Kuulumisia vko37 neuvolasta

Tänään oli taas neuvola ja vihdoinkin ollaan neuvolatädin sanoja lainaten rautaisessa kunnossa vauvan kanssa! Rauta tabletit on tehnyt siis tehtävänsä. Aloin syömään rautaa, kun monivitamiinista huolimatta hemoglobiini laski. Hg oli 110, kun ensimmäisen paketin rautaa ostin ja tänään se oli 134!! Normaali hemoglobiinini on 130, eli erittäin hyvät arvot saatiin tänään. 

Myös viimeinen Rh-näyte otettiin. Veriryhmäni rhesus tekijä kun on negatiivinen (Rh-) tarkastettiin kolmen verikokeen avulla ettei vasta-aineita ole muodostunut.  Verikokeet on otettu raskauden ensimmäisen-, toisen-, ja viimeisen kolmanneksen aikana. Jos sikiö on rhesuspositiivinen olisi mahdollista, että tuottaisin vasta-ainetta. Jokainen vasta-aine-testi on ollut tähän asti negatiivinen. Olen lukenut netistä, että Rh negatiiviset synnyttäjät on saaneet jonkun pistoksen synnytyksen jälkeen, joka estäisi vasta-aineiden muodostumista mahdollisissa seuraavissa raskauksissa. Joillekkin annettu joka synnytyksen jälkeen ja joillekkin vain jos lapsen Rh tekijä on positiivinen. Kummallista, kun tästä ei ole mainittukkaan neuvolassa!? Kellään rhesusnegatiivisella kokemusta/tietoa?

Paino on noussut jo melkein 10 kiloa! Alkupainoni oli 49.7 kg (pituus 162.5 cm) ja nyt painoa oli 59.1 kg. Taas sydänääniä kuunnellessa vauveli yritti lähteä karkuun, hänellä kun on vielä tilaa liikkua koska mahani on niin pieni, vaikka ollaan jo -LUE VASTA- viikolla 37!!!  Pikkuisia jalkoja myös työnteli melkein kyljestä läpi. Viikon 35 neuvolassa vauveli oli jo kääntynyt ”oikein”päin ja pää alaspäin on pysynytkin, niinkuin tässä vaiheessa jo kuuluukin. Vauvelin pään osuminen lantionpohjaan saa välillä vilunväreitä aikaan, kun ovat niin epämielyttävän tuntuisia.

Lauantain babyshowereita odotellessa huomenna pikkusiskon koululle (parturi-kampaaja) hiusten hoitoon ja kampaukseen, jonka jälkeen serkun kanssa kaupungille syömään! =)

suhteet rakkaus ystavat-ja-perhe terveys
Kommentit (2)
  1. Reesustekijä voi aiheuttaa komplikaatioita verensiirrossa tai raskauden aikana, jos äiti kuuluu ryhmään Rh- ja sikiö Rh+. Synnytyksen yhteydessä äidin verenkiertoon päässeet sikiön punasolut aiheuttavat vasta-aineiden muodostumista äidissä. Jos seuraavassa raskaudessa sikiö on Rh+, vasta-aineet voivat tuhota sikiön punasoluja ja aiheuttaa anemiaa lapsessa. Rh- äidille annetaan synnytyksen jälkeen vasta-ainetta, jolla estetään Rh+ -solujen vasta-ainetuotanto. Verikokeita on otettu raskauden aikana varmaan siksi, että varmistetaan ettei vasta-ainetuotanto ole alkanut jo nyt. En usko sen olevan kovin yleistä. Jos lapsi on myös Rh-, ei vasta-aineita muodostu eikä pitäisi olla mitään ongelmaa. Rh- äidille vasta-ainetta Rh+ lapsen synnytyksen jälkeen annetaan siis turvaamaan seuraavaa raskautta, joten nyt ensimmäisessä synnytyksessä ei reesustekijäeroilla ei ns. pitäisi olla merkitystä lapsen terveyden kannalta.

    Tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen! Vaikutat melko valmiilta ja on hienoa
    että noinkin nuorena otat asian tosissasi ja kannat vastuuta. Raskaus selvästi tuonut hyviä piirteitäsi esiin, pidä niistä kiinni.

  2. Mulla on tuo rh- ja multa myös otettiin kolme kertaa verikoe jossa nähtiin olenko kehittänyt vasta ainetta, en kumminkaan ollut ja kaikki oli koko raskauden ajan hyvin. lapseni on hesuspositiivinen, joten sain piikin synnytyksen jälkeisenä päivänä suojaamaan tulevia raskauksia. mullekkaan asiasta ei puhuttu kauheesti neuvolassa kun kaikki oli aina ihan kunnossa. hyvää odotusaikaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *