Fanni-kirjat – tunnetaitoja lapsille

Fanni-kirjasarja

Vihdoin sain nämä kirjat, ja olemme tytön kanssa näitä lukeneet ja tutustuneet hauskoihin ystävyksiin; Fanniin, Lilliin ja Lenniin sekä Ralfiin. Emmekä malta odottaa ensi vuoden alussa ilmestyviä Fannin tunnetaitokortteja! Tai uusia sarjan kirjojakaan, joiden nimet bongasin näiden kirjojen lopusta!

Kerron nyt hieman kirjoista, mutta en anna juonipaljastuksia.

Kirjasarjaan kuuluu tällä hetkellä kolme kirjaa: Fanni ja suuri tunnemöykky, Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari sekä Fanni ja rento laiskiainen. Kirjoissa on ihana tarina yhdessä luettavaksi, sekä tietoa ja tehtäviä liittyen tarinan tunnetaitoihin.

Ensimmäisessä kirjassa tutustutaan hahmoihin, ja Fanni alkaa oppimaan tunteistaan äitinsä ja ystäviensä avustuksella. Tässä kirjassa on kasvattajalle yleisesti tietoa tunnetaidoista ja tunteista.

Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari-kirjassa Fanni ystävineen tutustuu uuteen kaveriin ja tunnelämpömittariin, sekä he pääsevät auttamaan muita tunteiden kanssa. Tieto-osiossa kerrotaan tunteiden säätelystä, sekä lasten että aikuisten.

Kolmannessa kirjassa laiskiainen opettaa miten rentoutua ja mitä se stressi oikein on. Myös lapset tuntevat stressiä, ja siitä on tietoa tarinan jälkeisessä osiossa. Tämä on ehkä näistä kolmesta minun oma lemppari, sillä sen voi lukea iltasaduksi ja auttaa lasta rentoutumaan laiskiaisen vinkeillä. Tykkään myös kuvituksesta erityisesti tässä kirjassa!

Kirjoissa on monipuolisesti erilaisia perheitä. Sekä erilaisia luonteita ja kiinnostuksen kohteita ystävyksillä, ja jokainen lapsi varmasti löytää jonkun hahmon johon samaistua. Kuvitus on kaunista ja pienikin jo kiinnostuu, mutta myös yksityiskohtia löytyy isommalle lapselle löydettäväksi. Värit ovat ihanat, mutta eivät liian överit. Meidän tyttö ei ihan jaksa vielä kuunnella tämän mittaista tarinaa, mutta mielestäni nämä olivat hyvä hankinta jo nyt. Me vanhemmat voimme lukea näistä kasvattajan tieto-osiot, ja saada hyviä vinkkejä takataskuun.

Meillä onkin myös kuvittajan, Linnea Bellaminen, piirtämä Tunteiden kirjasto-värityskirja, joka on ihastuttava ja suosittelen myös siihen tutustumaan.

Onko lukijoista joku tutustunut näihin kirjoihin jo? Tai muihin tunteita tai tunnetaitoja käsitteleviin kirjoihin?

Kommentit (2)
  1. Kauniit kuvitukset ja kiinnostavan oloiset kirjat. Minkä ikäisille nuo mielestäsi on suunnattu? Mitä sisältöä niissä on, siis satuja vai tehtäviä vai millaista sisältöä?

    1. Eikö olekin ihanat! Kirjojen oma suositusikä on 4+, ja itse sanoisin n. 3-4 vuotiaille. Riippuu tietenkin lapsesta, ja aina voi tarinan lukea nuoremmallekin. Tehtävät ovat sitten sopivampia juuri n. 4-vuotiaille.
      Huomasitko kuvat sisällysluetteloista? Kirjoissa on tarina, sen jälkeen tieto-osio kasvattajalle ja sitten vielä tehtäviä. Jokainen kirja keskittyy hieman eri tunnetaitojen osa-alueisiin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *