Määrätietoinen nainen ihastuttaa ja vihastuttaa

Jos kysytään millainen on ihannenainen, monesti nousee sana määrätietoinen esille. Tai ainakin jos naistenlehtiä on uskominen. Toisaalta miksi ei nousisi, määrätietoisuus ei ole mielestäni huono luonteenpiirre. Se on luonteenpiirre joka monesti kertoo todella paljon ihmisestä.

Olen luokitellut itseni määrätietoiseksi ihmiseksi, sillä tiedän mitä haluan ja mihin suuntaan elämääni olen viemässä. Ja tämähän on ollut aina positiivinen asia, ainakin aluksi. En tiedä miksi, mutta olen onnistunut löytämään elämääni yhden jos toisenkin taivaanrannan maalarin, joka elää tässä ja nyt. Jos katsotaan miten Wikipediassa määritellään sana määrätietoinen – ”jolla on selkeä päämäärä”.  Ja nyt tulee se kohta jossa taivaanrannan maalari saa shokin – jos sinulla on päämäärä on sinulla myös jonkin asteinen suunnitelma. Ainakin yleensä. Itselläni suunnitelmat ovat suurpiirteisiä, sillä elämää ei voi ennustaa. En voi tietää sattuuko jotain hyvää tai pahaa, mutta ainakin tiedän mitä toivoisin elämältäni 5 vuoden päästä. Nämä taivaanrannan maalarit eivät tiedä vielä edes ensi viikosta, joten kun heidät isketään määrätietoisen kumppanin kanssa yhteen on se taattu shokki. Se hyväksi ajateltu luonteenpiirre saattaakin olla liian hallitseva, ainakin itselläni suunnitelmallisuus ja määrätietoisuus kulkevat käsi kädessä. Nykyinen mieheni on sanonut monesti, että elämää ei voi suunnitella tai etten voi elää suunnitelman mukaan. Se on totta, mutta miksi ei voisi kulkea omaa päämäärää kohti? 

Haluan kehittää itseäni ja oppia uutta niin työelämässä kuin muutenkin. Haluan työn olevan mielekästä ja joustavaa. En halua, että perhe-elämä liiakseen rajoittaa muuta elämistä, vaan haluan elämän jossa kaikki palaset loksahtelevat paikoilleen. Päämääräni on omanlainen elämä. Haluaisin vapauden valita ja tehdä mielekästä työtä, joka ei tunnu työltä. Tämän voin mahdollistaa oppimalla uutta, kehittämällä osaamistani ja tekemällä töitä. Olen aina kertonut avoimesti suhteen alussa, että tykkään tehdä töitä. Teen töitä päivätöissä ja iltaisin oman toiminimen kautta. Jälleen asia, joka on nähty hienona asiana. No, jokainen näistä on myöhemmin päässyt valittamaan työnteosta. Mutta miksi teen ”ylimääräisiä” töitä? Koska pidän työstäni ja näin pääsen lähemmäs päämäärääni. Yksinkertaista eikö? 

Oli se päämäärä mikä tahansa, vaatii sen saavuttaminen suunnitelmallisuutta ja työntekoa jollain tasolla. Päämäärää kohti meneminen on aina jollain tasolla pois vapaa-ajasta tai yhteisestä ajasta. Perheellisellä tämä voi tuntua epäreilulta, jos toisella ei ole sitä omaa juttua, vaan vain toinen pääsee toteuttamaan itseään. Meillä onneksi molemmilla on omat jutut joita pääsemme silloin tällöin tekemään, eikä toinen aina ajaudu lapsenvahdiksi. 

Määrätietoisuus on minun mielestäni hieno piirre ihmisessä, sillä monesti ne henkilöt ovat valmiita menemään vaikka läpi sen kuuluisan harmaan kiven. Osaan itse olla aidosti onnellinen, jos luen muiden onnistumisista. Suomalaisuuden perisynti on kateus, eikä toisten onnistumisesta osata olla onnellisia. Koska miksi hän saa jos minä en? Mitä jos se toinen on rakentanut polkua kohti omaa päämääränsä vuosia, tehnyt töitä ja saanut ripauksen onnea matkalla? Minusta se on hienoa ja saavutuksistaan saa olla ja pitääkin olla ylpeä.

Minulle päämäärä antaa myös elämälle tietynlaista suuntaa ja varmuutta. En voisi kuvitella tilannetta jossa vain ajelehdin, enkä tiedä yhtään mitä haluaisin elämältä esimerkiksi 2 tai 5 vuoden päästä. Tällainen tietämättömyys saa itselleni karvat pystyyn, eikä sovi omalle luonteelleni ollenkaan. Toki, jollekin minun suunnitelmallisuus ja määrätietoisuuteni on se pahin painajainen. 

Jos googletat sanan määrätietoinen nainen, löydät sanat pelottava, itsekäs ja itsenäinen. Laittaa tämä miettimään, miksi kyseinen luonteenpiirre on kuitenkin toivotuimpien listalla. Onko se määrätietoisuus sitten todellisuudessa ihastuttava vai vihastuttava asia parisuhteessa?

/Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *