ENSIMMÄINEN PÄIVÄ PÄIVÄKODISSA

Meidän 10 kuukautista minimiestä kutsui tänään päiväkoti. Jasper meni päiväkodille jo kuudeksi, kuten aina kun on mieheni vientivuoro. Meillä Jasper on normaalisti heräillyt nyt 8-9 aikaa ja tänään kun kello soi viideltä, ei hänellä lähtenyt päivä ihan yhtä kovalla tarmolla käyntiin mitä yleensä. Päiväkodilla mietin jo, että nukkuuko hän silmät auki, sillä elonmerkkejä ei liikaa ollut havaittavissa tässä Duracell-pupussa.

Itse olen saanut tänään useamman päiväkodin aloitus tsemppi -viestin. En tiedä olenko outo, vai rehellisesti huono äiti, mutta minusta oli ihanaa viedä lapsi päiväkotiin. Olen odottanut tätä päivää kuin kuuta nousevaa ja monesti sanonut, että ihanaa päästä töihin ”lomalle”. Jasperin kanssa on mukava olla, mutta koko työpäivän ajan sain nauttia hiljaisuudesta, juoda kahvin lämpöisenä, syödä ruuan lämpöisenä ja käydä vessassa ilman että kukaan yrittää tulla ovesta läpi hakaten ja huutaen. Joten kyllä, tämä päivä oli odottamisen arvoinen.

Koska teen nyt lyhyempää työpäivää, lähdin hakemaan Jasperia kahden aikaa päiväkodista. Siellä minua odotti hyvän tuulinen minimes joka oli juuri välipalalla syömässä päärynä puuroa. Kun Jasper näki minut, hän ei hyppinyt riemusta vaan oli havaittavissa enemmänkin “mitä sä täällä teet” -katsetta. Hoitajat kertoivat, että Jasperilla päivä oli mennyt hyvin. Oli syöty, leikitty, saatu uusia ystäviä, kerätty käpyjä ja pidetty ruokalassa oma rumpusoolo. Tämä ei yllättänyt, sillä Jasper on uskomattoman reipas ja sosiaalinen tapaus.

Jasper ei olisi halunnut millään lähteä kotiin, vaan olisi mielellään ollut pitempäänkin. Eteisessä päästin Jasperin lattialle, jotta saan kengät jalkaan. Kun nostin katseen maasta, oli Jasper jo kovaa vauhtia konttaamassa ruokalassa ja menossa kohti kerhohuonetta.

Tässä vaiheessa totesin itselleni, että tämä oli win-win tilanne meille molemmille.
Minulle on helpotus saada Jasper päiväkotiin ja hän taas viihtyy siellä paremmin kuin hyvin.
Toki tilanne saattaa muuttua koska vaan, mutta nautitaan vielä kun voidaan!

Miten teillä muilla, onko päiväkoti otettu yhtä hyvin vastaan?

perhe lasten-tyyli vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *