VAUVAKUPLAA

Äitienpäivänä meillä oli ylläri baby showerit yhdelle ystävälleni jonka raskaus häämöttää jo maaliviivaa. Näitä baby showereita oltiin suunniteltu jo jokunen tovi ja kaikeksi onneksi yllätys pysyi loppuun asti salassa, jei! Koska tämä amerikkalainen perinne muistaa odottavaa äitiä on rantautunut Suomen mantereelle on siis kiva jakaa vähän tunnelmia, että minkälaiset ne voivat mahdollisesti olla. Onhan nämä aina sellaisia mukavia hetkiä raskaudessa ja antaa etenkin loppu metreille sitä hyvää fiilistä jaksaa puristaa ihan loppuun asti.

Ysätäväni siskot ja hänen paras ystävänsä olivat ehtineet koristella jo kodin ennen meidän muiden tuloa. Pienesti mutta näyttävästi. Teemaväriksi he olivat valinneet ruusukullan mikä on mielestäni todella kaunis sävy. Sitä löytyi mm. ilmapalloista, serpentiinistä, mukeista ja lautasista. Myös he olivat taikoneet näyttävän 180 vaipan vaippakakun jonka eteen olivat löytäneet ystävästäni lapsuuden kuvia. Tämä oli mielestäni hauska idea tuoda kuvat esille meille muillekin.

Meille oli myö varattuna pientä ohjelmaa. Tämä on minun mielestäni ainakin baby showereissa kivaa, että jokainen pääsee jollakin tavalla osallistumaan. Näissä baby showereissa oli tietenkin perinteinen vauva visa eli kukin vieras arvasi että milloin vauva syntyisi ja minkä painoinen ja pituinen toinen mahtaa syntyessään olla. Sitten jokainen vieras sai päästää luovuutensa valloilleen ja tehdä tulevalle pienelle bodyn (50 koko). Ja on aina niin hauska huomata miten jokainen body oli valmiina ihan tekijänsä näköinen, hihi.

Totta kai myös baby showereilla on tapana syödä. Se jos mikä on ihan parasta! Oltiin päädytty siihen, että mennään nyyttäri teemalla eli jokainen tuo jotakin ettei yhden tarvitse nähdä niin suurta vaivaa. Mielestäni tämä on todella kiva idea ellei joukosta löydy sitten suurta panostajaa joka mielellään haluaa ottaa ruokavastuun asiasta ihan kokonaan itselleen.

Itse tein viemisiksi näitä super suloisia suklaa cupcakeja! Bongasin näiden kuvan Intagramista Hannan feedistä ja ihastuin näihin täysin. Tietenkin muokkasin cupcakeja hieman omannäköisiksi ja teemaan sopiviksi. Onneksi löysin myös muffinivuokia ruusukultaisen sävyisenä ja kuorrutteen päälle sivelin vielä ruusukultaista glitterefektisävyä. Molemmat löysin Confetilta pienellä avustuksella. Pääsiäisenä olin hamstrannut kaappeihin odottamaan näitä pieniä pääsiäismunia.

Meillä oli tarjolla myös mm. kakku mikä oli tilattu yhdestä kotileipomosta, lihapasteijoita, fetasalaattia, karkkia, suklaata ja virvoitusjuomia. Jokaisen makuun siis jotakin.

Myös oltiin muistettu tulevaa äitiä muutenkin kuin vaippakakulla. Tuleva pieni sai myös hieman isommassa koossa vaatteita ja tuttinauhan. Olin jo omalta mummoltani pyytänyt villahaalarisetin ystävälleni kun hän kertoi, että heille pieni on tulossa. Ajateltiin mummoni kanssa että villasukat, tumput ja pipo tehdään sitten sen mukaan jos saadaan tietää kumpi sieltä mahdollisesti olisi tulossa. Koska pientä tyttöä sieltä on luvattu ja haalarissa oli valmiina harmaan lisäksi sinisiä ja liiloja tiploja päädyttiin sitten että tehdään muut asusteet liilan sävyllä. Lahjan antaminen jännitti itsea todella paljon koska en osannut ajatella olisiko villasetti toisen mieleinen tai sävyt sopivat. Onneksi kuitenkin jännitys oli turha ja lahja osoittautui mieluisaksi. Tulevaa äitiä muistin myös Mariannepussilla joka sattumoisin löytyi ystäväni nimellä. Näitä kun oli alku vuodesta hetken aikaa kaupoissa joten mielestäni tämä oli hauska lisä lahjasettiin!

Itsestäni on mukavaa antaa jotain persoonallista ja itse tehtyä lahjaksi koska kaapit täyttyvät äkkiä vaatteista, leluista ja muista vauvatarvikkeista. Tietenkin täytyy ottaa aina huomioon odottava äiti ja se mistä hän mahtaa tykätä että lahja pääsee mahdollisesti käyttöön eikä kaapin perukoille :):)

Onko sulle järjestetty baby showereita, millaiset ne olivat?

Terkuin Matty

suhteet raskaus-ja-synnytys ystavat-ja-perhe
Kommentit (2)
  1. Ihana tuo lahjasetti ja itsetehdyt on aina jotenkin henkilökohtaisempia. Mulle oli järkätty myös yllätys baby showerit päivää ennen äitienpäivää. Yksi kavereista oli tehnyt itse aivan ihanan tuttinauhan ja vielä niillä väreillä mistä pidän. Mun mielestä on älyttömän hienoa jos kaverit päättävät järkkää showerit viimeisillään olevalle äidille. Se jotenkin antaa voimia tulevaan ja ihanaa että muistetaan jollain tavalla 🙂

    1. Oi miten ihanaa että sullekin on järkätty baby showerit 😍 ja on ihanaa kun ystävän kädenjälki näkyy päivittäisessä elämässä. Itsellekin siskot järjesti pari vuotta sitten mutta tiesin niistä jo etukäteen, aika rientää ☺️ mutta olen samaa mieltä siitä että on niin hienoa kun toiset jaksavat nähdä sen vaivan toisen hyvinvoinnin eteen ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *