Neuvola, rytmit ja liikunta.

Käytiin eilen päivällä neuvolassa.  Ensimmäinen kerta lastenneuvolassa, tähän asti käytiin äitiysneuvolan puolella. Voiiii mun pikkunen kasvaa niin kauheeta vauhtia! Ikää on nyt reilu 2kk

pituus: 62 cm (53 cm)

paino: 6400 g (3570 g)

päänympärys: 40 cm (35 cm) 

Olis saatu rotaviruksen toinen annos, mutta osallistutaan rokotetutkimukseen. Saadaan siis kaikki rokotteet sitä kautta, joten neuvolassa ei niitä enää anneta. 

Neuvolantäti kyseli paljon lapsen  isästä, siitä miten usein käy katsomassa ja miten suhtautuu lapseen. 

Nyt saatiin jo neuvolan tietoihinkin Antonin nimet, kun ristiäiset on pidetty. Kyllähän ne siellä tiesi minkä oon nimeksi antamassa, mutta kuulemma varmuuden vuoksi odotettiin. 

*****

Vauvan rytmit. En pidä minkäänlaista aikataulua lapsen nukkumisista ja syömisistä. Vielä. Oikeestaan vauvalla on tavallaan samanlainen rytmi kun mulla.

Kun mulla on nälkä ja rupean syömään, vauvalla on nälkä. Kun juon kahvia, vauva haluaa maitoa. Tästähän mua varoiteltiinkihn. ”Kunnon vauva haluaa aina sillon ruokaa, kun äiti alkaa syömään!” Olen jo oppinut siihen, että ennenku itse syön niin annan vauvalle ruokaa. Saan siis syödä ja juoda kahvit rauhassa.

Kun menen nukkumaan, vauva nukahtaa yöunille vaikka olisi nukkunut koko päivän. No harvoin kuitenkaan enää nukkuu koko päivää. Vauva myöski nukkuu niin kauan että noustaan yhdessä aamulla. Herää kuitenkin siinä jossain välissä syömään. Päiväunille vauvan laitan, kun vauva on väsynyt. Yleensä päiväunet kestää puolesta tunnista tuntiin. 

Ulos nukuttaessa päikkärit kestää kauemmin. En kuitenkaan tiedä, että miten kauan se vauva siellä oikeesti nukkuis. En oo uskaltanu niin kauaa sitä siellä pitää. Vaikka itkuhälyttimet on täyteen ladattuja pistän ne aina latausjohdon päähän, kun niitä tarvitaan. Pelkään ihan turhaan, että niistä loppuu just akku sillon kun vauva herää ja alkaa itkemään. Kaikista itkuhälyttimistä huolimatta ramppaan vaunuilla vartin välein, ellen useamminkin, katsomassa onko kaikki hyvin. 

Öisin vauva herää syömään yhdestä kahteen kertaan. Joskus, kun äiti ja vauva nukahtaa kesken syötön, vauva herää sen kolmannen kerran. Ihan sattumalta yleisin syöttöaika yöllä on 3-4 aikaan. Pari yötä on kans menny niin, että ensimmäisen kerran vauva on heränny 8-9 aikaan aamulla.Vaikka vauva nukkuu hyvin, minä en pysty. Herään meinaa just sillon viimeistään 4 aikoihin ja katson kelloa. Kun tajuun ettei vauva oo syöny vielä kertaakaan niin on pakko tarkistaa onko kaikki ihan kunnossa. 

Siitä, etten noudata tiettyjä aikatauluja, on myös hyötyä. Vauva on aina tyytyväinen. Voidaan käydä shoppailemassa, välillä laitattamassa äitin hiukset kuntoon, mummon ja äitin työpaikalla näyttäytymässä, kahviloissa, ravintoloissa sekä tanssinäytöksissä.

Ensimmäisiä kertoja kun käytiin kodin ulkopuolella, panikoin, että kehtaanko imettää. Sitä en enää mieti, sehän on ihan luonnollista. Vaikka oltais täyteen tupatussa kahvilassa (jos ei lastenhoitohuonetta ole lähellä) pystyn ja kehtaan imettää. Ajattelen kuitenkin muitakin ihmisiä joten hoitolaukussa kulkee mukana harso jonka laitan rintojeni suojaksi imetyksen ajaksi.

Oltiin just tällä viikolla kattomassa tädin ja mummon tanssikoulun joulunäytöstä Logomossa. Melusta eikä ihmismäärästä ollut minikäänlaista haittaa meidän Antonille. Tosin itse tanssit ei yhtään kiinnostanut, kun pikkunen nukkui koko sen parin tunnin ajan. 

Mummo tanssii 30+ ryhmässä jossa kokeillaan kaikenlaisia tansseja ja pikkusisko tanssii jazzin ja hip hopin lisäksi Stardust Dancers ryhmässä. 

Aina tanssinäytöksien jälkeen joku kappale jää soimaan päähän.. tällä kertaa Adam Lambertin Trespassing!

*****

Tanssista puheen ollen.. Tiedättekö miltä tuntuu, kun rakastaa lavalla esiintymistä isolle yleisölle, kun saa yleisöstä fiilistä ja antaa ihan kaikkensa ja nauttii siitä. Ylipäätään rakastaa tanssimista niin paljon, että aina kun kuulee musiikkia alkaa kehitellä päässään liikkeitä musiikin tahtiin. Ja sitten, kun näet miten toiset esiintyvät, vetävät ihan täysillä ja nauttivat siitä, rakastavat sitä. Sitten tajuat, että sinä et tänäkään vuonna ole tuolla lavalla esiintymässä. 

Kun on koko elämänsä harrastanut erilaista liikuntaa, on vaikeaa olla ilman sitä. Aluksi vauvauinti ja vauvajumppa, mutta ensimmäinen harrastukseni aloitin 2 vuotiaana, tanhu. Siitä telinevoimistelun pariin, jonka lopetin tanssin aloittaessani. Tansseja kokeiltiin lukuisia erilaisia ja parhaimmillaan tanssikoululla käytiin 5 kertaa viikossa. Jazz, baletti, hip hop, street, disco, irkku, show.. Muistinkohan kaikkea. Ryhmissä edettiin iän ja taitojen mukaan alkeisryhmästä jatkoon ja aina edistyneisiin asti. 

Asiaa kuitenkin helpottaa se, että minä vielä pääsen tanssimaan ja esiintymään. Tälläkin hetkella voin kuitenkin tanssia kotona. Minulla ei siis ole mitään estettä tanssimiselle. Harrastin sitä reilut kymmenen vuotta ja nyt odotan, että Anton on siinä iässä että pääsen takaisin tunneille ja lavalle esiintymään.

Ennen tanssiharrastuksen pariin palaamista, käydään vauvajumpassa, vauvatanssissa, vauvauinnissa ja kokeillaan kaikenlaista äidin ja lapsen yhteistä liikuntaa. Sen lisäksi että se kohottaa omaa kuntoa ja vauvan käsittelyvarmuutta, vauva tutustuu omaan kehoonsa, se tukee vauvan kehitystä ja on mukavaa ajanvietettä. Kaiken tuon lisäksi siellä tutustuu ihmisiin joilla on saman ikäisiä lapsia, voi saada itselle ja lapselle kavereita.

*****

Anton muuten kääntys ristiäispäivän iltana (la 8.12.12) ekan kerran mahalta selälleen. Vaikka olis ollu vahinko, niin oli ensimmäinen vahinko. Tai sitten Anton tulee ihan enoonsa jos ulkonäön lisäksi oppii asiat nopeesti. Eno otti ensimmäiset askeleet jo 8kk iässä ja 9kk iässä juoksi mummolassa ympyrää koiran kanssa.

 

 

Kommentit (4)
  1. Vierailija 1: kiitos paljon 🙂

    vierailija 2: joo oon samaa mieltä, sit vasta mun mielestä rarvii enemmän ”aikatauluja”nukkumisista yms.. Kun on hoitoon menossa.

    vicki: suoraan kuuluki puhua! Niin teen minäkin. No se on totta että kakkaa puhutaan, se on osa syy miksi halusin muuttaa maskusta pois. Kyllä kiinnostaa seura! Itselläkin välillä hirmu tylsää eikä näin pienen vauvan kanssa oikeen mitään tekemistä yksin ole. 

    Kiitos kaikille kommenteista 🙂

  2. Tiesin sut ennen raskautta.. Luulin silloin että olet ns ihQ-pissis. (Anteeksi suorasukaisuuteni) Mutta pakko kirjoittaa, että ihanaa huomata kuinka paljon olet kasvanut raskauden ja äiteyden myötä ja ainakin näin blogi tekstiesi perusteella et ole ollenkaan mikään ihQ-pissis kun olin luullut! (Pikkukylässä puhutaan aivan liikaa kaikkea pa***a. Jos kiinnostaa äiti/vauva seura, täällä olis 2vk antonia vanhempi vauva ja äiti jotka tylsistyy kuoliaaksi välillä 4seinän sisällä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *