Haagan Alppiruusupuisto

 

DSC_0101.JPG

DSC_0114.JPG

DSC_0018.JPGDSC_0071.JPG

DSC_0035.JPG

DSC_0012.JPG

DSC_0037.JPG

DSC_0143.JPG

DSC_0153.JPG

Suuntasimme muutama päivä sitten Haagan Alppiruusupuistoon. Puisto on aivan Huopalahden juna-aseman kupeessa, mutta se tuntuu silti ihan salaiselta puutarhalta, jonka sisään pujahdetaan kaninkolon tai vaatekaapin kautta. Meille länsihelsinkiläisille alppiruusujen kukinta on aina yhtä kutkuttavaa ja kylillä puhutaankin koko toukokuun ajan siitä, joko puisto on komeimmillaan. Tänä vuonna kukat kukkivat hiukan tavallista myöhemmin ja ehdimmekin ystäväni kanssa vaihtaa useita kertoja raporttia siitä, missä vaiheessa kukinta on. Viikonloppuna naapurintäti kuitenkin vinkkasi, että kohta kukkii. 

Koska alppiruusujen kukinta-aika kestää yleensä vain noin pari viikkoa, ja me olimme lähdössä reissuun sumujen saarille päätin, että sinne on nyt mentävä, sillä viikon päästä kukinta voi olla jo ohi. Vaikka puisto ei ollut vielä läheskään kukkeimmillaan, ei se pettänyt tänäkään vuonna. Se yllättää joka vuosi kauneudellaan ja satumaisuudellaan. 

Alppiruusut kasvavat kahdeksan hehtaarin alueella keskellä metsää, ja niiden välissä kiemurtelee pitkospuut jotka johtavat keskelle satumaista kukkamerta. Muutamassa paikassa puistoa voi ihailla myös näköalatasanteelta. Ensimmäiset kukat puistoon on istutettu vuonna 1975, jolloin Helsingin yliopisto aloitti alppiruusujen jalostusohjelman. Nykyisin rodot kasvavat vain silmäniloksi, sillä niiden tutkiminen on jo päättynyt. 

Kun kukat oli katsottu me päätimme tällä kertaa retkemme niin kuin kuuluukin, nimittäin piknikillä viereisen palstaviljelyalueen kupeessa. Joten nyt jos on ylimääräistä aikaa ennen juhannusta, kannattaa pistää kahvit termariin ja käydä vilkaisemassa Länsi-Helsingin helmeä.

hyvinvointi mieli suosittelen lasten-tyyli
Kommentit (3)
  1. Alppiruusupuisto Haaga | Posti Uutiset
    2.7.2020, 16:56

    […] Haagan Alppiruusupuisto – Morning Glory | Lily – Suuntasimme muutama päivä sitten Haagan Alppiruusupuistoon. Puisto on aivan Huopalahden juna-aseman kupeessa, mutta se tuntuu silti ihan salaiselta puutarhalta, jonka sisään pujahdetaan kaninkolon tai vaatekaapin kautta. […]

  2. Toi on kyllä hieno paikka ja vielä upeampi kun se on täydessä kukassa! Mutta alppiruusut lammen rannalla kuulostaa aika ihanalta paikalta myös 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *