Ladataan...

Arjesta irtautuminen, pako arjesta, arkiahdistus, takaisin arkeen.

Mehän siis vihataan arkea. Varsinkin talvella, eli noin 5 kuukautta vuodesta. Arki on superbooring ja kaikenlisäks vähän noloa.

Siksi arjesta voi nykyään käyttää makeempaa termiä kotoilu, ja kotona kehtaa hengata vaan jos siellä on juhlat tai kaunista. Meillä on facebook-ryhmiä maanantainvihaajille  ja kokonainen arsenaali TGIF-giffejä vuoden jokaiselle perjantaille.

Ja kyllä minäkin olen kokopäivätyössä kokenut perjantain iltapäivän lumon. Se oli vielä sitä aikaa, kun Bakersissa oli euron skumpat ja puhelimessa viitisen bilekutsua. Ja ymmärrän täysin, ettei perheellinen multitaskaaja suoranaisesti ilakoitse illalla huumoria koettelevasta pyykkikasasta ja jokapäiväisestä kotiruoanlaitosta.

Mutta voi, times they are a-changing. Minä kun pidän arjesta, kiireestä ja kaikesta. Voisin melkein kutsua arkea huikentelevaisesti elämäksi.

Virallisesti viisiseitsemäsosaa ajastamme ansaitsisi todenteolla paremman sanan. Jos ikinä suomen kieleen keksitään arjelle synonyymi, teen sen kunniaksi sairaan käheen memen. Sitä voi sitten jakaa viikon ihan joka päivä.

Sen sijaan että arki demonisoidaan ja siitä keksitään pakokeinoja kaupunkilomille, kylpylöihin, viinilasillisille ja vaaleille hiekkarannoille, yksitoikkoisen elämän kiroamiseen menevä energia voisi mennä vaikka keksintöihin, joilla arki olisi sujuvampaa ja mielekkäämpää. Arjesta irtautumiseen on olemassa pelit, appit, momondot ja tarjoukset. Tuntuu, että vastaavia arkipalveluita kehitetään vain, jos kyseessä on liikkuminen ja urheilu.

Innovatiivisille yrittäjille (itse olen vain horisija) heitänkin idean: keksikää meille lisää tavaroita ja palveluita, jotka tekevät arjesta helpompaa - ei pelkästään palveluita, jotka palvelevat siitä pakenemista.

Ruotsissa aloitettiin Matkassenista, kotiin tuodusta viiden päivän kotiruoka-ainekset ja reseptit sisältävästä lootasta. Matkassenin, Helsingin Kutsuplussan ja vaikka suomalaisen Beditin Zipit-päiväpeiton kaltaiset keksinnöt ovat pieni askel kohti parempaa arkea, A.K.A. oikeesti ihan kivaa elämää.

kuvan teksti on erään hipin tuotantoa

Ladataan...