Ulkona ilman lasta.

Miten usein vanhemmat voivat käydä ulkona? Piti ensin kysyä, että miten usein äidit voivat käydä ulkona, mutta vanhempiahan isä ja äiti molemmat yhtälailla ovat. Sellainen mielikuva tuntuu kuitenkin kaikilla olevan, että  isät saavat käydä ulkona minkä jaksavat, mutta äidin täytyy istua neljän seinän sisällä villasukkia kutomassa kunnes lapset ovat isoja. Tai siis ainakin mulla on.. Oonkohan yksin näiden ajatusten kanssa?

Ulkona käymisellä sit tarkotan ihan kaikkea ilman sitä lasta tehtävää, en pelkästään drinksuilla käymistä.

No ehkä suurimmaks osaks toi mun mielikuva johtuu siitä, että isäthän lähtee heti juhlimaan vauvan syntymää varpajaisiin. Ei läheskään kaikki isät kuitenkaan juhli tai käy muutenkaan ulkona ja tiedän/tunnenkin monia.  Ja äitejä siitä ulkona käymisestä arvostellaan. 

Joillekin on normaalia käydä ulkona kerran viikossa ja joillekin 2-3 kertaa vuodessa. Jokanen ite varmasti tietää mikä on liikaa (no tietenkin päihderiippuvaiset ovat asia erikseen..kai?). Ja mitä sitten jos saa hyvän ja luotettavan lastenhoitajan?! Tietenkin jokanen kerta on pois yhteisestä ajasta.

Vahingoittaako se vanhempien ulkoilu lasta jotenkin, jos kerran on hyvät hoitajat? Ja onko lapsi jotenkin onnellisempi jos omat vanhemmat pysyy kotona kunnes kasvetaan isoiksi? Täytyy vanhempienkin saada omaa aikaa rentoutumiseen ja hauskan pitämiseen välillä, vaikka lapset tärkeimpiä onkin.

Ite oon nyt käynyt puolen vuoden aikana kaks kertaa juhlimassa ja kerran elokuvissa. Jonkun mielestä toi voi olla paljon ja jonkun mielestä vähän. Mun mielestä se on kuitenkin hyvä määrä, enkä enempää tai vähempää olis halunnutkaan käydä. Lauantaina on mun 20 vuotis syntymäpäivät enkä vielä oo varma, etä pitäiskö niitä jotenkin juhlia ulkona vai kotona vaan. 

Eihän tässä tarkotus ollu muitten mielipiteitä kysellä, vaan kertoa siitä miltä musta on tuntunut, kun oon ollu ilman lasta ulkona.. 

Ensimmäiset kolme kuukautta eleltiin simmosessa pumpulissa kotona. Jos ulkona käytiin niin yhdessä vauvan kanssa, shoppailemassa, ruokakaupassa, kahviloissa jne… Sillon ei vaan tuntunut siltä, että haluis lähteä ilman pikkusta mihinkää.

Sit ensimmäisen kerran, kun tytöt sai houkuteltua mut mukaansa ”maman ulkoiluttamis iltaan” tuntus pitkästä aikaa ihan kivalta lähtee ja odotinkin sitä. Anton jäi mummon kanssa kotiin ja heillä oli ilta menny kivasti, välillä vähän kiukuttelua. Anton huomas vaan ruoka-aikana, että äiti ei oo kotona, koska sillon maitoa tulikin tissin sijaan tuttipullosta.

Illalla hetken aikaa oli ikävä pikkusta ja jännitin , että pystynköhän ollenkaan rentoutumaan ja pitämään hauskaa. Jonkun ajan jälkeen ja parin mummon kanssa vaihdetun tekstiviestin jälkeen tajusin, että kaikki siellä on hyvin kun on maitoa pumpattu pakkaseen ja mummon syli lähellä. Loppujen lopuks ilta meni nopeesti ja hauskaa oli. Kaikkein vaikenta oli, kun tuli takasin kotiin eikä voinutkaan imettää (sillon vielä täysimetyksellä). Senkin olis voinut välttää jos olis pysyny alkoholittomissa juomissa. 

Seuraavalla kerralla olikin jo kiinteet aloteltu, joten syöminenkin sujus paremmin. Tuttipullon kanssa, kun sai taistella ensin jonkun aikaa ennenku suostui syömään.

Kommentit (9)
  1. Kenenköhän päivityksiä olet mahtanu lukea? 😀 jos et vielä tienny niin mummon kanssa antsa on joka päivä tekemisissä, koska asun vielä kotona, mutta tasan kaksi kertaa poitsu on ollut mummon kanssa kahdestaan 🙂 (jos nyt nopeita 15min kauppareissuja ei lasketa) 😀

  2. Mitä nyt teidän äidin tilapäivityksiä selanneena taitaa poika olla vähän useemminkin mummonsa kanssa kahdestaan, kun pari kertaa..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *