Kohti kesää

DSC_0613.JPG

Mä olen ollut jo vaikka kuinka pitkään kesäfiiliksissä kiitos vain tuon mahtavan ilman, mutta nyt ensimmäistä kertaa kesä on jo niin lähellä, että sen ajatteleminen saa mut vähintäänkin hykertelemään. Musta ehdottomasti parasta kesässä on juuri tämä aika, kun koulujen päättäjäisviikonloppu on jo ihan lähellä ja tietää, että kohta koko Helsinki hyppää kesän vietäväksi. 

Bussipysäkeille ilmestyvät kesäaikataulut, leikkipuistot kuhisevat kesäisistä kaupunkilaislapsista, jotka roiskivat vettä ympäri betonista kahluuallasta ja lopulta he kerääntyvät pitkäksi jonoksi lautaset kädessä odottamaan Helsingin kaupungin tarjoamaa puistolounasta. Maauimaloiden sisäänpääsyjonot matelevat tuskaisen pitkinä, asfaltti hohkaa kuumuutta ja ihmiset pitävät piknikkejä vähän siellä sun täällä. En malta odottaa sitä, kuinka vietämme koko päivän ulkona vailla velvoitteita tai huolen häivää ja käväisemme vain kotona tankkaamassa jossain välissä ruokaa. Minivarpaat sekä -sormet ovat likaisina hiekasta, iho on tahmea ja tuoksuu aurinkorasvalle ja vesipullon vesi on lämmennyt liikaa.

DSC_0612.JPG

DSC_0616.JPG

Enää muutama hassu päivä ja minäkin pääsen aloittamaan luultavasti elämäni viimeisen kunnon kotiäitikesän. Teen nimittäin tällä viikolla vielä yhden työvuoron ennen elokuun loppuun asti kestävää kesätaukoani. Muutama työläämpi homma sekä projekti mun pitäisi myös hoitaa loppuun, mutta ensi viikolla nekin hommat on hoidettu. Vietimme myös tytön kerhon haikean suloisia päättäjäisiä viime viikolla, joten tässä sitä kohta ollaan ihan oikeasti vapaina melkein kaikista velvollisuuksistamme. Mies hyppää vielä mukaan tähän lorvailujengiin sitten hieman myöhemmin kesällä. 

Kesä ei tosiaankaan ole lempivuodenaikani muttei siitä tietenkään voi olla tykkäämättä ja pidän erityisesti siitä että, kesällä tulee tehtyä paljon kaikkea hauskaa. Mitään erityisiä kesäsuunnitelmia meillä ei ole perinteisiä mökki- ja maareissuja lukuunottamatta. Ja se on oikeasti aika hauskaa, että aikataulut pyörivät vapaina extempore juttuja varten. Tänä kesänä aion imeä itseeni niin paljon kuin vain mahdollista tätä harvinaista vapautta sekä nauttia aidosti perheestäni ja omista jutuistani. Arkemme tulee nimittäin muuttumaan melkoisesti ensi syksynä, vaikkemme ihan siihen pahimpaan orvanpyörään ole astumassakaan. Tästä kesästä tulee juuri niin mahtava kun me siitä haluamme. Kesä 2016 – olen valmis!

suhteet oma-elama vanhemmuus
Kommentit (4)
  1. Mun katse myös osui siihen takkiin! Ihana, tahtoo kanssssss!

    1. Tykkään kyllä tosta itsekin paljon 🙂 

  2. oi mistä on tuo ihana takki? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *