SYKSYISET 1-VUOTISKUVAT

Ostin Jasperille jo ennen hänen syntymää suloinen tarina sinusta -vauvakirjan. Olen yrittänyt orjallisesti ottaa aina kuukauden välein Jasperista kuvat vauvakirjaa varten. Ja sehän ei onnistu, ei sitten millään. Voisi kuvitella, että eihän se ole kuin lapsi istumaan ja muutama räpsy. Mutta ei, jostain syystä en saa tätä operaatiota aloitettua ja sittenhän se vaan jää. Meidän piti viime viikonloppuna ottaa Jasperin 1-vuotiskuvat, mutta olimme kaikki synttäreistä niin poikki, että eihän mitään kuvia sitten saatu otettua.

Tällä viikolla päätin, että nyt otetaan syksyiset ulkokuvat, jotka toimivat myös 1-vuotiskuvina. Lähdin perjantaina Jasperin ja kameran kanssa etsimään kuvauspaikkaa. No, sitähän ei sitten löytynyt millään. Olin saanut päähäni, että haluan kuviin vaahteranlehtiä, joten niitä oli pakko löytää. Tulin tunnin pyörimisen jälkeen siihen tulokseen, että vaahteroita kasvaa ainoastaan takapihalla tai keskellä pimeää metsää. Oli uskomattoman vaikea löytää yhtä vaahteraa. Onneksi kuitenkin sellaisen löysin – tehtaan takapihalta. Marssin sinne ja päätin, että tämä saa kelvata meille. Ei ihanteellinen kohde, mutta jälkeenpäin ajateltuna oikein kelvollinen.

Me emme ole käyneet kertaakaan ammattikuvaajalla Jasperin kanssa. Toisaalta haluaisin joskus käydä, sillä kuvat ovat aivan eri tasoa kun niissä on rekvisiittaa ympärillä. En ole jaksanu alkaa väkertämään ylimääräistä kuviin, kun niitä ei sitten tule käytettyä kuin kerran. Sama asujen kanssa, en viitsi ostaa vain kuvia varten vaikka tiedän, että ne herättäisivät kuvia henkiin eri tavalla. Meidän ”arkikuvat” ovat oikein sopivia vauvakirjaan. Ja eiköhän Jasper isompana näistäkin kuvista nää kuinka sitä on vuosien varrella muututtu. 

Ja toisaalta, kun ei ole erikseen ostettu “kuvausvaatteita” näkee ainakin rehellisesti mihin hänet on puettu lapsena. Meillä kuviin päätyi perus arkivaatteet kera hieman ylisuuren nahkatakin. Kenkiä meillä ei tällä hetkellä ole kuin Mikit, mutta ne sopivat asuun kuin asuun. Oletteko te käyneet ammattivalokuvaajalla vai päätyneet itse kuvaamaan?

nimi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *