Syksyinen Ginikurpitsapasta

Olen innokas sesonkikokkailija ja pyrin ideoimaan aina ruokia joihin voi hyödyntää sesongissa olevia raaka aineita. Tänä syksynä ollaan tehty kurpitsasta yhtä sun toista mutta tämä kyllä vei voiton tälläkertaa kurpitsaresepteissä!

Tein taannoin vodkapastaa johon vodkan sijasta lorautinkin giniä, tämä oli mielestäni aivan oiva vaihtoehto vodkalle ja toi todella kivan säväyksen pastaan. Tästä oikeastaan sainkin idean soveltaa giniä ja makeahkoa myskikurpitsaa.

Tähän pastaan tarvitset

  • 1kpl myskikurpitsaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 teelusikallista chilirouhetta (oman maun mukaan, itse laitan reippaasti koska kaikki meillä tykkää tulisista mausteista)
  • Loraus oliiviöljyä
  • 2dl kuohukermaa
  • Nippu tuoretta basilikaa
  • Parmesania raasteena oman maun mukaan
  • Pastaa (Rummo spagetti on meidän suosikki)

Valmistusvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise myskikurpitsa kahtia ja kaiverra siemenet pois. Loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria kurpitsoiden pinnalle ja uuniin. Myskikurpitsan koosta riippuen paahtamisaika on 40min-60min, kannattaa kokeilla haarukalla milloin kurpitsa on pehmennyt tarpeeksi että sen saa sauvasekoittimella soseeksi.

Kun kurpitsan puolikkaat on paahtuneet, ota uunista pois ja laita pastavesi kiehumaan. Kaiverra kurpitsan liha kuorestaan kulhoon ja sauvasekottimella tasaiseksi soseeksi. Pilko valkosipuli hienoksi silpuksi.

Ota paistinpannu ja kuumenna nokare voita ja oliiviöljyä kuumaksi. Heitä sekaan pilkottu valkosipuli ja chilirouhe. Kuullota hetki mutta älä anna ruskistua liiaksi. Kaada sekaan kurpitsasose ja sekoittele hetki keskenään. Lisää loraus giniä ja anna kiehehtaa hetki että alkoholi haihtuu pois. Lisää kuohukerma kastikkeen sekaan ja jatka sekoittamista. Kun pasta on valmis, ota talteen noin desi pastan keitinvettä ja valuta loput. Lisää pasta kurpitsakastikkeen sekaan ja lorauta pastavettä joukkoon niin kastikkeesta ei tule liian jämäkkää. Lisää sekaan tuore silputtu basilika. Itselläni löytyi vielä kuivattua kantarellia jota saimme tupaantuliaislahjaksi, silppusin kantarellia vähän pienemmäksi ja ripottelin annoksen päälle vielä koristeeksi. Mieto kantarelli oli kyllä piste I:n päälle tässä ja maistui miehellenikin joka ei sienistä välitä!

Ruokajuomana kruunaa oma lemppari valkoviini Blitz Riesling

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *