Ladataan...
Mis(s)Fit

Olin kirjoittamassa ihmisten ilkeydestä, siitä arkipäivän kusipäisyydestä, joka läiskähtää aamulla naamalla heti ensimmäisen somekanavan avatessaan. Piti myös kirjoittaa kiittämättömyydestä, siitä, miten meillä täällä Suomessa on kaikki kuitenkin loppujen lopuksi ihan hyvin, ja kuitenkin itketään jostain lomarahoista, joka mielestäni on aina ollut naurettava ja outo palkkalisä. Kantani lomarahoihin kuuluu varmasti muuten niihin ns. epäsuosittuihin mielipiteisiin, kuten sekin, etten ymmärrä aikuisten ihmisten intoa somessa esiintyville kasvofilttereille tyyliin pupunkorvat ja tiarat...

Olisin myös kirjoittanut siitä, miten joillekin ihmisille tuntuu toisten taloudellinen asema ja koulutustaso merkitsevän enemmän kuin se, miten tämä kohtelee muita ihmisiä rotuun, sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntaumiseen katsomatta. Tässä yhteydessä olisin myös kehottanut välttämään vauvapalstojen ja ylilautoijen kaltaisia pahuudenpesiä. Ne jos mitkä, esittävät ihmisen rumillaan. Enpä tätäkään tokikaan tietäisi, jollen olisi itsekin vauvapalstalla vieraillut, joten tässä samalla pieni muistutus lähtee myös omaan suuntaani.

Piti kirjoittaa, negata ja angstata, en kuitenkaan jaksanut, enkä oikeastaan nähnyt sitten tarvettakaan. Noista asioista on nimittäin kirjoitettu ja kerrottu tuhatsatamiljoonaa kertaa eri ihmisten toimesta, eikä mikään silti ole muuttunut, eikä muutu. Ihminen on yksinkertaisesti pääsääntöisesti negatiivinen omaneduntavoittelija, joka näkee pilkattavaa sylivauvojen ulkonäössäkin. Koska en myöskään usko mihinkään joukkoparantumiseen tässäkään asiassa, tyydyn olemaan kiitollinen, että saan elää tätä kauniista joskin sateisesta kesää. Kesää, jolloin olen löytänyt vihdoin ulkojoogan. Ulkojoogailu, ja tulevana syksynä myös viikottainen joogastudiossa harrastettava sisäjoogailu, on miellyttävä ja rauhoittava harrastus, jota voin suositella kaikille. Tämän lisäksi voin suositella sateisien ja muuten vetämättömien päivien varalle Gypsy- ja Glow-sarjoja muiden Netflix-huippujen, kuten OITNB:n ja HOC:n lisäksi.  Noista etenkin Glow on piristänyt ja virkistänyt mieltä. 

 

Villiksi kortiksi suosittelen myös vetämään kortin enkelikorttipakasta. Joogatunnin yhteydessä sain mahdollisuuden tutustua tähän, itselleni aiemmin vieraaseen maailmaan, ja oma korttini osui ainakin täysin maaliinsa. Näitä ystävyysasioita olen nimittäin viime kuukaudet kelaillut paljon. Ihmissuhteet ovat vaikeita, ja joskus niistä irtipäästäminen on yllättävän vaikeata, joskus kuitenkin välttämätöntä.

 

Ladataan...

Ladataan...
Mis(s)Fit

Niin paljosta haluaisi kirjoittaa, valittaa, kritisoida, ihmetellä. Valitettavasti olen huomannut, että ihmisiä kiinnostaa eniten juuri negatiivinen, moni saa suorastaan potkua siitä, että toisella menee huonosti. Tällä kertaa en anna skandaalinhakijoille pureskeltavaa, vaan kirjoitan pienistä ilonpilkahduksista, asioista, joita miettii ehkäpä vain sen ohilipuvan hetken, mutta kuitenkin muistaa pitkään jälkikäteenkin.  Viime aikoina olen huomannut:

...kuinka täydellisen tyydyttävän ihanaa on pestä hampaat sähköhammasharjalla. Sähköistä borstaa olen käyttänyt jo useita vuosia, mutta aina matkoilla, jolloin joudun pesemään hampaani perinteisellä hammasharjalla, huomaan sähköhammasharjan ihanuuden. Tavallisella harjalla ei yksinkertaisesti saa hampaita kunnolla puhtaiksi. Ryntäänkin aikalailla kotiinpalattuani heti puhdistamaan hampaani kunnolla. 

...miten hyvältä ruisleipä ja kaurapuuro maistuvat. En ollut hetkeen voinut syödä ruisleipää keliakiaepäilyn vuoksi, ja nyt kun olen taas päässyt tuon herkun makuun, voisin syödä leipää palakaupalla päivittäin.  Olen myös löytänyt Kallen mätitahnan uudelleen. Hyvväää!!! 

...että minä ihan aidosti ja oikeasti pidän lapsista! Olen ennen aina ollut vahvasti sitä mieltä, että vain kummilapseni kelpaavat, muut lapset (hoitolapsiani lukuunottamatta) olisivat melko yhdentekeviä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kaikki lapset ovat omalla tavallaan ihania. 

...etten enää analysoi muita, muiden käyttäytymistä ja mielipiteitä kuten aiemmin. Ei vaan...ei kiinnosta enää! Annan elämän mielummin lipua ohi, antaa muiden ajatella mitä ajattelevat, kritisoida ja arvostella. Keskityn mieluummin suoraansanottuna ihan itseeni, ja omaan käytökseeni. En myöskään enää vihaa ja inhoa ihmisiä ja asioita, kuten joskus ennen. Olen huomannut että elo ja olo on näin helpompaa. Negatiivisuus ruokkii ahdistusta ja aiheuttaa jopa fyysisiä oireita. Kliseinen live and let live on oikeasti yksi maailman parhaista elämänohjeista.

...miten itselleni suhteellisen vieraat ihmiset haluavat uskoutua, kertoa omista asioistaan. Se ilahduttaa. 

...että pitkällisen pohtimisen ja käytännön kokemuksen jälkeen haluan sittenkin valmistua tulevaan sairaanhoitajan ammattiini. Pohdiskelin asiaa paljon kevättalvella, ja laitoin paljon painoarvoa kevään harjoittelujaksolle, joka menikin sitten ihan nappiin. Sain erittäin hyvää palautetta, josta liikutuin kyyneliin saakka. Ajatella, että voin oikeasti osata ja olla soveltuva noin arvokkaaseen ammattiin!

...kesän ensimmäinen ulkopehmis! En suuremmin pidä jäätelöstä, mutta vaniljapehmis, mieluiten Valion, on parasta mitä on.

...House Of Cards ja OITNB Netflixissä. HOC:a katson säästellen. Puoli kautta jo kuitenkin katsottu. OITNB katsotaan myös hitaasti nautiskellen, ei ahmien. 

...50 sentillä kirjastosta ostetut lapsuuden suosikkikirjat. Muistaako joku Anni Swanin klassikon Iiris Rukka? Harmi kun Ollin oppivuosia ei löytynyt. 

...Tukholma ja ruotsalaiset, joiden alunpitäen piti olla Berliini ja saksalaiset. Onneksi suunnitelmat muuttuivat parin päivän varoajalla, sillä olen aina kadehtinut ja ilolla seurannut ruotsalaisten taitoa kannustaa ja olla tyytyväisiä. Sen, mitä moni pitää falskina, minä näen välittömyytenä. 

...tämä kesä ja hetkessä elämisen taito, jota opettelen vieläkin kovasti. Ajoittain se onnistuukin. Iso parannus entiseen siis. 

Se on kesä ny!

 

 

Ladataan...
Mis(s)Fit

Eipä ole pariin kuukauteen tullut blogia avattua. No, kiirettä on pidellyt jne., on sattunut ja tapahtunut yhtä sun toista. Ei siitä sen enempää kuitenkaan. Ihan vaikka pääsiäisen kunniaksi päätin pitkästä aikaa kirjallisen arkkuni taas avata. Ja koska mua tunnetusti ihmetyttää niin moni asia päivittäin, ajattelin ihmetellä niitä nyt tännekin, ja toivoa, että jollakin olisi tarjota joihinkin kummastuksiini ihan vastauksiakin.

IHMETTELENPÄ SIIS

miksi ihmiset noin niinkuin yleisesti närkästyvät joka asiasta? Joku ei sanonut kiitos, joku kiitteli liikaa, joku taas ei ikinä tervehdi ja se toinen jää aina juttelemaan liian pitkäksi aikaa. Joku ei ota ikinä yhteyttä, mutta loukkaantuu kun toinenkaan ei ota. 

miksi aikuiset ihmiset tuomitsevat koulukiusaamisen, mutta ne samat tyypit on pahimpia kiusanhenkiä, etenkin somessa.

miksi lähes kaikki, paitsi minä ja yksi luokkakaverini (E, it's you! :D) eivät muka katso Temptation ICElandia :D, eli tuttavallisemmin Temppareita, mutta tietävät kuitenkin mitä tarkoitan kun puhun Elämän pelistä. 

miten joku ei tykkää suklaasta??? Tai no, syövät ne joskus tummaa suklaata, mutta come on, se on pahaa!

mikseivät kaikki matkusta aina kun on mahdollista Finnairilla? Paras henksu, paras aspa!

miksi joidenkin mielestä on jotenkin hieno olla erilainen nuori, ja ihmetellä ja kummastella Skamin suosiota? Sarja on brillijantti! En ikinä unohda Jonaksen reaktiota kun Isak tuli kaapista.

miksi lähes kaikki paitsi minä katsovat säännöllisesti sääennusteen? Eikö ole tylsää pettyä tai ilahtua etukäteen?

miksi joskus kävin ahdistavan obsessiivisesti salilla ja ryhmäliikunnoissa? Liikuntaa saa halvemmallakin ilman tungosta ja tunkkaista ilmaa. 

miksi ihmiset aina luulevat että pelkästään suomalaiset ovat veemäisiä, kateellisia ja katkeria. Ihmiset ovat universaalisti kusipäitä. Kirjautukaa vaikka twitteriin. 

miksi silmäni kiinnittyvät aina roteviin, vaaleisiin ja nuoriin miehiin. Olenko jämähtänyt 2000-luvulle?

onko alepa alepa vain pääkaupunkiseudulla? Muualla se on Sale?

kuinka joku kuvittelee, että ei millään pahalla-etuliitteellä voi kuitata koko kommentin kusipäisyyden?

miten joku uskaltaa olla ylimielinen muita kohtaan oli kyse sitten ulkonäöllä, työllä tai varallisuudella keikaroimisella? Eikö se tajua, että elämä voi muuttua tuosta vain, ja yllämainitut asiat voivat kadota puff vain hetkessä?

miksi John F. Kennedy ei tyytynyt oman kauniin vaimonsa seuraan? Esim. Marilyn ja Judith olivat kyllä kauniita, mutta heiltä puuttui rva Kennedyn arvokkuus. 

miksi ihmiset arvottavat muut ihmiset heidän koulutustasonsa, työpaikkansa tai varallisuutensa perusteella? Pissaltahaisevalla juopolla voi olla kultaisempi sydän kuin vaikkapa Yhdysvaltain presidentillä.

kuinka on mahdollista, etten vieläkään muista, mistä sana pääsiäinen tulee, vaikka olen sen kuullut varmasti kymmeniä kertoja aikaisemmin?

 

miksi en vielä kolme vuotta sitten voinut sietää joogaa, ja nyt suorastaan rakastan sitä?

Pages