Kiireisen kokin keittiössä - ja laiskan

Mix Aina Minä

Kuulun niihin ihmisiin, joilla on aina kiire. Siis aina. Jos ei kiirettä ole, saan sen kyllä järjestettyä. Vetkutan ja vitkutan niin kauan, että olen sitten joka tapauksessa viime tipassa joka asiassa. Aamut ovat ihan omaa luokkaansa. Saan vaatteiden valinnan kanssa pystyyn sen luokan show'n, että hyvä että ylipäänsä selviän  töihin. Tämä johtaa nyt sitten siihen, että joudun usein kiireeseen myös ruokailun kanssa. Haluan syödä suhteellisen säännöllisin väliajoin  sen takia, että se pitää nälän kurissa. Jos vetkutan päivän ruokailujen kanssa tai en syö kunnon ruokaa, olen illalla yhtä pohjatonta mahaa, joka ei täyty millään. 

Näin ollen teen aina  työviikon ruuat kutakuinkin valmiiksi viikonloppuna, jotta minulla on aina valmiina evästä. Mealpreppaus vaatiikin sitten ihan oman postauksensa. Ja kyllä - mealpreppausta voi ja kannattaa harrastaa muidenkin kuin bikinifitness harrastajien! Se  on korvaamaton apu arjessa JA pienentää ainakin minulla myös ruokalaskua, kun ei tarvitse siellä kaupassa juosta joka päivä täydentämässä varastoja. Paitsi nopeuden vuoksi, tämä sopii minulle sen vuoksi, että olen äärimmäisen laiska kokki. En todellakaan jaksa seistä siellä päivittäin värkkäämässä gourmet aterioita, joten hoidan urakkani kerralla kuntoon ja sitten viikolla selviän mikrolla.

Koska haluan syödä pääsääntöisesti järkevästi ja toisaalta keliaakikkona järkevää fastfoodia ei edes välttämättä ole saatavilla joka paikassa,  minulla on  takataskussa myös muutama pikaruoka, joka valmistuu käden kääntessä, silloin kun jääkaapissa ei ole valmista ruokaa tai joudun syömään jossain tien päällä. Tässäpä muutama  wannabe-terveellinen vaihtoehto hätätilanteisiin.

Tortilla-pizza ja päälle mitä kaapista löytyy

Kaapissa on aina paketti gluteenittomia tortillalättyjä. Päälle sitten kaapin sisällön mukaan kanaa, jauhelihaa, kinkkua, tonnikalaa, raejuustoa, whatever. Lisäksi salaattia samalla periaatteella. Kastikkeena ja kostukkeena käytän esim. jotain texmex salsa kastiketta, turkkilaista jugurttia tms.

Lätyn voi lämmittää vaikka mikrossa. Toimivat erinomaisen hyvin myös pizzapohjana. Tällöin lämmitys uunissa (225° n. 10 minuuttia).

 

 

Munakas kissaihmisille

Munakas on nopea ja toimii aina. Kuten tortilloihinkin tänne väliin voi kaataa ihan kaikki tähteet, mitä kaapista löytyy, joten on myös ekologinen vaihtoehto. Käytän usein 1 kokonaisen munan ja kolme valkuaista. Keltuaiset annan kissoille, joten tämä ruoka soveltuu erityisen hyvin kissanomistajille (toimii myös koirallisilla!)

Riisikakut ja paisti

Tämä on eväs silloin, kun on oikeasti kiire. Lisäksi  tilanteen mukaan vaikkapa marjoja tai hedelmää. Ei tule ähky, mutta käy ateriasta hätätilassa. Eräskin Crossfit harjoitus on tämän voimalla vedetty. 

On valintani myös silloin, jos joudun syömään jossain tien päällä. Esimerkiksi viime viikolla aterioin tämän setin sujuvasti kirjastossa.

Mikrosämpylä

1/2 dl mantelijauhoa

2 rkl heraproteiinia

1 kananmuna

1/4 tl sooda

suolaa

1 rkl vettä

Ainekset kuppiin ja mikrotus n. 2,5 min. Olen käyttänyt muistaakseni pientä teema kulhoa astiana.

Aamupala, iltapala, välipala ja miksei toimisi ruokanakin sopivilla lisukkeilla. Kinkkua, juustoa, kalaa... Hiilareitahan tässä ei  ole, joten vaikkapa runsaasti kasviksia kylkeen. Kuvan versiossa olen tuunannut tätä vielä vohveliraudalla lämpimäksi voileiväksi, mutta jos on saatava pikaruokana, sen kun suoraan mikrosta suuhun!

Smoothie

Aina varma valinta. Oma smoothie kiintiöni on tällä haavaa täynnä, mutta nopeaa ja helppoahan tämä on. Kiireisen kokin kannattaa pilkkoa ja annostella aineksia valmiiksi pakastimeen tai jääkaappiin. Se helpottaa kummasti valmistusvaiheessa.

Suklainen kuppikakku mikrossa 

1 kananmuna

2 rkl hera proteiini

2 rkl raaka kaakaota

1 banaani

Sekoita ja mikrota 2,5 min.

Suklainen kuppikakku  sokerina pohjalla - toimii makean nälkään, mutta kelpaa myös ravintoarvoiltaan asialliseksi pika-ateriaksi ja välipalaksi. Tämän minä lämmitän muumimukissa, siitä tulee sitten tuollainen muffinsin tyyppinen korkea leivonnainen. Päälle marjoja ja halutessasi esim. Oatlyn vaniljakastiketta. Nam!

Näillä siis pelastan kiireisen päiväni vähintään kerran viikossa, kun meal preppaus on jäänyt vajaaksi. Lisää pikaruokavihjeitä otetaan mielellään vastaan!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.