hoitolaukku ja kuulumisia

Hoitolaukun sisältö:

img_0656.jpg

 • Vaihtovaatteet vauvalle
 • Vaippoja (varaan yleensä vaippoja sen mukaan miten kauan ollaan reissussa)
 • Pyyhe (ja mulla on myös mukana kulkeva hoitoalusta jonka saa taitettua pieneen tilaan, mutta se unohtui viime kerralla isäni luokse kun olimme kylässä)
 • Puhdistuspyyhkeitä
 • Kosteusvoide
 • Neuvolakortti
 • Pukluliina
 • Rintaliivin suojukset 
 • Lelu
 • Tutti. Vaikka Anton ei suostu sitä syömään niin pidän kaiken varalta mukana. Kun tutin laittaa suuhun niin hän sylkäisee tutin heti ulos ja ilme on tällainen:

aaaaaantsa.jpg

 • Gefilus/D3 -tipat koska kuitenkin unohdan antaa ne aamulla ja just reissussa muistan ne. (enää kotona taas en)

img_0658.jpg

 • Lisäksi mun lompakko, avaimet ja kännykkä kulkee mukana hoitolaukussa.

img_0655.jpg

Riippuen tilanteesta, voi laukusta löytyä myös toinen vaatekerta ja enempikin leluja. Pitäis varmaan lisätä itselleni joku vaihtopaita ja tottakai sitten kun kiinteät ruoat tulee kuvioihin niin laukusta löytyy enemmän tavaraa. Mutta muuten puuttuko multa jotain olennaista???

*****

Laitoin kylpyhuoneeseen hoitotason yläpuolelle roikkumaan tällaisen (yhden niistä monista joita meillä on) :

kuva_19.jpg

Jos tuota ei laita soimaan ja Anton huomaa sen, niin hän tuijottaa ihan hiljaa niin kauan että sen vetää käyntiin. 

No muita kuulumisia.. ÄR-SYT-TÄ-VÄÄ! Meinaa toi Raision sosiaalitoimiston touhu.. Oltiin kuukausi sitten hoitamassa isyyden vahvistus lastenvalvojalla. Hän sanoi, että paperit menevät Porin jollekin lautakunnalle vahvistukseen ja tulevat takaisin Raisioon, jotta hän voi vahvistaa yksinhuoltajuuden minulle (sekä sen, että lapsi asuu minun luonani). Hän sanoi myös, että paperit tulevat viimeistään kahden viikon päästä postissa meille molemmille kotiin. Noh niissä papereissa kesti ainakin sen kolme viikkoa ja mun paperit oli menny lapsen isän osoitteeseen. HÄ? Minun nimeni ja koko osoitteeni oli papereissa oikein, mutta ne oli vedetty yli ja kirjoitettu lapsen isän osoite viereen. HÄ? Ja meille molemmille siis oli omat kappaleet kaikista papereista. Tarkistin myös paperit viiteen kertaan ja kaikissa oli tiedot sekä huoltajuus ja lapsen asumisasiat oikein.

No sitten… tänään soitin sosiaalitoimistoon, kun piti saada aika elatustuen sopimiseen. Kerroin asiani puhelimeen vastaavalle ihmiselle ja hän yhdisti minut jonnekkin perhekeskuksen (?) tyypille, koska ei osannut vastata. Kerroin uudestaan asiani puhelimeen vastaavalle naiselle, sekä postisekaannuksen ja nainen sanoi, että jossain on pakko olla virhe (jos ei meidän papereissamme, niin sitten heidän tiedoissaan.. vaikka paperit on koneella tehtykkin).  Hän kertoi, että lastenvalvoja on jäänyt äitiyslomalle eikä uutta lastenvalvojaa ole vielä löydetty (tai jotain sinne päin). Lastenhoitajan tämänhetkinen tuuraaja käy siellä muutamana päivänä viikossa ja ensi viikolla ei ilmeisesti ole ollenkaan paikalla. Tämäkään Nainen puhelimessa ei osannut kysymyksiini vastata joten antoi esimiehensä numeron.

Soitin esimiehelle joka kertoi, että kaikki loppuvuoden ajat ovat täynnä. Hän ei osannut myöskään vastata kysymyksiini, kuten ”miten elatusmaksut näiltä kuukausilta hoituu, kun ei mitään ole vielä sovittu”. Kun kelakaan ei mitään maksa, koska sinne pitäis viedä lastenvalvojalta todistus elatusmaksujen sopimisesta. Tämä esimies sitten otti numeroni ja nimeni ylös ja sanoi, että joku joka osaa vastata kysymyksiini, soittaa minulle joku päivä.  AHA..

Mitäs nyt sit.. Elatusmaksut pitäis päästä mahd. pian sopimaan. Lapsen isä lähtee tammikuussa armeijaan, mites se sit hoituu kun molempien pitää olla paikalla kun asia sovitaan….

Ei sais valittaa, mut mitä muutakaan tässä voi kun haluis asiat hoitaa äkkiä. Ja hermot tässä menee. Kelaankin pitäisi ilmottaa sotilastuesta (jota lapsen isä saa armeija ajan, kun ei muuten pystyisi maksamaan elatustueka) n. kuukausi ennen armeijaan menoa. Kyllähän he tietenkin sitten ottavat asiat huomioon kelassa, kun ei ole ollut mahdollisuutta käydä lastenvalvojalla aikaisemmin. 

HOHHOIJAA!!

 

 

suhteet rakkaus ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (5)
 1. Yhäriruikuille
  7.4.2016, 15:24

  ”ÄR-SYT-TÄ-VÄÄ” Ei kuulu elatustukia maksellä; yksinhuoltajuus on sairaus, LAPSI ISÄLLE!!!

 2. Ihana tuo hoitolaukun sisältö postastaus! Olis ihana saada sulta postaus anton vaatteista. 🙂 mitkä on sun lemppari vaatteet antonille? Mitkä 5 vaate kokonaisuutta säilyttäisit jos muut pitäis heittää pois? Ja jotain tollasia. 🙂 mun mielestä on ainaki ihana lukee vauvanvaate postauksia! Ja säkin kirjotat vielä niin hyvin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *