Freaks (2018)

Tällä hetkellä meille on tilattu vain Amazon Prime Video ja Disney+, koska tuntui järjettömältä maksaa viidestä päällekkäisestä suoratoistopalvelusta, joista vain paria käytettiin. Kun olen kyllästynyt nykyisiin, sitten vaihdetaan, mutta sitä ennen kahlataan läpi Primen ja Disneyn valikoimaa.

Tänään oli vuorossa jälleen kerran Prime Video ja science fictioniksi määritelty, Adam Steinin ja Zach Lipovskyn ohjaama ja käsikirjoittama Freaks vuodelta 2018. En ole varma, miten science fiction määritelmä virallisesti menee, mutta minusta on vähän hassua lokeroida science fictioniksi elokuva, jolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Tämähän oli puhtaasti fiktiivinen jännäri yliluonnollisilla höysteillä.

Lyhyesti kuvailtuna tarina kertoo seitsemänvuotiaasta Chloesta (Lexy Kolker), joka elää isänsä Henryn (Emile Hirsch) kanssa lukittuna ränsistyneeseen kotiinsa. Chloe haaveilee normaalista elämästä ja on enemmän kuin innokas tutustumaan ulkomaailmaan, mutta vainoharhaiselta vaikuttava isä väittää, että kodin ulkopuolella on vaarallisia ihmisiä, jotka tahtovat satuttaa Chloea – eikä hän ole ihan väärässäkään. Chloe ei nimittäin ole tavallinen tyttö, vaan hänellä on yliluonnollisia voimia aivan kuten isällään ja kuolleeksi väitetyllä äidillään, Marylla (Amanda Crew), ja isoisällään Alanilla (Bruce Dern), ja siksi heitä pelätään ja kohdellaan kuin rikollisia.

En voi sanoa, että olisin pitänyt tästä elokuvasta, mutta jaksoin katsoa sen loppuun asti eli kyllä siinä oma tenhonsa oli. Vaikken olekaan pätevä arvostelemaan kenenkään näyttelysuoritusta, uskallan väittää, että tässä jokainen rooliinsa valittu suoriutui tehtävästään ihan kiitettävästi. Katsoja joutuu tekemään hiukan aivotyötäkin pysyäkseen kärryillä eli jos on vaivattomien ja rennonletkeiden leffojen ystävä, tätä ei kannata katsoa. Traileri löytyy täältä.

Lopussa väkivallan raakuus saattaa yllättää, koska alkuleffa ei mielestäni viittaa siihen, että tästä tulee verilöyly. Ei mitään älytöntä, mutta lievästi inhottavaa. Asteikolla 0-5: väkivaltaa 2,9, seksiä 0, huumeita 0,5.

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *