Ladataan...
Monsteri lauma

Tyttö on päättänyt että lusikalla syöttäminen on aivan kamalaa puuhaa. Itse liputan sormiruokailun puolesta, Se sotku on vähäistä jos soseen syömisestä on tiedossa huutoa,rimpuilua,sotkua,hermojen menetys koko perheeltä.

Tyttö puhkaisi ensimmäiset hampaat pari viikko sitten,Olen antanut paljonkin maisteltavaa tytölle, Ja kaiken tämän olen tuonut pöydälle pieninä paloina jotain tyttö vetää tohkeissaan naamaan,Lattia hävikki on todella olematon kun tajusin että ensi pöydälle pieni määrä ruokaa ja kun tämä on kadonnut suuhun sitten lisää. Tällä tavalla olen tyttöä "salaa" syöttänyt pari päivää kun kukaan ei ole ollut näkemässä.Ja toimii minusta, Tyttö syö kerralla jopa enemmän mitä söisi sosetta lusikalla ja nälkä katoaa tästä ruuasta jonka itse suuhun laittaa.Edes maito ei kelpaa enään sen jälkeen tytölle eli masu on taas täynnä ja kaikilla parempi mieli, Jopa koiralla joka tulee uskollisesti siivoamaan sotkuista suurimmat pois.

Nyt joulun alla kun vierailimme sukulaisten luona tyttö söi niin pieniä ateriota että hävetti ja pelotti samaan aikaan miten tämä meidän kaikki ruokainen tyttö on tälle linjalle karannut.Iltasin tosin taistelen lusikan kanssa hetken että masu olisi täysi yöunille käydessä,En todellakaan tässä vaiheessa halua herätä yöllä siihen että tytöllä on nälkä,Onhan tämä nukkunut jo heinäkuusta alkaen täydet 8-10 tunnin unet.

Eilen illalla heräsi kumminkin kysymys mieleen "saako tyttö tarpeeksi ruokaa?" onko se todellakin vain ympäristön luoma paine joka pakottaa lusikalla syöttämiseen? Itse ainakin uskon näin.Tuttuva piirissä on jo muutamia lapsia ja tiedän kyllä että muutamat lapsen ovat syöneet sormiruokaa kun taas toiset ovat "lusikalla syötettyjä"

Huomaako näistä lapsista eron isompana miten on ruokailut aloittanut? en tiedä...Miehen suusta tuli ajatus että tuleeko tytöstä leivän ja pullan mussutta isompana kun nyt "näykkii" ruokaa itse.En usko että näin käy,Helpompi se on neljä vuotiaalle opettaa ja kertoa "tämä tässä on lusikka tässä on ruokaa,Lapio suuhun niin kasvat isoksi" Luulen että tytöltä onnistuu lusikan kanssa syöminen alle vuoden ikäisenä jotenkin.Poika oli 1½v kun söi itsenäisesti,Tosin tämä poika on lusikalla syötetty,mutta muuten maailman nirsoin muksu.Jolle vielä soppa ja keitto eivät ole sama juttu!

Äskeinen ilta ruoka oli taas tytön mielestä todella järkyttävää kun piti puuroa syödä lusikalla,Väliin mahtui monta ajatusta "onko tässä nyt järkeä huudattaa tyttöä" Miksi tämä tyttö ei syö? onko ruuassa jotain vikaa? syö nyt tyttö kulta kun äiti teki sinulle ruokaa,Syö kulta edes tämä lusikallinen loppuun vielä.

Taidan tästä siirtyä tutkimaan kaiken maailman syömis jutut netistä,miten saan tytön syömään kunnolla.

Vaikka toki tiedän kahden lapsen äitinä sen että lapsella on huonompia kausia ja parempia kausia jolloin ruoka maistuu eri tavalla.Mutta silti?! Onneksi lohdutan pahanmieleni siihen että tuskin yksikään lapsi suomessa nälkään kuolee,kyllä se lapsi sitten syö kun siltä tuntuu.

Ladataan...
Monsteri lauma

Tää vuoden äiti lähti luistelemaan koko perheen voimin,lähtöä tehtiin tunti ja kassi pakattiin mukamas niin huolella....Pojan luistimet tosin unohtu matkasta. Haloo se tärkein juttu jäi,Onneksi unohtus tajuttiin kun autossa oltiin puol matkaa istuttu.Kodin kautta ja uusi yritys.Ja seuraava Teemu Selänne sai luistella ja pelata.

Vähän hävetti tuo unohdus...Sattuu sitä kai paremmissakin piireissä 

Ladataan...

Ladataan...
Monsteri lauma

Tänä vuonna piti olla kiiretön joulu,Oltiin päätetty että ei mitään joulu siivouksia,ruokia,järjetöntä koristelu rumbaa,ei edes joulukuusta,Kuuseen kyllä syy on tyttö 8kk "hei kattokaan äiti ja isi,meen jo näin kovaa,Kattokaa mä seison! nyt mä seison ilman käsiä!" turvallisempaa on varmasti tänä vuonna että kuusi jää sille iloiselle kuusi myyjälle lähikaupan pihassa.Ensi vuonna sitten taas.Poikani kanssa laitettiin parit tontut ja kynttelikkö tietenkin,Se vanhan näkönen punanen puinen,Ei mitään metalli tikku kynttelikköä,Vaikka onhan nekin tosi nätit.Kerrottiin että kuusi ei tule meille tänä vuonna koska siskosi kiskoisi sen kumoon ennen kun ehditään tähti laittaa paikalleen.Tämä oli aivan okei,pääasia että pukki tulee.Se tulee kyllä :)

Kinkku on sulamassa ja kala on kaapissa...niin että ei ruokia.Ollaan kumminkin kolme päivää lähes tulkoon koko ajan sukulaisen luona,Ekaksi miehen vanhemmat ja sitten omat.Sieltä saadaan kyllä syödä tarpeeksi joulu ruokia.Torstaina sitten tilataan pizzaa jos kinkku ei kotona enään maistu.

Joulu siivous...No aloitin sen tekemisen kun muutin pois kotio lähes täysi-ikäsenä.Tänä vuonna jää väliin ekaa kertaa.Meille sairastettiin yrjö tauti kaksi viikkoa sitten jotein sen jälki pyykissä tuli kyllä joka paikka siivottua.Huomenna riittää pelkkä "viikko" siivous,imurointi,pölyt,lattian pesut.Pitäähän huomenna ehtiä vielä luistelemaan ja pulkka mäkeen koska sitten pari päivää vaan ollaan ja möllötetään sisällä lahjojen kimpussa.

Viime viikolla ajattelin että juu ei meillä ole mitään ohjelmaa ensi viikolle...Joka päivä ollaan juostu pää kolmantena jalkana,Tänään tuli vielä tuplasti hommaan kun napattiin mukaan väärä kinkku miehen siskon luota :) kyläilty isovanhempia läpi koska joulun rauhoitan todellakin perheelleni ja itselleni.Sen verran vauhdikan vuosi ollut että jos nyt otetaan rennosti oikeasti eikä mun tyylillä  "joo tänään ei tehdä mitään ollaan vaan" puolen tunnin päästä näkyy kun siirtelen tavaroita huoneesta toiseen,Olin päättänyt että nyt siirty lapset omaan yhteiseen huoneeseen ja me omaan. Tai " joo toi lipasto on ihan kiva, väärän värinen vaan,katotaan syksyllä jos petsataan se tummaks" tunnin päästä olen pihalla petsin,sudin ja hiekka paperin kanssa työn touhussa

Voisin lyödä vetoa että mies ja mun vanhemmat on arvuutellut monta tuntia tai päivää kestää tää mun "joo ei tehdä mitään"

Luulin että se kiirellisin joulu olisi ollut viime vuonna,Raskaana,töitä ja tarhan väliä suhaten. Mutta ei kyllä se on tämä joulu ollut ehdottomasti.

Pages