Bussissa

Olin tänään aamulla pikkusiskoni koululla asiakkaana. Odottelin sen jälkeen kaupungilla, että sisko pääsee koulusta ja lähdettiin siitä sitten bussilla (vaunujen kanssa) Hirvensaloon pappan luokse. 

Ihan niinku ennenkin, kahden aikaan auto oli ihan täynnä. Yksi paikka erään naisen vieressä oli vapaana, mutta hän oli laskenut lähes tyhjän kangaskassinsa penkille. Ainiin ja nainen istui vielä paikassa, joka on bussissa osoitettu vanhuksille/invalideille.

Toinen vanhempi rouva oli paikkaa vailla ja seisoi käytävällä ystävänsä vieressä, jolla oli puheesta päätellen toisessa jalassaan vikaa, eikä voinut seistä kunnolla heiluvassa ja pomppivassa autossa. Kipeästä jalastaan huolimatta hän tarjosi ystävälleen paikkaa, mutta tämä kieltäytyi. 

Rouva alko sit puhumaan ystävälleen kovaan ääneen (jotta penkkiä pihtaava nainen kuulisi) ”Ihan täynnä tämä bussi. Tuo nainen on ilmeisesti maksanut kassilleen paikan, kun ei voi vanhalle rouvalle tarjota paikkaa. Tai no olenhan minä vielä nuori, ei ikääkään ole kuin 70 vuotta. Ihan hyvin minä voin seistä, että tyhjä kassi voi notkottaa penkillä.” Nainen oli aluksi hiljaa, kuin ei olisi kuullut mitään, mutta lopulta tivasi, että kyllähän täällä paikkoja piisaa. Rouva vastasi, että ei todellakaan ole missään paikkoja, koska muutenhan hän siellä jo istuisi. Nainen ei siirtänyt kassiaan, eikä päästänyt vanhaa rouvaa istumaan. 

Ympärillä istuvat nuoret miehetkin olivat kuulleet keskustelun ja koska kukaan ei tarjonnut paikkaa tokaisi vielä rouva ”No täytyy minun sitten seistä, koska kun kaikki miehetkin istuvat eikä päästä rouvaa istumaan.”.

Siinä vaiheessa, kun kukaan ei todellakaan tarjonnut paikkaa (saatika nostanut kevyttä kassiaan syliinsä) niin nostin nuoren ahterini penkiltä vaunujen vierestä salamana ja tarjosin paikkaa. Rouva kieltäytyi ja sanoiv ystävällisesti, että hänen mielestään bussilla vaunujen kanssa kulkevan äidin kuuluu saada istua. Turhaan vielä yritin kertoa, että aivan hyvin voin myös seistä vaunujen vieressä, mutta ei hän suostunut paikkaani ottamaan.

Kun sitten tämä koko matkan seisonut rouva jäi bussista pois hän vielä katkerasti sanoi ”Toivottavasti myös maiksoit pussillesi paikan, etten ihan tuhraan tässä seisonut. Muista ainakin ensi kerralla maksaa.”

Mielestäni oli todella törkeää, että nainen ei voinut nostaa pussukkaansa ja päästää tuota rouvaa istumaan. Ensinnäkin paikka oli vanhuksille osoitettu ja toiseksi rouva vielä sanoikin asiasta naiselle vaikkei suoraan paikkaa kysynytkään.

Ärsytti niin paljon, että oli pakko jakaa tämä tänne. 😀 huhhuh!

 

 

 

Kommentit (2)
  1. No niinpä! Toivottavasti tuolle naiselle käy joskus niin, että ei pääse istumaan sillonku pitäis. Saa tuntee omissa nahoissaan miten ärsyttävää se on 😀

  2. AAA täällä toinen jota ärsyttää ihmisten toiminta bussissa ! Kukaan ei anna vanhoille ihmisille ikinä paikkaansa ! Luulisi kuuluvan perus käytöstapoihin. Samoin jos joku tulee monen ison kassin kanssa bussiin niin olisi kohteliasta antaa paikka, on nimittäin todella ärsyttävää kun ei voi pitää mistään edes kiinni seisoessaan bussissa. ARGH!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *