 

* tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan Kiddexiltä

Ladataan...
Minnean muruja

Aamulla, kun heräsin, odotti minua suklaalevy lipaston päällä. Mies oli muistanut, että on ystävänpäivä, ja että vaimo tykkää suklaasta <3 Aika liikkistä! Itsehän en edes unisena aamulla muistanut mikä päivä tänään on, joten aluksi suklaalevy aiheutti minussa vain hämmennystä :D 

Jos minulla ja miehellä olisi tänään treffit, ja jos kaupungin täyttäisi valo ja suloinen lämpö, haluaisin pukeutua tähän kukkaiseen vihreään mekkoon. Laittaisin huuliin roosaa huulipunaa, kaulaan sydänkaulaketjun ja hiukset huolettomalle nutturalle päälaelle. Kasvoiltani hehkuisi hymy, ja askel olisi tavallista kevyempi.

Kuvioitu viskoosimekko | Kaulakoru, jossa sydämenmuotoinen riipus | Miniolkalaukku |*

 

Koska tänään on tavallinen arkinen työpäivä, ulkona on lunta ja pakkasta, ja päällä tavalliset leggingsit ja nilkkurit, ei tämä ystävänpäivä vastaa täysin höttöistä unelmapäivääni. Laitoin kuitenkin teemasta innostuneena päälle liehuvan kukkapaidan. Ja annoin miehelle töihin lähtiessä pitkän ja lämpimän halauksen.

 

Ihanaa ystävänpäivää!

 

Psst! Tämän ihanan haaveideni asun sekä kaikkea muuta kaunista saa tänään 5 euron alennuksen kera koodilla valentine19 yli 30 euron ostoksista. 

 

*mainoslinkkejä

 

Ladataan...
Minnean muruja

Helmikuun Bette Boxin* teemana oli hiukset, ja sehän sopii minulle oikein mainiosti! Olen aina ollut innoissani lähes kaikista boxin mukana tulleista hiustenhoitotuotteista. Arvelin, että ehkä tästä helmikuun Love is in the Hair -boxista saattaisi tulla uusia ja kiinnostavia shampoo ja hoitoaine tuttavuuksia, ja olin oikeassa! Kaikki boxin mukana tulleet varsinaiset tuotteet tuntuivat ensinäkemältä hyviltä ja käyttökelpoisilta. 

Boxin suosikkituotetta oli hankala valita, sillä olin yhtä innoissani niin Schwarzkopf Blond Me Keratin Restore Bonding -shampoosta ja -tehohoidosta kuin Lumenen Klassikko Advanced Anti-age elvyttävästä silmänympärysvoiteestakin. 

 Blond Me Keratin shampoo ja tehohoito vaikuttivat erikoisilta valinnoilta ruskeille (ja muun värisille) hiuksille, mutta tuotekortista selvisi nopeasti, että nämä hiusten rakennetta vahvistavat ja hoitavat tuotteet sopivat myös värjätyille hiuksille. En malttanut olla heti testaamatta näitä houkutuksis. Shampoon ja hoitoaineen paksu ja hyväntuoksuinen koostumus ihastutti. Tuotteet tuntuivat ihanan yleelliseltä. Pesutuntuma oli hyvä, ja hiukset olivat puhtaat, ilmavat ja hoidetun tuntuiset pesun jälkeen. Tykkään!

Olen huono ostamaan silmänympärysvoiteita, vaikka kohta 37-vuotias ihoni niitä varmasti kipeästi kaipaisi. Olenkin erityisen innoissani tästä Lumenen silmänympärysvoiteesta! Se tulee heti käyttöön, ja joutuu todellisten haasteiden eteen ihoni kanssa. Tuote lupaa heleyttää ihoa, ja häivyttää juonteita, naururyppyjä ja tummia silmänalusia. Perfect! Lumenen tuotteet boxissa kuuluvat aina lemppareihin. 

Mukava lisä boxiin oli myös tuttu XZ Extra Strong Hiuskiinne. Hieman arvelinkin, että hiusteemaisesta boxista saattaisi tulla joko hiuskiinne tai kuivashampoo. Tämä on kuitenkin boxin varsinaisista tuotteista se tylsin ja ennaltaarvattavin. Olisin ehkä kaivannut jotain hieman jännittävämpää hiusaiheista extraa boxiin. Hiuskiinne on kuitenkin täyttä käyttötavaraa, ja uudistunut ilme on erityisen kaunis, joten suurta nurinaa en tästä keksi.Hiusmaskeja ei tule minulla hirveästi käytettyä, mutta hiusteemaan Bio2You Natural Hiusnaamio kyllä sopii mainiosti. Tuote sisältää silkkiproteiinia ja aminohappoja, jotka lupaavat ravita hiuksia ja lisäävät niiden elastisuutta. Hiukset ovat talvisin niin kuviat, että naamio tulee sekin varmasti ihan tarpeeseen. Tuote tuoksuu kivalta, ja hemmottelen hiuksia kotispa:ssa varmaankin viikonloppuna.

Boxi sisälsi myös Salus Magnesium -nestemäisen valmisteen. En oikein jaksa innostua näistä juotavista lisäravinteista, joita boxeista tasaisin väliajoin löytyy. Tämä jää varmaankin käyttämättä minulta, annan sen miehelle juotavaksi.

Tämä helmikuun boxi oli kokonaisuutena hiustenhoidosta kiinnostuneelle varsin tyylikäs ja onnistunut kokonaisuus! Toivoisin tulevaisuudessa lisää teemaboxeja! Shampoosta olisin mielelläni ottanut isomman koon, ja jotain innovatiivisempaa extraa olisin kaivannut yllätykseksi. Helmikuu oli tältä erää viimeinen Bette Box, ja jäänkin miettimään boxien jatkoa. Tilaisinko vielä kolmen kuukauden pätkän..

Haluaisitko sinä vielä lukea blogista Bette Boxeista? Vai kiinnostaako sinua enemmän muu testaamani kosmetiikka, kuten esimerkiksi viime viikon alle 4 euron ripsiväri, tai luonnonkosmetiikka?

Maaliskuun Bette Box lupaa keskittyä yksityiskohtiin! Oman Bette Boxin pääset tilaamaan TÄÄLTÄ*!

 

*mainoslinkkejä

Ladataan...
Minnean muruja

Rapeaa ciabatta-leipää, paahdettuja paprikoita, valuvaa mozzarellaa, pestoa ja mausteista pepperonia - kuulostaako herkulliselta? Täytetty ja grillattu leipä eli Italian Melt on helppo ja maistuva lounas tai vaikka viikonlopun astetta parempi iltapala.

Blogiin toivotaan usein helppoja arkiruokia ja välipaloja, ja itsekin tykkään vaihtelusta samoihin arjessa pyöritettäviin ruokiin, joten tässä uusin löytöni, josta tuli kertaheitolla sekä minun että miehen uusi suosikki.

Tarvitset tuoreen ciabatta-leivän, myös sellainen esipaistettu käy hyvin. Täytteet voi valita oman maun mukaan, meillä oli Half Baked Harvest-blogin ohjetta mukaillen paahdettuja paprikoita, pestoa, pepperonia, rucolaa (tai baby leaves pussi), mozzarellaa sekä cheddaria. 

Tee näin:

- Laita uuni grillivastukselle, eli noin 300 asteeseen. Halkaise ciabatta. Levitä toiselle puolikkaalle pestoa ja toiselle hieman öljyä ja juustot.

- Pilko paprika, ja pyöräytä palat öljyssä. Paahda paprikoita muutama minuutti grillivastuksen alla.

- Laita leivät uuniin hetkeksi niin, että juusto alkaa vähän sulamaan. Itse taisin pitää leipiä uunissa aluksi noin 3 minuuttia. 

- Täytä "esipaistetut" leivät pepperonilla, paprikoilla sekä rucolalla. Paahda täytettyä leipää uunissa vielä muutama minuutti niin, että ciabatta on rapea, ja juusto taivaallisen valuvaa.

Oma leipäni olisi kaivannut hitusen pidempään uunissa, jotta juusto olisi täydellisesti sulanut. Herkullista se oli toki näinkin. 

Leikkaa sopivat palaset koko seurueelle ja nauti kivennäisveden tai limpparin kanssa. Ciabatta on nopea ja helppo, ja täytteissä on vain mielikuvitus rajana. Itse rakastan pepperonia, ja sen mausteisuus sopii tähän grillattuun leipään kuin pasta Italiaan. Tämä leipä on oiva tarjottava myös vieraille tai illanistujaisiin. Vegevaihtoehtona tähän kannattaa kokeilla pilkottuja oliiveja tai aurinkokuivattua tomaattia. Nam!

Kaipaatko lisää ideoita? Kokeile halloumi-tzatziki pitaleipiäbriossi hodareita tai tulista tonnikalapastaa!

Kivaa tiistaita! Miten sun viikko on alkanut? Omani alkoi hammaslääkärissä panikoiden sunnuntaina sattuneen hampaan lohkeamisen takia. Siksi tämä postauskin tulee vasta tänään eikä maanantaina. Nyt on kuitenkin hampaat taas suussa, ja hammaslääkäripelkoinen saa hetken huokaista helpotuksesta.

 

 

Ladataan...
Minnean muruja

Voiko alle neljällä eurolla saada hyvän ripsivärin? Vai onko kolmen euron ja kolmenkymmenen euron ripsiväreillä muuta eroa kuin merkki?

Olen aikaisemmin testannut superedullisen Essencen I <3  Extreme volume mascaraa huonoin tuloksin, joten halpa hinta sai vahvasti epäilemään edullisen ripsarin toimivuutta. Päätin kuitenkin antaa Lidlin halpismerkkille mahdollisuuden, ja testasin Cien volume mascaraa.

Cienin mascaran iloinen keltainen ulkonäkö on mielestäni yksinkertaisuudessaan jopa tyylikäs. Näyttävä keltainen ja yksinkertainen musta ovat toimiva yhdistelmä. Putkilon väri ja muoto muistuttaa Maybellinen vastaavaa volyymiä antavaa mascaraa.

Harja ei ole sellainen, minkä ensimmäisenä valitsisin, sillä olen jo pidempään käyttänyt harjaa, jossa on muovisia pieniä ja paksuja piikkejä. Viime aikaisiin lemppariripsareihin onkin kuulunut L'orealin Paradice Extatic sekä Make Up Storen Multi Lash mascara. Cienin ripsiväri yllätti epämieluisasta harjasta huolimatta! Olen nyt käyttänyt Cienin ripsiväriä kaksi viikkoa, ja täytyy myöntää tykkään siitä kovasti.

Ripsiväri levittyy kauniisti, ja todellakin antaa niin volyymiä kuin pituuttakin ripsille. Väri on aika juoksevaa, joten se ei myöskään paakkuunnu, vaikka tuotetta levittäisi toisenkin kerroksen. Juoksevasta olomuodostaan huolimatta ripsiväri ei sotke. Plussaa Cienin ripsiväri saa myös siitä, että se onnistuu pitämään jäykät ripseni taivutettuna.

Testasin ripsiväriä myös ääriolosuhteissa, sillä tällä viikolla taivaalta on tullut niin lunta kuin vettäkin. Suurimmaksi osaksi tämä ei-vedenkestävä ripsiväri on onnistunut pysymään pois silmänympärysiholta. Tosin yhtenä päivänä kävi tietenkin niin, että taivalsin aamulla lumisade kasvoja piiskaten töihin, ja en muistanut käydä tarkistamassa tilannetta pelilistä. Iloisesti moikkailin kaikki työkaverit, ja kävin jopa lounaalla ennen kuin vilkaisin ensimmäistä kertaa peiliin. No, iloinen pandahan sieltä kurkki takaisin :D

Suosittelisinko Cienin Volume mascaraa? Kyllä, ehdottomasti. Se ei ehkä yllä ihan ultimatelempparini Lancômen Grandiosen tasolle, mutta voisin hyvinkin ostaa sen uudelleen. Pidempi testijakso näyttänee, kuinka pitkään Cien pysyy käytettävänä, ja alkaako se kuivahtaessaan varisemaan. 

Oletko sinä käyttänyt Cienin ripsivärejä, ja oletko ollut niihin tyytyväinen?

Kivaa sunnuntaita! Tänään onkin päivä täynnä ohjelmaa Leon leikkimaasta kuvaustreffeihin Hannan kanssa sekä pyykkimaratonista pizzantekoon. Nyt pitää mennä, jotta kaikki tulee hoidettua. Moi!

Pages