”Tulispa se jo”

Vuoden vaihteessa en olisi osannut kuvitellakaan, jos joku olisi sanonut minulle, että minusta tulee tänä vuonna äiti. Olisin varmasti nauranut ääneen ”hyvälle” vitsille. No tässä sitä nyt ollaan, alle viikko laskettuun aikaan ja malttamattomana odotan pientä poikaani.<3

Alku vuodesta, kun en vielä tiennyt olevani raskaana, huijasin äitiäni. Sanoin hänelle nauraen, että olen raskaana (no joo joo tosi lapsellista -tiedän). Äiti kuitenkin tuntee minut ja minä tiesin, että hän pitää asiaa vitsinä ja kuinka ollakkaan hän vain nauroi. 

Hassua, että tuolloin, kun olen nauraen vitsaillut äitille, että olisin raskaana, niin oon oikeesti ollutkin! Jotenkin nolottaa.. Minä eikä kukaan muukaan tiennyt pienestä ihmeestä masussani. 

Yksi asia, jonka muistan kuin eilisen. Tämä tapahtui maaliskuussa, koulussa, pari viikkoa ennen kuin sain tietää olevani raskaana. Tein luokkakaverilleni kasvohoitoa, kun yhtäkkiä alkoi heikottaa. Silmissä pimeni, päässä jomotti ja tuntui, kuin olisin karusellissa joka pyörii hirmu kovasti ympäri. 

Kaverin juostessa hakemaan vettä, istuin lattialle, jotta huimaus helpottaisi. Taas kohtauksen mentyä ohi, mietimme mistä huimaus mahtaa johtua. Kaveri sanoi vitsillä ”Mitä jos sä ootki raskaana!? Oot ihan varmaa raskaana!”. Tuo kun ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun kärsin huimauksesta. 

En jäänyt hetkeksikään miettimään, että olisin raskaana. Lääkärin diagnoosi huimauksesta oli vain alhainen verenpaine. Yhdet kuukautiset olivat jääneet välistä ja seuraavien piti tulevalla viikolla alkaa. Enpä vielä positiivisen raskaustestinkään jälkeen osannut heti ajatella, että ihan oikeasti oon raskaana. (syynä ehkäisy)

Tuosta on monia kuukausia aikaa ja se tuntuu vieläkin eiliseltä. Mutta kun ajattelen laskettua päivää, 2.10, ensi viikon tiistaita, niin nuo viisi päivää puolestaan tuntuvat monelta kuukaudelta.

Viikon 40 neuvola: Painoa on nyt raskauden aikana tullut yhteensä 10.9 kg. Verenpaine vähän koholla, luultavasti jännityksen takia, tai sitten ihan vaan lyhyiksi jääneiden yöunien takia.

Oon käyny kunnon hiki lenkillä (supistaa muuten koko matkan -inhottavaa), oon siivonnu innolla joka paikkaa, saunonut paljon jne… Mikään vaan ei synnytystä käynnistä! No tuo varmaan onkin ihan keksittyä, että kotikonstein saisi käynnistettyä synnytyksen jotenkin. Ainakin kokeiltu on.. Eipä niistä haittaakaan ole. 

Odotellaan, odotellaan!!! 

 

suhteet rakkaus ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (6)
  1. eikös sitä sanota että verenpaineet nousee noin 15 pykälää hiukan ennen synnytystä 🙂
    itsekin sain esikoiseni 19-vuotiaana ja nykyään meillä on 3 alle kouluikäistä 😀

  2. ensiaskeleita
    27.9.2012, 13:20

    Masussa on niin hyvä ja turvallinen olla ettei oo mikään kiire vielä tulla ulos 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *