Kolmen tähden illallinen vol.3

Mummon vuoro kokata!

Ihan ensis ruokahalun ”herättäjänä” porkkana-verigreippi-chilishotti. 

Alkuruokana chili-valkosipulikatkarapuja salaattipedillä.  

Pääruokana nachovuoka.

Ja jälkiruokana mangosose-kookoskerroskiisseli tuoreiden ananaspalojen kera.

*****

Porkkana-verigreippi-chilishotti:

  • Porkkanamehua
  • Verigreippimehua
  • Chilitahnaa
  1. Sekoita 2 osaa porkkanamehua ja 1 osa verigreippimehua keskenään > lisää chilitahnaa maun mukaan.
  2. Kaada shottilaseihin > tarjoa kylmänä.

kolmen_tahden_illallinen-005.jpg

Nopee ja helppo ja hyvä! Verigreippimehu valmista, mutta porkkanamehu itse mehukoneella tehtyä. :p

*****

Chili-valkosipuliravut salaattipedillä:

  • 1 pkt raakoja tiikeriravun pyrstöjä kuorineen
  • 6 rkl öljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk chilitahnaa (esim. Sambal oelek)
  • salaattia
  • kurkkua
  • tomaattia
  • omenaa
  1. Kuori pyrstöt niin, että jätä pyrstön päähän kuori. > huuhtele > valuta talouspaperin päällä.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa > lisää murskatut valkosipulinkynnet ja hetken päästä chilitahna.
  3. Kypsennä tiikeriravun pyrstöjä öljyseoksessa muutama minuutti, kunnes ovat kauniin vaaleanpunaisia.
  4. Revi salaatti, suikaloi kurkku ja omena, halkaise kirsikkatomaatit > sekoita > valuta päälle hieman vaaleaa balsamicokastiketta.
  5. Nosta kypsät ravunpyrstöt salaattipedille ja valuta mausteista öljyä päälle.
  6. Tarjoile paahtoleivän tai patongin kera.

kolmen_tahden_illallinen-007.jpg

Syö pyrstöt pitämällä pyrstön päästä kiinni ja ”imaise”.

*****

Nachovuoka:

  • pussillinen maissilastuja
  • 300 g jauhelihaa
  • 1 pussi tortillamaustetta
  • 1 prk tulista salsakastiketta
  • 1 prk papuja tomaattikastikkeessa
  • jalapenoviipaleita
  • punasipuliviipaleita
  • tomaattiviipaleita
  • fetakuutioita
  • 2 dl juustoraastetta
  1. Paista jauheliha > lisää tortillamausteseos, salsakastike ja pavut joukkoon.
  2. Laita uunivuokaan kerros maissilastuja ja päälle jauhelihaseosta.
  3. Levitä päälle tomaatit, sipulit, jalapenoviipaleet ja fetakuutiot.
  4. Lisää vielä ohut kerros maissilastuja ja levitä päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 min. kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.
  6. Nosta lautasille ja syö vaikka sormin!

kolmen_tahden_illallinen-008.jpg

Tosi herk-ku-a ! Voit tehdä tämän myös uunipellille. Paistamisen jälkeen tarjoile suoraan pelliltä sormiruokana. Toimii hyvin myös vaikka iltapalana. 😉

*****

Mango-kookoskerroskiisseli:

Mangokiisseli:

  • 1 tlk Bonne 100% mangososetta (makeuttamaton)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  1. Sekoita kattilassa mangosose ja maissitärkkelys.
  2. Kuumenna hellalla kunnes sakenee ja kuplii.
  3. Keitä miedolla lämmöllä pari min.

Kookoskiisseli:

  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 dl maitoa
  • 1 muna 
  • 3 rkl maissitärkkelystä 
  1. ​Sekoita kaikki ainekset kattilassa.
  2. Kuumenna kunnes alkaa kuplia ja kiisseli sakenee.
  3. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia ja nosta jäähtymään.
  4. Annostele kookoskiisseli jälkiruokamaljoihin > lisää varovasti päälle mangokiisseli.
  5. Jäähdytä jääkaapissa ihan kylmäksi.
  6. Ennen tarjoilua lisää ananaspaloja (mieluiten tuoreita), kermavaahtoa ja kookoslastuja

img_1686.jpg

😛

*****

Aikaisemmin kolmen tähden illallisessa:

  1. Halloum-viinirypälesalaatti, meetvursti-omenapannukakkurulla, marjaherkku ja kylmä suklaakahvi.
  2. Täytetyt ruissipsit, valkosipuli-kermaperunat ja lehtipihvi valkosipuli-maustevoilla ja suklaafondant vaniljajäätelöllä.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *