Nyt vaan odotetaan.

Laskettuun aikaan on nyt tasan kaksi viikkoa ja lapsi on nyt täysiaikainen. Kyllä odottavan aika on pitkä! Noin 10% lapsista syntyy laskettuna päivänä. Laiha lohtu, sillä mielestäni  nämä viimeiset viikot tuntuvat pidemmiltä, kuin koko raskaus aika yhteensä. Olen jo yrittänyt kuitenkin valmistautua siihen, että ei vauva välttämättä silloin synny. Lasketun ajan jälkeen se mahdollinen kahden viikon lisäodotus olisi yhtä tuskaa.  

Johtuukohan äitiysloman pitkäveteisyydestä, tylsistä päivistä ja tekemättömyydestä, että aika matelee eteenpäin? Vai siitä, että odottaa tuota päivää niin kovasti? Pitäisi keksiä itselle kokoajan lisää tekemistä. Lenkkeily on jäänyt vähemmälle supistusten tultua voimakkaammiksi ja niiden lisäännyttyä. Kavereistakin suurin osa ovat töissä tai koulussa päivät. 

Kaverini toivoi, että kirjoittaisin tänne tuntemuksia h-hetken lähestymisestä. Se on itseasiassa aika vaikeeta kertoa, mutta ainakin jännittää ihan tosi paljon. Synnytys ei pelota, ainakaan vielä. Odotan vain, että saisin oman pienen pojan syliini. Toivon tietenkin, että kaikki menisi hyvin ja suunnitelmien mukaan. 

Niitä kuuluisia kipuja olen miettinyt ja sitä miltäköhän ne mahtaa oikeasti sitten tuntua. Olen kuullut, että pahempaa kipua ei olekkaan, mutta sen voi kuitenkin kestää. Kipuihin liittyen olen miettinyt myös niitä kivunlievityksiä, joita on nykyään aikamoinen määrä. Aion mennä synnytykseen avoimin mielin, eli lievitykset eivä ole ehdoton ei! Helpompi sinne on mennä, kun on vaihtoehtoja ja tietää, että voi saada myös lievitystä. Haluaisin kokeilla aluksi ilman lievitystä, mutta jos tarve, niin kokeilen niitä. Kipu on kuitenkin sitä hyvää kipua, tietää mistä se johtuu ja sen myötä saadaan maailmaan uusi ihminen. 

Heräilen öisin yhä useammin, enkä vain pelkästään vessaan. Nukun kuitenkin yöni melko hyvin, vaikkakin levottomasti. Sanotaan, että keho valmistautuu tulevaan vauvaan, joka haluaa ruokaa yölläkin..

 

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe mieli
Kommentit (1)
  1. Itelläni 40+2 ja kerrottiin että tyks ei kovin mielellään käynnistä edes sen +14pv:n jälkeen ellei lapsen tai äidin terveys sitä vaadi.. Jos lapsiveden määrä on kunnossa ja istukka toimii nii ne antaa mennä yli 2viikon.. Itse kun tuon kuulin meinas itku päästä.. Nää viimeiset päivät varsinki nyt la:n yli menneet päivät tuntuu tuskasen pitkiltä.. Itelläni tuli supistuksia säännöllisesti.. Nyt sitten 3pv ennen la:ta, ne loppu kun seinään.. Ja nyt ei ole neiti antanut pienintäkään merkkiä että haluis tulla ulos.. Kaikki keinot ja nippaskonstit yritetty eikä oo mikään tehonnu..

    Toivottavasti sulla tulis ennen laskettua tai laskettuna aikana! Onnee loppu odotukseen! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *