Ladataan...

Jaa-a mutta mimmosen.

Toimistotyö on urittanut takaisin mustan nahkakäsilaukun käyttöön, mutta sellainen neitipeli ei vetele enää kuukauden päästä isojen asioiden ja kirjojen yliopistolla (KUUKAUDEN PÄÄSTÄ!!? JAIX!). Pitäis saada uus reppu, sillä vanha Markku-sedän anarkistitekele, tuo Bleecker Streetiltä ostettu Marc by Marc Jacobsin halpisylpeys, alkaa ohentua kuin suomalaisen 33-vuotiaan miehen päälaki (esimerkillä lähdesuoja ja näin ollen anonyymius).

Vielä kun osaisi veskan valita. Sen pitää olla jämäkkä, tummahko jotta lika ei heti häiritse, sen verta ergonominen että hihnat ovat topatut ja leveät sekä mahduttaa sisäänsä mapin lisäksi paljon purkkaa, pastilleja, hedelmiä ja vettä. Lisäksi sen pitää sopia enimmäkseen tummansinisiin tai mustiin takkeihini ilman että uppoaa selkäni värimaisemaan ja saa minut näyttämään hunchbackilta. Valikoima kerrytettiin enimmäkseen Asokselta ja hintahaarukasta muodostui älytön 20-200€.

And the nominees are:

Mi Pac / 26,51€

Asos / 19,88€

Herschel / 51,03€

Asos Exclusive / 37,11€

 

Esprit / 38,44€

Asos / 33,14€

Asos / 33,14€

Sandqvist Roald / OVH 170,99€, NYT 84,83€

Cath Kidston / 55,67€

Purjebägit Reppu / 139€

Herschel / 72,90€

Ja lopuksi se henkilökohtainen suosikkini ja ylivoimainen kassikisan voittaja, jos taivaalta satelisi reppurahaa tai osaisin vuolla kallioseinämästä rodiumia. Sandqvistin Lars Göran. Jep, vähemmän klamuuri nimi enemmän siistarille repulle. Ja hintaa 199€ + postituskulut. Skit också! Mutta katsokaa nyt sitä... tuo ei kutsu ainoastaan opiskelemaan, vaan myös merille, samoamaan, erämaille, risteilyille, mummoloihin, ystävättärille, kauppareissuille, omavaraiseen metsässäasumiseen, get away- retriiteille sekä suuruudenhulluihin marjastusretkiin.

Oih Lars...

Ladataan...

Mummo piti lähes loppuun asti mätsääviä (ja tietsy nahkaisia) kenkiä ja laukkuja, käytti vain Diorin tai Lancômen meikkivoidetta ja tsekkasi että värilliset helmikorvakorut ja kaulakorut ovat ulos lähdettäessä samaa paria. Niitä koristi elegantit timantit. Permis otettiin vakimestassa tasavälein ja luomivärejä päivitettiin Stokkan kosmetiikkatiskeillä. Hameet ja prässätyt housut yhdisteltiin jakkuihin ja silkkipusakoihin, joita useimmiten koristi rintaneula tai yleisötapahtumaan osallistujan nimikyltti (mummo ei todellakaan elänyt neljän seinän sisällä).

Oli aika lamaannuttavaa, kun mummo ekan kerran haisi pahalle.

Yhdessä me ei koskaan puhuttu kauneudesta eikä sen enempää korostettu nätteyttä. Mummo piti siisteyttä ja huolenpitoa itsestäänselvyytenä. Mummo ei myöskään tiennyt mitä on tälläytyminen, koska piti mielestään vain yksinkertaisesti huolta itsestään. Se tehtiin omalla tyylillä ja kunnioituksesta muihin. Jostain sisäänrakennetun estetiikan pakottavasta voimasta kai myös. Ja ilosta. Ei se ollut sen kummempaa.

Ja taivas paratkoon, siinäkin se oli oikeassa. Mummo. Oikeassa niin monessa asiassa.

Kauneuteen ei tarvitse muuta kuin välinpitoa ja kunnioitusta itseään kohtaan. Ja vähän ehkä keskikivoja geenejä. 

kuvat Pinterestistäni (uuh suomen sija- ja omistusmuodot <3 )

Ladataan...

...tai olisin sanonut, jos joku olisi kuunnellut.

Niin monta asiaa jää lausumatta ääneen, koska on juuri sillä hetkellä yksin. Tuonkin lauseen voin kuvitella tokaisevani jollekin huolimattomasti kesäillassa mumisten ja sitten me oltaisi yhdessä jääty lipomaan kieliämme jälkiruoan värisen taivaan alla ja mietitty että aijai miten nokkelasti lohkaistu, mutta ko. hetki oli todellisuudessa ihan booring. Paikalla oli laituria imarteleva tummanlila paskaläntti (linnut syö meidän mustaherukat ja kakkii sitten ne värjätyt länttinsä pitkin poikin, myönnettäköön että nerokasta kiusaa), märkä pyyhe ja minä. Niinpä sitten päässäni totesin taivasta katsoessani tuolla tavalla vain itselleni. Vastasin siihen kohteliaasti:

"Eikä näytä. Äh täällä tulee kylmä. Mennää sisälle, ruoka on kohta valmista."

Mökkiin ehdittyäni koko juttu oli jo unohtunut. Miten moni muu pieni tai iso ajatus käykään päässä, pääsemättä koskaan ulos? Voin vannoa, että olen sanonut itselleni ainakin nämä lauseet: "kato ihan kun tolla madolla olis roikkutissit", "mistä naava tulee?" ja "miksi urheilu-uutisankkuri-naiset on aina blondeja?" ja "mä en kestä kun leffoissa viini on aina vaan laimeeta marjamehua". Ja kukaan ei ole kuullut.

kuva täältä