Äitiysloma ja bloggaus!

Äitiyslomaa on enää vielä varsinaisesti kolme viikkoa jäljellä. Sen jälkeen lomaillaan vielä kuukausi. Elokuun puolesta välistä alkaen pitäis mennä takasin töihin. Ihanaa. Kamalaa. Itkettää. Jännittää. 

Töihin palaamisessa itsessään ei ole mitään kamalaa, päinvastoin ihana päästä pitkästä aikaa takaisin duuniin! Teen aluks lyhyempää päivää töissä, 6h/päivä, että Antonin ei tarvii olla pitkiä päiviä hoidossa niin pienenä. Onneks tätikin täyttää 18 ennen hoidon alkua, niin voi hakea sillon tällön pikku miehen hoidosta aikasemminkin. Ja niin muuten, näillä näkymin minusta tulee alkuvuodesta yrittäjä! 

Varsinainen kamaluus, itketys ja jännitys on viedä Anton hoitoon täysin tuntemattomalle ihmiselle. Apua miten se pärjää? Ei osaa vielä edes puhua ja kertoa jos joku on huonosti! Jos itkee kauheesti kokoajan? Ja kova ikävä äitiä? Mitäköhän se mahtaa ajatella, kun oon jättänyt sen sinne ihan vieraiden ihmisten kanssa yksin? Ensimmäiset työpäivät (-viikot/-kuukaudet) mietin varmaan vaan noita asioita, enkä voi edes soittaa ja kysyä miten pikkunen pärjää. Ainakaan puolen tunnin välein. Olis niin paljon helpompaa ja mukavempaa jos se mummo olis jo tarpeeks vanhentunu jäädäkseen eläkkeelle hoitamaan Antonia jos olis joku läheinen tai edes tuttu kenelle veis hoitoon. 

Anton on vasta 10 kuukautinen, kun menee hoitoon, joten hoitopaikkana on perhepäivähoitaja. En edes tiedä pääseekö päiväkoteihin niin nuoret, mutta perhepäivähoitajaa olin alusta asti ajatellutkin. Vaihtoehtoja ja paikkoja on aika paljonkin, mutta kaks niistä nyt on mielessä ihan ensimmäisenä. Eka vaihtoehto, mikä mun mieleen olis ihan paras, sijaitsee melkeen mun työpaikan vieressä. Se olis siitä hyvä, että sit kun muutetaan, muutettiinpa mihin vaan, niin hoitopaikkaa ei tarvii vaihtaa eikä tulis ylimääräsiä koukeroita matkaan (auto kun ei oo sit käytössä). Vaihtoehto numero kaks olis nyt tän nykysen kodin (mummolan) vieressä, ryhmäperhepäivähoitaja, missä on sit useempia muksuja ja useampi hoitaja. Vielä ei oo varmistunu paikka, mutta jompikumpi noista se tulee joka tapauksessa olemaan. Päätöstä odotellessa…

***********

Tosi isona osana äitiyslomaa on ollut myös tämä blogi, vaikka pari kertaa kirjotuskatkoja onkin ollu. Aion myös jatkaa blogia parhaan mukaan, minkä ehdin ja jaksan!

 

Kommentit (9)
 1. SaaristonAkka
  19.6.2013, 14:58

  Kunnallisilla pph:lla on varahoitajat/varahoitopaikat kyllä olemassa, yksityisistä en tiedä mutta epäilen ettei ole. Lapsen ei tarvitse osata kävellä päivähoitoon mennessään, sehän olis hullua vaatia moisia kun lapset kehittyykin niin omaan tahtiin! Elä pikkunen jännitä, huomaat äkkiä et kaikki sujuu hienosti niin sulla kun Antonilla 🙂 Meillä ainakin on itkut loppunu heti, kun äiti saa oven kiinni perässään- ja sinne hoitopaikkaan saa soittaa ja kysyä miten menee jne. Kyse on SUN lapsesta, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan! Nauti nyt vielä joka hetkestä ennen arjen alkua <3

 2. Päiväkoti parempi
  19.6.2013, 07:57

  Meillä ensimmäinen lapsi oli ensin perhepäivähoitajalla, mutta siirsimme hänet päiväkotiin sekä loput lapset laitoimme suoraan päiväkotiin. Syynä se, että loma-ajat sekä perhepäivähoitajan sairaspäivät olivat täyttä tuskaa. Ei sijaisia, ei varahoitopaikkaa… soita siinä siten aamulla omalle pomolle että sori vaan hei, nyt hoitotädillä on oksennustauti joten pitäisi tässä olla sitten itsekin vähän aikaa poissa töistä kun etsii muksulle korvaavaa hoitopaikkaa. Ihan ei pomot yleensä näistä soitoista ilahdu.
  Päiväkodissa on useampia hoitotätejä ja tuuraushommat (myös kesäisin päivystävät päiväkodit) on valmiiksi suunniteltu ja homma toimii. Siellä ollaan myös vähemmän ”hoitajan henkilökohtaisten mielipiteiden armoilla”.

  1. Aijaa!! Minä puhuin hoitopaikan järjestäjän kanssa, niin hän sanoi, että yksityisillä on tuo ”ongelma” että pitäisi itse etsiä varahoitaja sen oman hoitajan sairastuessa, mutta perhepäivähoitajalla on sijainen valmiina. Toivottavasti niin myös on!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *