Päivä Antsan kertomana

Moikka, mä oon Anton poika ja oon nyt 6,5 kk ikäinen. Mutsi halus jotain uutta tänne blogiin, joten päätettiin sit et mä kerron mun omasta päivästäni.

Klo: 9 – Herätän mutsin vetämällä sen hiuksista, juttelemalla ja kiljumalla sen korvaan. Sit kun se vihdoinki aukasee silmät ni hymyilen tosi leveesti ja naurahdanki vähän.

Makoillaan ja jutellaan aina aamusin jonkun aikaa sängyssä ennenku noustaan. Se on kivaa. Saan makoilla siinä mutsin kainalossa ja nauraa, kun se lässyttää mulle. Mutsi kans pussailee ja halailee.

 9.20 – Mennään mutsin kanssa aamupesuille. Ensin se vaihtaa mun vaipan, joka on aina ihan täynnä pissiä ja sitten se pukee mulle vaatteet. Meen siks aikaa lattialle leikkimään, kun äiti pesee oman naamansa et se heräis kunnolla.

 9.30 – Mutsi keittää mulle aamupalaks ohrapuuroa ja itelleen kahvia.

 9.45 – Vihdoinkin saan aamupalaa, puuro on mun lempparia! Yleensä ollaan maanantaisin mutsin kanssa kahdestaan kotona, mut tädillä oli vapaapäivä niin sekin oli kotona. 

Aamupalan jälkeen leikin olohuoneessa kaikilla mun kivoilla leluilla. Nyt kun osaan jo ryömiä, niin en pysy hetkeekään paikallani. Sähköjohdot on muuten tosi kivoja, mut mutsi on tyhmä, kun ei anna mun leikkiä niillä. Suutun sille aina, kun se nostaa ne johdot pois. Mummo kans raahas keskelle olohuonetta simmosen hassun näkösen kuntopyörän. Sen pyörän jalat on kans herkulliset, mut niitäkään en saa laittaa suuhun, kun ne on mukamas likaset.

10.40 – Mua alkaa väsyttää ja kiukuttelen vähän aikaa, et mutsi huomaa. Mutsi pukee mulle ulkovaatteet päälle ja mä kiukuttelen, pukeminen on niin tylsää. Pääsen ulos vaunuihin nukkumaan ja mutsi heiluttaa vaunuja hetken aikaa, että mä nukahdan. 

12.30 – Herään ja nään, että joku ihme radiopuhelimen näkönen hökötys on taas jätetty mun viereen mutsin sijaan. Huudan siihen hökötykseen mutsille, että oon jo hereillä ja tulee hakemaan mut sisälle, haluun leikkimään ja mulla on nälkäkin.

Mutsi oli polkenu sillä hassulla kuntopyörällä ja tehny jotain lihaskuntoa sillä aikaa, kun nukuin. Heräsin niin aikasin, ettei se kerenny käymään suihkussa, ni se vähän haisi hielle. Täti oli mun unien aikana lähteny jonkun kaverin luokse.

Mutsi laitto mulle bataattisosetta mikroon lämpimään ja istuin syöttötuolissa oottamassa ruokaa.

12.40 – Söin kiltisti ruokaa, et pääsin äkkiä leikkimään. Bataatti on kans hyvää, ehkä puuron jälkeen mun toinen lemppari ruoka. 

Mun mielestä on kiva heitellä tavaroita pöydältä lattialle, koska aina joku nostaa ne mulle takasin ja sit heitän uudestaan. Mutsin eikä muittenkaan mielestä se oo kivaa. 

Pääsin leikkimään, kun mutsi teki itelleen ruokaa. 

Sen jälkeen kun mutsi oli syöny, ni sain olla ilman vaippaa. Se on niiiiin kivaa!  Heilutan sillon aina pyllyy lattiaa/patjaa/pyyhettä vasten ja nauran. Mummo aina kommentoi, että mutsi, täti eikä eno oo ikinä tehny silleen, eikä oo muittenkaa vauvojen nähny tekevän. On kuulemma hassun näköstä, kun teen sitä ja mummo sanoo sitä Antsa-tanssiks. Ilman vaippaa on kans kiva kääntyä kyljelleen makaamaan ja ottaa pyllystä kiinni toisella kädellä. Kaikki aina nauraa mulle, kun teen niin, mut en tiiä miks.

14.45 – Mua alko väsyttää. Mutsi anto vähän mangososetta, mut mä vaan temppuilin enkä suostunut syömään kunnolla niin lähettiin vaunulenkille. Nukahdin taas heti vaunuihin. Mutsi käveli puolisen tuntia ja laitto mut sitten takapihalle jatkamaan unia.

15.45 – Heräsin jo, koska naapurin pojat oli ulkona pelaamassa jalkapalloa ja ne huusi tosi paljon. Mutsin mielestä mun olis pitäny nukkua kauemmin, etten ala kiukuttelemaan illalla, mut en sit saanu enää unta.

Mutsi imetti mua hetken aikaa, ku olin vähän nälkänen. Sit seurusteltiin ja leikittiin mutsin kanssa yhdessä.

17.30 – Mutsi tiesi et mun olis pitäny viimeks nukkuu pidempään. Mua alko väsyttämään, koska ne pojat oli herättäny mut viime päikkäreiltä niin aikasin. Kiukuttelin mutsille jonkun aikaa, mut pääsin sit taas ulos nukkumaan. Nukun ulkona paljon paremmin, ku sisällä. 

19.00 – Mummo oli tullu mun päikkäreitten aikana kotiin ja ku heräsin niin se tuli hakemaan mut sisälle. Kauheesti lässytti ja pussaili ja halaili kokoajan. Simmosta se aina on.

Söin vähän bataattia ja kinkkua ja sen jälkeen leikin mummon kanssa, kun mutsi meni hakemaan tätiä kotiin bussipysäkiltä. Tätioli ollu muotinäytöksen vaatesovituksessa. Sillä on sunnuntaina (28.4.) tuolla Turun Hansakorttelissa sen Stardust Dancers ryhmän kanssa näytös ja menee kans muotinäytökseen esiintymään. Mä pääsen mutsin ja mummon kanssa kans kattomaan niitä. Tulkaa muuten tekin kattomaan! Mutsi käski viel sanoo, et jotkut hunksit esiintyy siellä tädin ryhmän jälkeen.

19.45 – Mummo meni grillaamaan jotain ruokaa ja mä leikin tädin kanssa. 

Sit kun mutsi, täti ja mummo oli syöny ni en enää halunnu leikkiä, halusin vaan olla niitten sylissä. Juteltiin ja naurettiin ja mutsi kutitti mua. Olin vuorotellen kaikkien sylissä.

21-21.30 – Söin iltapalaks sitä ohrapuuroa. Mutsi tekee aina aamulla puuroo sen verran, että saan syödä sitä samaa illalla. Puuron jälkeen mua alko väsyttämään ja mutsi anto viel maitoa sen jälkeen. Täti vaihto mulle yökkärin sillä aikaa, kun mutsi kävi suihkussa.

22 – Nukahdin mutsin viereen olohuoneen sohvalle. Mutsi kanto mut sit sänkyyn nukkumaan, peitteli mut, sanos hyvä yöt, pussas mua ja sanos vielä, et se rakastaa mua. Mäkin rakastan sitä 🙂 Mutsi tuli sit vähän myöhemmin mun viereen nukkumaan.

Tolleen menee aina mun ja mutsin arkipäivät. Yleensä nukun vaan kahdet päiväunet, mut joskus kolmet niinku tänään. Syön kiinteitä ruokia 4-5 kertaa päivässä ja aina sen jälkeen mutsi imettää, että saan juoda maitoa. Tykkään pussailusta, halailusta ja lässyttämisestä. Nauran aina kun mua kutitetaan ja sillonkin ku otetaan paita pois. 

Nyt mennään mutsin kanssa leikkimään, toivottavasti tykkäsitte mun kirjotuksesta. Moikkaaa!!!! 🙂

Kommentit (3)
  1. En kestä! Mun pojan nimi on myös Anton ja siis ollaan just mun perheen kanssa naurettu, ku tekee tollast ihan samanlaist pepun heilutust vaippaa vaihtaessa!! Oikee twistaa kunnol xd Taitaa totisesti olla sit Antsa-tanssi! Ihanaa:)

  2. Tää oli kiva! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *