Pieni merenneito (2023)

Olihan se pakko vilkaista Disney+ palvelusta tämä paljon vouhkattu Pieni merenneito, jossa tummaihoinen Halle Bailey esitää Arielia. En ymmärrä, kuinka tämä voi häiritä ketään. En olisi kiinnittänyt vähääkään huomiota Arielin ihonväriin, ellen olisi kuullut etukäteen niin paljon itkemistä tästä ”klassikon häpäisystä”. Enemmän olisin hätkähtänyt, jos Arielia olisi näytellyt ruma tai ylipainoinen nainen. Se olisi ollut rohkeaa. Ja tyhjentänyt elokuvateatterit.

Kuva: Pixabay

En ole koskaan erityisemmin piitannut tästä sadusta ja vielä vähemmän tällaisena Disney -musikaalina. Tosin se Ursulan Poor Unfortunate Souls on kyllä kiva laulu.

Tässä leffassa oli erityisen paljon kohtauksia, joissa kuva liukui pitkin merenpohjaa tai liike oli muuten pyörryttävää. Vatsassa velloi ja käsi hapuili oksennussankoa. Ei tällainen sovi vanhan muijan hitaille silmille. Mutta aivan ihana roolitus! Etninen tausta oli täysin yhdentekevä niin kuin sen pitäisikin olla. Herranen aika, tämä on satu! Ei mikään perheoikeuden istunto.

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *