Se ihana Pho-keitto

Meidän edellinen kiertävä ruokalista on nyt syöty loppuun ja olisi uuden listan aika. Teen aina kerrallaan 9 viikkoisen listan, jottei tarvitse olla kokoajan näpyttämässä uusia listoja. Tulevalle ruokalistalle halusin tuoda jotain uutta, joten meillä on nyt jokaisella viikolla vähintään yksi aasialainen ruoka. Rakastan aasialaisia keittiötä, mutta todella harvoin niitä tulee hyödynnettyä kotona. Enkä ymmärrä miksi, kuitenkin aasialainen ruoka tulee melkein siinä missä se perinteinen jauhelihakastikekin.

Tällä viikolla meillä oli ensimmäisenä kokeilussa pho-keitto, joka menee kyllä jatkoon. Koko kattilallinen meni yhdessä illassa eli ilmeisesti maistui myös muille kuin minullekin. Myös meidän taaperolle, joka sai keittoa maistaa.

PHO-KEITTO
4 annosta

Ainekset
400 g lihasuikaleita
4 kevätsipulinvartta
1 punainen chili
1 lime
1 ruukku korianteria
2 dl mungpavun ituja
180 g Pirkka riisinuudeleita
1 Porkkana

Liemi
1 1/2 l vettä
3 lihafondia
4 tähtianista
4 neilikkaa
2 kanelitankoa
1 tl korianterinsiemeniä
Pieni porkkana viipaloituna
ripaus kardemummaa
2 cm inkivääriä viipaloituna
2 rkl kalakastiketta

Ota iso kattila ja lisää sinne kaikki liemen ainekset. Anna liemen hautua noin 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Maistelemalla saat liemestä sopivan vahvuista. 

Laita kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan. 

Viipaloi chili ja kevätsipuli. Leikkaa porkkana julienne leikkurilla, jotta saat mahdollisimman ohuita siivuja. Lohko lime ja hienonna korianteri. 

Laita lihasuikaleet siivilään ja keitä suolavedessä muutama minuutti. 

Laita idut siivilään ja keitä suolavedessä noin 3 minuuttia ja laita sivuun. 

Keitä nuudeleita pakkauksen ohjeiden mukaisesti 3 minuuttia. 

Jaa nuudelit, idut, porkkanat ja liha kulhoihin. Nosta päälle sipuli, chili ja korianteri. Annostele liemi kulhoihin ilman mausteita. Lopuksi purista päälle limettiä. 

Niin hyvää!

/ Elina

Kommentit (1)
  1. Me keitetään pho-lientä monta tuntia ja sekin on alakanttiin. Keitto on kyllä aivan taivaallista. Kokeilimme myös kotimaista versiota hirvenlihasta ja se se vasta hyvää olikin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *