KYLPYHUONEEN UUSI ILME KAAKELIMAALILLA

Meillä kylpyhuone sai muun remontin yhteydessä uuden ilmeen kaakelimaalilla. Kylpyhuoneessa ei ollut sinällään mitään vikaa, kun ostimme asunnon, mutta eihän se nyt nätti ollut. Seinät olivat kaksiväriset, alaosa muistutti vihertävää hometta ja lattialla oli iki-ihana beige laatta. Olin aikaisemmassa asunnossa kironnut beigeä lattialaattaa jo useamman vuoden, joten totesin, että nyt se lähtee.

Emme kuitenkaan halunneet lähteä uusimaan koko kylpyhuonetta. Aikataulu eikä budjetti olisi kestänyt niin perusteellista remonttia. Olin lukenut kaakelimaalista, mutta siitä oli hyvin niukasti kokemuksia tarjolla. Päätin kuitenkin antaa maalille mahdollisuuden, vaikka märkätiloista olikin kyse.

Koko homma lähti käyntiin silikoonien irroituksella. Kun silikoonit oli irroitettu kylpyhuoneesta ja saunasta, aloitin raivokkaan siivoamisen. Siivoaminen tuli tehdä huolellisesti, jotta maali tarttuisi ja pysyisi seinässä. Koko kylpyhuonetta taisin hinkata lähemmäs 4 tuntia ja monesti tuli mietittyä, mihin sitä on oikeen ryhdytty. Siivouksen jälkeen pinnat käytiin läpi maalarinpesulla ja annettiin kuivua. Putket pussitettiin (oli jälleen sellainen homma mitä kenenkään ei pitäisi joutua tekemään), joka jälkeen pääsimme itse maalaamiseen.

Mieheni lähti maalaamaan kylpyhuonetta, kun itse jäi Jasperin kanssa kotiin. Meni muutama tunti, kun mieheni ilmoitti, että maali ei jää kiinni seinään ja kylpyhuone on pilalla. Ja siltähän se näyttikin. Maali tarttui laattaan huonosti, eikä näyttänyt kovinkaan hyvältä. Totesin, että maalaa nyt vaan sitä tulee useampi kerta päällekkäin. Jossain olin nähnyt samanlaisen kuvan seinästä, kun kerroksia oli vain yksi. Kun useampia maalikerroksia tuli, rupesi seinä näyttämään paremmalle ja meillä paniikki helpotti. Totesimme, että ehkä tästä vielä kylpyhuone saadaan. Seinän jälkeen siirryimme lattiaan. Lattia esikäsiteltiin ja annettiin jälleen kuivua.

Lattian kanssa emme voineet enää suojata seiniä teipillä, joten lattian ja seinän rajat tuli tehdä mahdollisimman tarkasti. Itse sain harmaata maalia sohittu seinään – onneksi paikkoihin, mistä se ei juurikaan näy. Lattia kun saatiin maalattua laittoi mieheni silikoonit takaisin paikoilleen. Annoimme kylpyhuoneen olla noin viikon käyttämättömänä. Maali sai kuivua rauhassa ennen kuin aloimme kantamaan pesukoneita paikoilleen.

Samalla kun kylpyhuone maalattiin, uusittiin suihkuseinä, suihkutelineet, pyyhekoukut ja saunan ovi tummennettiin. Meillä ei myöskään ollut kylpyhuoneessa ollenkaan laskutilaa, joten kävimme hakemassa Ikeasta pöytätason, joka kiinnitettiin pesukoneen ja kuivausrummun päälle.

Meillä itse remonttiin meni noin viikko, koska maalauksia tehtiin aina vain iltaisin. Kuivumiseen toinen viikko. Toki kylpyhuoneen voi ottaa aikaisemminkin käyttöön, mutta me halusimme antaa maalin kuivua kunnolla.

Meillä kylpyhuoneen remontti tuli maksamaan yhteensä 372,25 €.
Meillä oli jäänyt muusta remontista teloja ym, joten niitä emme joutuneet ostamaan.

Tästä maalien osuus oli 200€. Meillä seinät maalattiin kolmeen kertaan ja lattia kahteen.
Seinämaalia varasimme 4L ja lattiamaalia 2L.

ENNEN

JÄLKEEN

KUINKA MAALI ON KESTÄNYT?

Olemme asuneet nyt puoli vuotta maalatun kylpyhuoneen kanssa ja maali on pysynyt hyvin lattialla ja seinissä.

Kun pesukoneet työnnettiin paikalleen, otti maali hieman itseensä. Tämä ei onneksi näy kun on pesukoneen alla ja muutto tilanteessa voimme sen helposti paikkamaalata. Muuten ei juurikaan ole tullut jälkiä, vaikka Jasper hakkaa lattiaa milloin milläkin leluilla ja harjoilla.

Seinissä muutamasta sauman kohdasta näkee pieniä pisteitä, missä maali on ”paennut”.  Nämäkin on helposti korjattavissa, mutta yleisilmeeltään seinät ovat hyvin siistit. Nämäkin saumat huomaa, kun rupeaa etsimällä etsimään vikoja, normaalissa käytössä niitä en ollut huomannut. Joten, ainakin vielä olen ollut hyvin tyytyväinen päätökseemme.

Kylpyhuone on huomattavasti raikkaamman näköinen kuin mitä ostettaessa, eikä remontin hinta ollut juuri mitään.

Onko teillä kokemuksia kaakelimaalista?

koti remontointi sisustus diy
Kommentit (2)
 1. Meillä kylppäri vaatisi myös remonttia – lähinnä vain värin puolesta. En kuitenkaan uskaltanut lähteä maalaamaan, kun ystäväni teki maalauksen ja parin vuoden sisällä lattiasta maali alkoi kuulema lähteä ja ei oikein ollut enää korvattavissa. Olisi kiva kuulla teiltä kokemuksia vaikka vuoden päästä onko pysynyt (meillä lähinnä seinät pitäisi maalata). 🙂

  1. modernimutsi
   2.11.2020, 13:21

   Meillä maali on nyt ollut 8 kuukautta ja lattiassa on muutama kohta mistä maalia on irronnut. Luulen, että nämä saadaan kuitenkin helposti paikkamaalattua.
   Seinissä ei ainakaan vielä ole mitään näkyviä jälkiä, vaikka meidän vuoden ikäinen niitä hakkaa milloin milläkin leluilla.
   Voisin tehdä alku vuodesta uuden postauksen, jossa näkyy hieman käytön jälkiä. Kaakelimaalista oli huonosti kokemuksia saatavilla, minkä takia itsekin päätin jakaa meidän kokemuksia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *