VAUVASTA TAAPEROKSI

Meillä on nyt kolmekuukautta virallista taaperoutta takana ja tämä meidän taapero on ihan huippu tapaus. Jasper on uskomattoman kiltti, mutta häneltä löytyy myös pippurinen luonne. Hän on kiinnostunut kaikesta, mutta varsinkin rakentamisesta ja autoista. Hän purkaa imurin tuossa tuokiossa tuhannen osan palapeliksi, potkuautoa hän vie mallikkaasti sivuluisussa ja eikä iPhonen käyttö tuota hänelle ongelmia.

Jasperin titteli kun muuttui vauvasta taaperoksi, tuli mukana myös paljon muutoksia.Itse olin näitä muutoksia odottanut kuin kuuta nousevaa, sillä mitä omatoisemmaksi Jasper tulee, sitä helpompaa meidän arki kuitenkin on.

Tutista luopuminen

Jasper luopui vähän reilun vuoden ikäisenä tutista. Meillä herättiin joka yö leikkimään kadonneen tutin metsästystä,joten tutti sai lähteä. Jasper ei käyttänyt tuttia juurikaan muuten kuin nukkuessa, joten tutista luopuminen oli suhteellisen kivutonta. Kuukauden verran suusta löytyi milloin Herra Hiiren käsi tai peiton reuna, mutta sitten koko juttu unohtui. Suoraan tutin perään itkemistä ei kestänyt kuin sen yhden illan, joten selvisimme hyvin vähällä.

Puhuminen

Puhumisessa otettiin takapakkia, mutta eiköhän se sieltä jossain vaiheessa tule. Jasperilta tuli jo yksittäisiä sanoja, mutta nyt ne ovat jääneet lähes kokonaan pois. Ainoita sanoja joita hän nyt sanoo, on kato, ei, kukkuu ja tip tap. Hän kertoo kyllä ummet ja lammet omalla ranskaa muistuttavalla kielellään, mutta mitään selkoa siitä ei tahdo ottaa.

Käveleminen

Jasper otti ensimmäiset askeleet ilman tukea, kun ikää oli vuosi ja 1 kuukausi. Nyt kuukauden verran Jasper on liikkunut oikeastaan vain kävellen. Tarhassa hän konttasi pitempää kuin kotona, sillä konttaamalla pysyi paremmin kavereiden perässä. Nyt hän yrittää ottaa juoksuaskelia ja hyppiä, mutta se ei vielä ole tuottanut toivottua lopputulosta.

Syöminen

Viimeisen kuukauden aikana Jasper on tajunnut lusikan todellisen merkityksen. Jasper on aina syönyt sormiruokaa, joten leivät ja hedelmät on mennyt omatoimisesti alas jo pitkän aikaa. Nyt Jasper syö lähes kaiken ruuan itsenäisesti. Tämä on helpottanut suuresti meidän ruokailua, kun saamme kaikki syödä rauhassa lämpimän ruuan. Jos Jasper haluaa apua syömisessä, hän osaa sen näyttää ojentamalla lusikan. Tätä on lähipäivinä näkynyt enää harvakseltaan ja joulupöydässäkin hän mallikkaasti söi pöydän päässä itsenäisesti koko joulun. Aikuiset saivat keskittyä ruokailuun ja seurusteluun.

Nukkuminen

Jasper oli vauvana hyvä nukkumaan ja nukahtamaan. Meillä pitkään meni niin, että Jasper nukahti itsenäisesti pinnasänkyyn – lähes kellon tarkasti. Nykyään hänet täytyy nukuttaa syliin / viereen, mutta tästä yritetään päästä mahdollisimman nopeasti pois. Pinnasänky alkoi myös ahdistamaan, joten Jasper on siirtynyt nukkumaan tatamille – eli patjalle. Juniorisänkyyn emme ole vielä uskaltaneet siirtyä kun välillä hän löytää nytkin itsensä lattialta patjan vierestä.

Meillä yöheräämisetkin alkoi nyt vasta Jasperin ollessa vanhempi. Lähes joka yö herätään ainakin kerran. Olen itse ollut laiska ja kantanut Jasperin nyt meidän väliin nukkumaan, kun yksinkertaisesti ei ole ollut jaksamista aloittaa nukuttamista ja huudattamista keskellä yötä. Tämän asian kanssa ollaan nyt joulun aikaan tehty töitä ja lähes joka yö herätty 5 kertaa. Jasperilla on nyt todella kova läheisyyden kaipuu ja halu nukkua vieressä. Yritän kuitenkin tuuduttautua siihen, että näistä heräämisitä vielä selvitään.

/ Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *