Kolmen tähden illallinen vol. 4

Toinen kierros alko, eli mä tein tänään taas ruokaa 🙂

Alkuruokana tsatsikia jonka tarjoilin naanleivän kanssa.

Pääruokana feta-oliivi-kasvis pastaa.

Ja jälkiruokana sitruunajäätelöä karamellisoitujen cashewpähkinöiden kanssa.

*****

Tsatsiki:

  • puolikas kurkku
  • ½ tl suolaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl sokeria 
  • ripaus mustapippuria
  1. Raasta kurkku, laita se siivilään ja sekoita suola joukkoon. > valuta 15-30min. Purista loput nesteet kurkuista käden kanssa.
  2. Kuori ja purista valkosipulit. 
  3. Sekoita kurkut, valkosipulit, sokeri ja mustapippuri turkkilaisen jogurtin kanssa keskenään.
  4. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua. (Suola vetistää jogurttia, joten jos annat tsatsikin seistä kauemmin, lisää suola vasta ennen tarjoilua.)
  5. Tarjoile vaalean leivän kanssa. (esim. naanleipä) Voitele naanleipä ja paista 200 asteisessa uunissa noin 2 min.

kuva_42_0.jpg

*****

feta-oliivi-kasvis pasta:

  • pastaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 150 g fetaa
  • 15-20 oliivia
  • 2-3 rkl basilikaöljyä
  1. Keitä pastat.
  2. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja punasipuli > paista paistinpannulla ja lisää fetat ja viipaloidut oliivit.
  3. Sekoita pastat ja feta-oliivi-kasvis-seos keskenään > lisää öljy

kuva_43.jpg

Toi feta-oliivi-kasvis seos on hyvää myös ihan sellasenaan esim iltapalaks. Ja mikä vaan yrtti- tai mausteöljy oman maun mukaan käy tähä. Kannattaa vähän myös lisätä suolaa ruokaan.

*****

Sitruunajäätelö:

  • 4 keltuaista
  • 2.5 dl sokeria
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1 prk (250 g) mascarpone juustoa
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 sitruunan mehu
  1. vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi > lisää kiehuva maito kokoajan vatkaten. Anna jäähtyä jääkaapissa ainakin pari tuntia, mielellään yön yli.
  2. Vatkaa mascarpone juusto vaahtomaiseksi > lisää raastettu sitruunankuori ja -mehut.
  3. Vatkaa seokset keskenään tasaiseksi massaksi.
  4. Aja jäätelökoneella jäätelöksi tai pakasta.

kuva_44.jpg

(tä on meidän kivikautinen jäätelökone..)

Karamellisoidut cashewpähkinät:

  • 2dl cashew pähkinöitä
  • n. 1dl sokeria
  1. Sulata sokeri pannulla
  2. Odota, että sokeriin tulee vähän väriä > sekoittele cashewpähkinöitä sulassa sokerissa pannulla > kaada lautaselle jäähtymään.

kuva_45.jpg

 Njam nam !!!!! ;P

Kommentit (1)
  1. Uiuiui, taas tuli vesi kielelle 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *