Matkailua taaperon kanssa

Niin tuli meidän muutaman päivän reissu heitettyä Porin suunnalle. Säät eivät suosineet meitä tällä kertaa ja saimme oikeastaan todistaa kaikkia mahdollisia variaatioita Suomen kesästä. Vaikka aurinko ei juurikaan meille näyttäytynyt, onnistui koko seurue itsensä polttamaan. Eihän se ole reissu eikä mikään, ellei iho kuoriudu kotiin tultaessa.

Meidän reissun päämäärä oli Yyteri, mutta koska sieltä ei lyhyellä varoitusajalla majoitusta löytynyt, majoituimme Porissa. Meiltä Poriin ajaa noin 3 tuntia, mikä alkuun jännitti. Jasper ei ole aina ollut autossa viihtyvää tyyppiä, mutta tämä reissu meni paremmin kuin hyvin. Takaisin päin tullessa totesimme, että kyllähän hänen kanssaan ajaisi vaikka lappiin. Syy Jasperin viihtymiseen löytyi kylläkin naksupussista ja Disneyn leffoista. Jasper sai tabletin reissua varten, joten meidän kaikkien matka sujui yllättävän vähillä kitinöillä.Välillä katsottiin leffaa, joskus leikittiin autoilla, syötiin tai nukuttiin.

Istuminen alkoi ahdistaa kuitenkin todella nopeasti, sillä olihan meidän reissu oikeasti yhtä istumista. Milloin istuttiin autossa, vaunuissa tai ravintolassa. Rannalla Jasper pääsi juoksemaan ja toteuttamaan itseään, mutta paljon oli paikoillaan olemista. Eikä paikoillaan oleminen tahdo sopia meidän uteliaalle taaperolle. Nämä kiukunpuuskat kuitenkin hänelle suotakoon, ei kai sitä kukaan jaksaisi paikoillaan olla koko aikaa.

Taaperon kanssa ravintolassa käynti on myös yksi taiteen laji. Meillä Jasper on pääsääntöisesti kohtelias ja hyväkäytöksinen, mutta en enää edes laskuissa pysynyt monestikko meidänkin seurue sai Jasperin heittämät ruoat päälleen. Syöttötuolissa tai ylipäätään missään tuolissa istuminen ei innostanut Jasperia. Missään reissun vaiheessa. Meidän minimies on myös huono syömään ravintoloiden ruokia. Hän ei välitä lastenannoksien nakkikoreista, saati hampurilaisista. Hänen valintansa olisi mielummin Piltin Spagetti bolognese tai Kasvis-kalkkunapata. Ravintoloissa myös oli todella heikosti maitoa saatavilla. Jasperille tarjottiin usein mehua, mutta meidän taapero ei yleensä mehusta innostu. Vettä hän juo vain pakon sanelemana, joten maito olisi ollut meille se ykkösvalinta. Ja sitähän sitten haettiin kaupasta litratolkulla mukaan.

Itse kohde oli todella hieno ja sinne lähdetään kyllä vielä uudelleen. Ranta on ihanan matala, joka helpottaa taaperon kanssa olemista. Jasper rakastaa vettä, eikä hän ymmärrä sitä pelätä yhtään. Häntä ei vedestä saa pois, vaikka hypotermia jo kolkuttelisi olkapäillä.

Ylipäätään taaperon kanssa reissu meni hyvin, vaikkakin hermoja koeteltiin monesti. Suurin helpotus oli joka tapauksessa tabletti. Ilman tablettia meidän automatkat olisivat olleet yhtä huutoa, joten Disneyn Wallen kuuntelu oli todella pieni paha muuten rauhallisesta matkasta. Lyhykäisyydessään: virike & snacksit – niillä selvitään pitkälle taaperon kanssa.

/Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *