Kolmen tähden illallinen 2.

Viime kerralla kokkasin minä, joten nyt oli pikkusiskon vuoro. 

Alkuruuaksi naposteltiin täyttettyjä ruissipsejä

Pääruokana oli valkosipuli-kermaperunat ja lehtipihvit valkosipuli-maustevoilla. 

Ja jälkiruokana suklaafondat vaniljajäätelöllä.

*****

Täytetyt ruissipsit:

  • Linkosuo Sour Cream Ruissipsejä
  • Creme Bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
  • Kinkkukuutioita
  1. Sekoita tuorejuusto ja kinkut keskenään.
  2. Levitä täytettä sipseille. 

kolmen_tahden_illallinen-003.jpg

Valmista ruissipsit reilusti ennen tarjoilua. Näin ne ehtivät hetken aikaa vetäytyä ja ne pehmenevät. Ruissipsien ja tuorejuuston makuja voi vaihdella tottakai oman maun mukaan 😉 Helppo, nopea ja hyvä! 

*****

Valkosipuli-kermaperunat ja lehtipihvi valkosipuli-maustevoilla:

Valkosipuli-kermaperunat

  • Pakaste viipaleperunapussi
  • 4-6 valkosipulinkynttä 
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  1. Levitä perunat voideltuun uunivuokaan > ripottele suola perunoiden päälle.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli ja sekoita perunoiden kanssa > Lisää kerma !
  3. Kypsennä perunat 200 asteisessa uunissa, alatasolla, 50-60min. 

Valkosipuli-maustevoi

  • Voita
  • Muutama valkosipulin kynsi
  • Grillimaustetta ja vähän basilikaa
  1. Kuori ja murskaa valkosipulit. 
  2. Sekoita valkosipulit ja mausteet voin kanssa.
  3. Kääri maustevoi folioon pötköksi ja laita hetkeksi pakkaseen.

Lehtipihvit

  • Naudan sisäpaisti
  1. Leikka pihvit poikkisyin ja nuiji ohuiksi.
  2. Paista voissa n. 1 min per puoli. (Tai kunnes lihasneste nousee pintaan)
  3. Lisää maustevoita pihvin päälle.

kolmen_tahden_illallinen1.jpg

Perunat voi tottakai tehdä myös ”tuoreista” perunoista kuorimalla ja viipaloimalla. Maustevoihin mausteet oman maun mukaan. Ja lehtipihvejä voi ostaa myös valmiiksi leikattuina tiskiltä jos on valmis maksamaan!!! 😀

*****

Suklaafondant:

  • 100 g tummaa suklaata (esim. 86%)
  • 80 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 3½ rkl vehnäjauhoja
  • Paketti vaniljajäätelöä!!
  1. Voitele fondantvuoat (tai uuninkestävät suorareunaiset kupit) ja jauhota ne siivilöidyllä kaakaojauholla.
  2. Sulata suklaa > lisää voi sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää kokonaiset kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.
  4. Vatkaa kananmunankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. > Lisää vaahto suklaaseokseen vähän kerrallaan varovasti sekoittaen.
  5. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita varovasti.
  6. Jaa vuokiin niin että 1/4 vuoasta jaa täyttämättä. Peitä kelmulla ja pistä jääkaappiin yön yli. 
  7. Seuraavana päivänä: Poista muovikelmut > paista 200 asteisessa uunissa, keskitasolla n. 12 min. Niin että kypsyvät reunoilta, mutta pysyvät sisältä pehmeän valuvina. Leivokset ovat kypsiä, kun taikina alkaa irrota vuoan reunoilta. 
  8. Kumoa lautaselle ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

kolmen_tahden_illallinen-004.jpg

Jäätelöäkin oman maun mukaan. Me mietittiin vaan siinä fondantteja syödessä, että pistaasipähkinäjäätelö sopis varmasti tosi hyvin näitten kanssa. Tai jäätelön sijaan kermavaahtoa.

Mummon viinivinkki:

img_1587.jpg

(hintaa viinillä n. 8€)

*****

Aikaisemmin kolmen tähden illallisessa:

  1. Halloum-viinirypälesalaatti, meetvursti-omenapannukakkurulla, marjaherkku ja kylmä suklaakahvi.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *