PÄIVÄUNET OLIVATKIN VAIN HUONO LEGENDA

Oletteko joskus kuulleet legendoja siitä, että lapsi nukkuu iltapäivisin kahden – kolmen tunnin päikkärit. Villeimmissä tarinoissa lapsi nukkuu ulkona rattaissa. Tämä kuulemma mahdollistaa vanhemmille tai varsinkin äidille sitä kuuluisaa omaa aikaa. Tai aikaa siivota, laittaa ruokaa tai mitä ikinä nyt haluaakaan tehdä. Olin itse myös tuudittautunut näihin päikkäreihin ja odotin kuin kuuta nousevaa, koska meillä alkaa nämä kuuluisat monen tunnin iltapäiväpäikkärit. Ei alkanut – eikä kyllä tule alkamaan.

Jasper on yksivuotiaaksi hyvin kiireinen taapero, eikä hän yksinkertaisesti kerkeä nukkua. Hän menee zombina eteenpäin vaikka kuinka väsyttäisi, mutta nukkua hän ei ehdi. Muutenhan hänellä menee päivä ohi. Eli meillä kiukutellaan jos pitäisi mennä nukkumaan, mutta myös jos väsyttää. Pahin kiukku tulee jos hän on sattunut nukahtamaan ja herää päikkäreiltä. Jasper nukkuu öisin pitkät unet, mikä varmasti on osa syy päiväunien vähyyteen. Kuitenkin Jasperista näkee, että hän tarvisi enemmän unta päivisin, jotta jaksaisi kunnolla iltaan asti.

Saman näkee myös meistä vanhemmista. En laittaisi yhtään pahitteeksi, että Jasper hieman enemmän tai pitempään nukkuisi päikkäreitä. Varsinkin viikonloput tuntuvat välillä ikuisuudelta, kun herätään ennen kukonlaulua ja koko päivä mennään kuin höyryveturi eteenpäin. Meidän päivärytmin takia Jasper herää myös viikonloppuisin 5 aikaa ja ottaa päivällä noin tunnin päikkärit. Muuten mennään kokoajan eteenpäin. Paikoillaan Jasper ei jaksa olla, eikä ilman tekemistä.

Joten, minusta tuntuu hyvin vahvasti, että nämä iltapäivän unet, joista kerrotaan, ovat legendoja sukupolvelta toisille, jolla annetaan toivoa vauvavuoden yli. Taaperoksi tullessa on toivo menetetty ja silmäpussit osana uutta tyylisuuntausta, jota mammalookiksi myös kutsutaan.

Onko muilla tälläisiä Duracell-pupuja, jotka eivät vaan ehdi nukkumaan kaiken leikin ja touhun keskellä?

Kommentit (2)
  1. Todella lohduttavaa kuulla että muillakin on duracell pupuja. Meillä on ihan sama tilanne pojan kanssa, on ollut aina huono päiväunien nukkuja ja myös nukkuja ylipäätään. Heräilee edelleen öisin useasti ja päivisin mennään kuin höyryveturi eteenpäin 😀 parhaiten päikkärit menee meillä jos lähden lenkille vaunujen kanssa ja hän saa nukkua niissä. Ja just toi kolahti että vaikka kuinka väsyttäisi niin zombiena vedetään eteenpäin eikä millään haluttaisi nukkua!

    1. modernimutsi
      9.11.2020, 11:02

      Ihanaa, että on muitakin! 😀 Onhan näissä Duracell pupuissa ne hyvätkin puolensa, mutta välillä käy hyvin raskaaksi kokoaikainen meneminen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *