Raskaana yksin

Sain kuulla olevani raskaana tilanteessa, jossa olin seurustellut muutaman kuukauden ja olin tajuamassa ihastuksen olevan menossa ohi. Hetken toivoin, että uusi tilanne olisi myös mahdollisuus uusille tunteille, mutta eipä siinä niin käynyt. Yritin kuitenkin jo pelkästään lapsen takia, vaikka tiesin ettei pelkkä lapsi saisi olla perusta parisuhteelle. Kuukausi sen jälkeen kun sain tietää olevani raskaana, erosin poikaystävästäni. Mielestäni parempi, että lapsi on hyvässä yh-perheessä, kuin perheessä jossa vanhemmilla ei ole hyvä olla.

Olen pärjännyt koko raskausaikana todella hyvin ilman miestä. Onhan se tottakai rankkaa, kun välillä tekisi mieli käpertyä oman kullan kainaloon, mutta ei ole ketään.  

Yksin on ehkä vähän liian kova sana. En todellakaan ole yksin, yh-äitejä on monia ja  minulla on todella vahva tukiverkosto. Ihana perhe, sukulaiset ja ystävät, sekä lapsen isän vanhemmat, jotka kaikki tukevat minua parhaansa mukaan. En väitä että yh-äitinä olisi helppoa, mutta uskon selviäväni. Olen aina haaveillut, että mies olisi kuvioissa raskausaikana, mutta elämä ei aina mene niinkuin  suunnittelee. On vaan parempi hyväksyä tapahtumat ja katsoa eteenpäin. 

Äitini on ollut mukana lääkäri- ja neuvolakäynneillä, sekä molemmissa ultraäänissä ja synnytysvalmennuksessa. Tukihenkilönä myös synnytyksessä toimii äiti. 

 

 

Kommentit (6)
  1. Sinä voit kuitenkin olla paras äiti sinun lapsellesi. Hyvä, että jaksat uskoa parempaan huomiseen. On ihana asia, että sinulla on rinnallakulkijoita. Toivon siunausta tulevalle pienokaisellesi!

  2. Mielestäni teit kyllä rohkean päätöksen jättäessäsi poikaystäväsi! Minä en olisi saattanut uskaltaa! Mutta toisaalta jos sinusta niin oli parempi niin turhahan se on jäädä stressaamaan..

    Tosi mukava lukea että et ole kaivannutkaan kuitenkaan loppupeleissä miestä rinnallesi! Mahtavaahan tämä odottaminen on yhdessä lapsen isän kanssa, mutta aivan varmasti yhtä hienoja kokemuksia kokee myös yksinkin! (Niin ja silloin kun oikein ärsyttää ja hormoonit heittelee niin olisi helpompi kun ei tarvisi katsella toisen naamaa :DD)

    Tukiverkko on tärkeä varmasti jokaisella äidille.. Minullekkin äitini tuki, turva, tieto ja taito on ollut jo nyt tarpeellista.. Häästressi ja lapsen odotus nimittäin ottaa välillä koville! 😀

     

    Tsemmppiä sinne! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *