Kolmen tähden illallisesta ja vauvan kehityksestä.

Kolmen tähden illallinen.

Pyrin tänä vuonna tekemään paljon ruokaa ja otan myös riskejä ruuan tekemisessä. Tavallisen jauhelihakastikkeen, kanakastikkeen, makaroonin ja riisin sijaan yritän tehdä ruokia, joita en ole ennen tehnyt. Niinku sanottu, harjoitus tekee mestarin. 

No sain idean tähän ”kolmen tähden illalliseen” ihan yhtäkkiä, en oikeen ees tiiä mistä. Eli viikonloppuisin vuorotellen kokataan äitin ja jesun kanssa toisillemme ruokaa. Alku-, pää- ja jälkiruoka. 

Nonii mä alotin tänään, ens viikolla Jesu ja sit äiti.

Alkuruuaks mun piti tehdä halloum-mansikka salaatti, mutta tuoreita mansikoita ei löytynyt mistään. Vaihdoin mansikat tummiksi viinirypäleiksi. Eli tein halloum-viinirypälesalaattia

Pääruokana meetvursti-omenapannukakkurulla, jota en ikinä ennen ollu tehny enkä ees maistanu!

Jälkiruuaks sit tein marjaherkun ja kylmän suklaakahvin!

*****

Halloum-viinirypäle-salaatti:

  • Halloumijuustoa
  • Tomaattia
  • Vesimelonia
  • Viinirypäleitä (mansikoita)
  • Kurkkua
  • Jääsalaattia
  • Rucolaa

Kastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria
  1. Leikkaa halloumi viipaleiksi > paista halloumia öljytyllä pannulla, kunnes pinnassa kauniin ruskea väri.
  2. Revi salaatti ja rucolat, leikkaa kurkku, tomaatit, vesimelonit ja viinirypäleet astiaan. Lisää myös halloumit.
  3. Sekoita kastike ja kaada päälle.

kolmen_tahden_illallinen.jpg

Tosi hyvää! Halloumi toimii salaatissa kans ihan simmosenaan, jos on laiska eikä jaksa paistaa. Kastikkeeseen saa vähän viel raikkautta ja enemmän makua jos lisää pikkusen kuivattua minttua.

*****

Meetvursti-omenapannarirulla:

  • 4 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 tl suolaa

Täyte:

  • Puolikas purjo
  • 150 g meetvurstia 
  • 1 paprika
  • 1 omena
  • 1 rs creme bonjour yrttitarha tuorejuustoa 
  1. Sekoita munat ja maito > lisää jauhot ja suola. Anna turvota uunin lämpeämisen ajan. Leivinpaperin päälle uunipellille > 225 asteessa, keskitasossa n. 25 min. Kumoa levy toiselle paperille ja irrota paistopaperi. (anna levyn jäähtyä)
  2. Huuhdo, hienonna ja paista purjo öljytyllä pannulla. Kuutioi paprika, meetvursti ja omena. Notkista tuorejuusto > sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään > levitä täyte pannarilevylle > kääri rullalle niin kuin kääretorttu > anna vetäytyä > leikkaa. 

kolmen_tahden_illallinen-001.jpg

Joo tiedän, kuulostaa tosi oudolta. Niin mäkin aluks ajattelin, mutta toi oli yllättävän hyvää. Myös muut syöjät tykkäs. Vois tota toistekki tehdä! Meetvursti on aika voimakkaan makusta ja kinkku sopis viel paremmin tohon. Myös tuorejuustoks käy minkä makunen vaan. Ehkä kuitenkaan ihan maustamatonta ei kannata laittaa, kun muuten mitään mausteita ei ruokaan oikee tule.

*****

Marjaherkku: (3 annosta)

  • 2 dl kermavaahtoa
  • 1 tlk maitorahkaa
  • 4 rkl kauraleseitä
  • 4 dl jäisiä marjoja
  • 1 tl vaniliinisokeria
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi > Lisää maitorahka, sokeri ja leseet > sekoita hyvin!
  2. Sekoita jäiset marjat sekaan.

img_1406.jpg

Tosi hyvä ja ennen kaikkee nopee jälkkäri. Tein ihan ensin tän jälkkärin ja laitoin jääkaappiin odottamaan. Marjat ehtis sulaa just sopivasti. Ei ollu simmosii lötköjä ällöjä, eikä niin jäisiä ettei vois syödä. Kesällä tietty tuoreista marjoista 😉 

*****

Kylmä suklaakahvi: (3 annosta)

  • 3 dl maitoa
  • 3 dl kylmää kahvia
  • 2-3 tl sokeria
  • 3 palaa suklaajäätelöä
  1. Mittaa korkeean kulhoon > vatkaa.
  2. Tarjoile heti.

kolmen_tahden_illallinen-002.jpg

Namia! Suklaajäätelön voi korvata ihan millä vaan jäätelöllä, oman maun mukaan. Esimerkiks vaniljajäätelön kanssa vaniljakahvi. Myös toffeejäätelö toimii varmasti tosi hyvin 😉 Päälle voi viel vatkata vähän kermavaahtoa tai laittaa pienen pallon jäätelöä. 

Ja en mä tätä ruokapalstaks oo muuttamassa. Palaillaan seuraavan kerran ruoka-asioihin ens viikolla samoissa merkeissä. Tosin sillon kokkina on toiminut pikkusisko, en minä!

*****

Vähän jännitti, että mitä tä viikko olis tuonu tullessaan rokotusten jälkeen. Varauduin siihen, että kuumeilua ja kurjaa oloa olis itkeskelty ainakin muutamana päivänä. Sehän on ihan normaalia, että jotain sivuvaikutuksia niistä rokotteista tulis.  Samana päivänä, kun rokotukset annettiin, Anton nukkus vähän enemmän ja hereilläoloaikana oli vähän itkuisempi. Siihen ne sit jäikin. Lämpö on joka ilta ollut 37.1 – 37.5, eli ihan normaali. Pistokohdat punotti vähän vielä rokotuksen jälkeisenä päivänä, mutta turvonneita, eikä arkoja ne ollu ollenkaan. Nyt ei mitään jälkiä enää näy.

Ehkä vaan luulin, että ne sivuvaikutukset olis yleisiä, kun niistä niin paljon puhutaan. No parempi, että niistä tietää ja niihin on varautunut. Panadolit olis kaapista löytynyt ja tottakai äitin syli läheltä. 

Tuntuu, että noi pikkusen ikenet kutisee päivä päivältä vaan enemmän. Onneks meiltä löytyy noita puruleluja muutamiakin kappaleita. Tosiaan luulin, et ne pitäis ottaa pakkauksesta pois vasta siinä kuuden kuukauden iässä aikasintaan. 

anton1.jpg

Kun en oo kauheesti tai oikeestaan ollenkaan ollu vauvojen kanssa tekemisissä ennen Antsaa niin tä vauvojen kehitys kyllä välillä yllättää. Vaikka olin kuullu ja lukenu, millä ikähaarukalla yleensä vauvat alkaa tekemään sitä ja tätä. Ennen ajattelin, että vauvat on ne ensimmäiset kuukaudet simmosia kääröjä jotka vaan nukkuu ja syö. 😀 Todellisuudessa sitä aikaa kestää sen pari viikkoa! Ihan uskomatonta, miten nopeesti ne oikeesti kehittyy.

anton.jpg

 

 

 

 

Kommentit (1)
  1. Kapinakukka-
    6.1.2013, 17:59

    Tarjoilut näyttävät herkullisilta! Ja tuo vuorotellen kokkaaminem, hyvä ja toteutuskelpoinen idea.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *