Vessaremontti budjetilla

Meillä vessat ovat olleet viimeiset huoneet, joita ei vielä ole remontoitu. Ja nehän pistävät silmään, kun muuten asunto on laitettu ja sitten on nämä meidän vessat. Viime vuonna keittiöremontin jälkeen lupasin, että seuraavat remontit tehdään vasta tämän vuoden puolella. Eli, meidän pikkuvessan remontti alkoi 3.tammikuuta. Tottakai. Yläkerran pikkuvessasta oli helpompi aloittaa, sillä alakerran joutuu jollain tasolla räjäyttämään. Emme vielä ole ihan päässeet yhteisymmärrykseen tämän vessan remontoimisesta, tai sen laajuudesta. Yläkerrassa vessa oli kokoajan toiminnassa, vaikkakin hyvin sotkuinen. Kuitenkin, vaikka vessan remontti tehtiin pienen budjettin remottina, tuli tästä huomattavasti kivempi kuin mitä se oli! Aikasemmin vessa tuntui aina likaiselta vaikka sen olisi juuri siivonnut. Edellisen asukkaan lempiväri oli mitä luultavammin keltainen, sillä kuka laittaa keltaisen valon jo ajan saatossa kellertyneeseen vessaan? 

Lähtötilanne oli siis hyvin, hyvin keltainen. Vessanpöntön istuin oli rikki ja ostettu Ikeasta. Se ei istunut ollenkaan paikoilleen ja vessassa käynti muistutti enemmän tai vähemmän surffausta. Säilytystilaa oli niukasti, olisi ollut hienoa saada vessaan esimerkiksi vaippoja, mutta yksinkertaisesti niille ei ollut tilaa. Vessapaperit ja pesuaineet pidettiin alakaapissa ja yläkaappiin ei oikeastaan mahtunut kuin hammasharjat. 

Vessan lattia maalattiin kaakelimaalilla, mistä meillä oli kokemusta jo kylpyhuoneen osalta. Maalaaminen onnistui suhteellisen hyvin, mutta putket toivat omat haasteensa operaatioon. Päätimme maalata putketkin, sillä ne on putkiremontin yhteydessä vedetty niin nätisti kuin kuvasta näkyy. Maalaamisella saimme vähän niitä piilotettua, eivätkä ne hyppää sieltä samalla tavalla silmille. Seinissä vedimme saumat valkoiseksi Saumafixillä ja putket maalattiin kalustemaalilla. Vessanpöntön kansi vaihdettii, uskomatonta miten onnellinen voi ihminen olla oikeasta, istuvasta vessanpöntön kannesta! Säilytystilaa saimme tuotua Ikean Lack hyllyillä, jotka olivat joutilaana sängyn alla. Patteri maalattiin, jolloin siitäkin saatiin keltaisen sijasta valkoinen.

Mitä remontti tuli maksamaan:

Kaakelimaali 38,90
Pensselit 12,90
Vessanpöntön istuin42,90
Peili 4,90
Valo39,90
Saumafix 39,80
Pyyhekoukut1,99
Ovennupit 4,90
Korit 26,70
= 201,99 €

Meillä ei ollut vessaremontille budjettia, vaan yritettiin tehdä niin pienellä kuin mahdollista. Kuitenkin niin, että saadaan vessasta meille mieluinen. Ja siitä tuli kyllä kiva! Pienelläkin rahalla saa tehtyä ihmeitä. Enää toinen vessa jäljellä ja meidän asunto olisi rempattu!

/Elina

Kommentit (1)
  1. Hei! Haastan sinut hymy huulille – haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille – haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

    Toivottavasti otat haasteen vastaan!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *