35-vuotias nainen on...

Tässä on 35-vuotias nainen. Tai no, valehtelen hiukan. Postauksen kuvat on otettu pari viikkoa sitten, silloin kun olin vielä nuori ja viaton 34-vuotias. Ne otti ihana ystäväni Eino

Mutta tänään minä olen 35-vuotias. Ja jos totta puhutaan, elämäni ei ole yhtään sellaista kuin olin joskus nuorempana ajatellut. Mutta sitten muistan, että ekaluokkalaisena ajattelin, että yläasteella kuljetaan jakkupuvuissa ja viimeistään lukiossa kaikilla on koulussa mukana salkku. Että eiköhän kaikki ole ihan hyvin, vaikkei mikään mennytkään niin kuin ajattelin.

Minulla on työ, jota rakastan, asunto, jossa viihdyn (ainakin toistaiseksi), ihania, ihania ystäviä, joista yhden kanssa meillä on podcast, jonka suosio on ylittänyt kaikki villeimmät odotuksemme, kirja tulossa lokakuussa, ja kerta kaikkiaan kaikki mitä tarvitsen ja enemmän. (Paitsi ehkä parisuhde. Mutta sitäkään en kyllä juuri nyt tarvitse.) Silti en voi olla ajattelematta, ettei tämä ole ihan sellaista elämää, jota olin ajatellut kolmevitosen viettävän. Vaikken ehkä ollutkaan sitä niin hirveästi ikinä ajatellut. Tulevaisuudenhaaveeni loppuivat varmaan siihen mintunvihreään, kultanappiseen jakkupukuun, jota toivoin yläasteella rokkaavani. 

Nuorena ajattelin, että ihminen aikuistuu kuin taikaiskusta. Että sitä ikään kuin lakkaa olemasta oma persoonansa, ja astuu jostakin maagisesta aikuisuuden portista, ja sen askeleen ottaessaan muuttuu äkisti vakavaksi, tylsäksi, harmaaksi aikuiseksi. Että sitten minäkin yhtäkkiä alkaisin puhua sillä tavalla ilmaa sisään imien "joo joo joo, meidän markkinointiosastolla on sama" ja pitää tukkaa banaaninutturalla ja vaihtaisin puhelimen taustakuvaksi viinilasin keittiön marmoritasolla, ja muutaman vuoden päästä ässäni alkaisivat viheltää ja ottaisin permanentin ja alkaisin puhua markoista ja käyttää samanlaisia 70-luvun mekkoja kuin edesmennyt isoisoäitini. Mutta ei niin kai käy.

Sillä tällainen on oikeasti 35-vuotias nainen.

35-vuotias nainen...

...kääntyy edelleen silmät kiiluen, kun kuulee skeittilaudan äänen. Viimeksi eilen kävelin ihan älytöntä reittiä kauppaan, koska luulin kuulevani etäistä rullailua. Joka sitten tulikin tietyömaasta. 

...ei tiedä vieläkään, haluaako se lapsia. Mutta on silti stressannut asiasta 21-vuotiaasta asti. Hienoa ajankäyttöä, sanon minä!

...kärsii jumalauta finneistä edelleen. Kertokaa nyt joku niille murrosikäisille että SE EI OIKEASTI LOPU KOSKAAN.

...ei osaa koskaan olla ajoissa missään, vaikka on olevinaan jokin ammattilainen.

...luulee jatkuvasti olevansa edelleen parikymppinen. Ja sitten sitä sattuu selkään, lantioon ja niveliin (erityisesti sateella) ja se joutuu katsomaan parikymppisten miesten Tinder-kuvia silmiään siristellen. 

...on edelleen ihan saatanan kiusaantunut valokuvissa, vaikka on blogannut yli kymmenen vuotta. Mutta onneksi sillä on ystäviä, jotka osaavat ottaa kivoja kuvia siitä huolimatta.

...on kyllä yrittäjä, asunnonomistaja ja isotäti, muttei lue sanomalehteä joka päivä. Eikö kolmevitosten (tai jokseenkin sivistyneiksi itsensä laskevien ihmisten) pitäisi tehdä niin? Tai katsoa edes uutiset joskus?

...itkee yksinäisyyttä ja nauraa yhdessäoloa ja on humalassa ja möllöttää sohvalla ja tanssii nolosti ja nukkuu liian pitkään ja syö kokonaiseksi ateriaksi vaan sipsejä vaikka päässä soi koko ajan "puoli kiloa päivässä" -kasvismainos.

...tekee vieläkin valtavan numeron syntymäpäivistään. Ihan kuin se olisi joku 11-vuotias. Koska se on kaikki mitä mulla on tajuattekste

...on silti ihan onnellinen. 

 

Lue myös:

 

Kommentit

Nettanen

Onnea! <3 Oot upea. Ja aivan ihania kuvia.

Aikuisen elämä on ihanaa ja kamalaa, ja huomaan miettiväni toistuvasti "tätäkö tämä nyt sitten on!". Ja sitten taas, ikä on ihan oikeasti vain numero ja onneksi elämästä voi tehdä just sitä mitä haluaa, oli minkä ikäinen tahansa. :)

Tiia Rantanen

Sitä mää vähän meinasinkin. On silti hassua, että vaikka tietää sen että ikä on vaan numero, siitä huolimatta tulee asetettua itselle kaiken maailman odotuksia. Ja sitten rikkoo ne kaikki itse, heh.

Ikiteini (Ei varmistettu)

Ihanaa, kiitos tästä! Itsekin täytin tässä kuussa 35 ja tämä teksti voisi olla 80-prosenttisesti (eli oleellisilta osin) kynästäni. Eläkettä kohti :D

Tiia Rantanen

Oleellista 80%! Anteliaasti sanottu! :D 

paulahelena
ALUAP

Mä en tajuu mistä ne Oikeet Aikuiset tulee kun kaikki on kuitenki oikeesti tällasia. Ehkä ne on tänne soluttautuneita alieneita?!

Tiia Rantanen

Ei niitä ole. Meidät on vaan huijattu luulemaan että niitä on.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heeii..
pakko korjata asiavirhe

sipsit on tehty perunasta
maustettu yrteilla
paistettu kasvioljyssa
kylla nekin on kasviksia

Tiia Rantanen

Hyvä pointti. Arvostan myös tätä runomuotoista ulosantia! 

CougarWoman
CougarWoman

Onnea! Olen itse 43 ja ainakin tässä vaiheessa toi sun lista pitää täälläkin paikkaansa. Plus hei JOULU. Jännitän vieläkin joululahjoja. 

"Että sitten minäkin yhtäkkiä alkaisin puhua sillä tavalla ilmaa sisään imien "joo joo joo, meidän markkinointiosastolla on sama" ja pitää tukkaa banaaninutturalla ja vaihtaisin puhelimen taustakuvaksi viinilasin keittiön marmoritasolla, ja muutaman vuoden päästä ässäni alkaisivat viheltää ja ottaisin permanentin ja alkaisin puhua markoista ja käyttää samanlaisia 70-luvun mekkoja kuin edesmennyt isoisoäitini. Mutta ei niin kai käy."

Repesin. Juuei. Täällä tehdään vielä kainalopieruja saunassa ja liimataan banaanietiketit otsaan. Plus että olin ottanut itsestäni viimeksi kolme videota tanssimassa kotona yksin hieman kosteamman illan jälkeen. Onneksi en ollut lähettänyt niitä kenellekään, ehkä se on tämä kypsä nelikymppinen minä joka esti. 

MairaK (Ei varmistettu)

Ikää 31 vuotta, ja odotan myös edelleen sitä maagista aikuistumista. Nuorempana kuvittelin aikuisten olevan jotenkin vakavamielisiä ja sellaisia asiaperttejä joilla on vastaus kaikkeen sekä Hesarin kuukausiliite kainalossa, ja että se aikuisuus vaan iskee joskus kaksvitosena. Sekä toki ne peruselementit tulisi automaattisesti: avioliitto, kersa, omakotitalo, hillityn värinen sohva ja yhteensopiva astiasto. Eipä muuten ole mitään näistä. Viime vuonna sain kauhena kriisin siitä, että minulla ei ollut yksiössäni ruokapöytää, koska eihän voi olla aikuinen jos ei ole herranjumala edes ruokapöytää!! Nyt on sentään se. Yksi askel lähempänä aikuisuutta, ehkä?
Joskus myös mietin, mitähän minun 30 alaistani mahtaisivat töissä ajatella, jos tietäisivät että pomo muuten keräilee My Little Ponyja ja kommunikoi poikaystävän kanssa välillä vain miukumalla kuin kissat. Kuten uskottavan pomoaikuisen kuuluu, tietysti.

Tiia Rantanen

Siis muahan naurattaa edelleen kun mulle tulee kokous- ja palaverikutsuja. Tirskututtaa niin perkeleesti se, että MEIKÄ istuu jossain kokouksissa ja joku oikeasti kysyy mun mielipidettä johonkin asiaan ja kuunteleekin vielä, samperi soikoon. Minua! Eihän minulla ole mitään elämänhallintaa edes! Lol.

Mutta siis nykyään toivon, ettei sitä maagista aikuistumista enää tule. Vähäks olis tylsää olla joku asiapentti. 

Nomenestomen (Ei varmistettu)

Onnea Suomen hauskimmalle naiselle! Noin niinku blogin, instastorien ja podcastin perusteella arvioituna. Näin sut kesällä Ilosaarirokissa ja ois tehny mieli tulla kehumaan ihan livenä, mut en sit kehannu. Eniveis, kyllä synttäreitä on syytä hehkuttaa, koska kukapa muukaan sitä tekis ku ite.

Tiia Rantanen

Kiitos! Onpa mahtipontinen (ja epätosi) titteli :D

Ja olisit vaan tullu morjestamaan! Mää oon ihan kiva.

Katkera -82 (Ei varmistettu)

SynttäriOnnea!
Mä olen tullut kanssa tulokseen, että aikuisuus on yksi suuri harha. Mutta on yksi asia mistä näin 36-vuotiaana olen todella katkera maailmalle!
ON TÄYSIN EPÄREILUA, että samassa naamassa on sekä finnejä että ryppyjä. Joku kohtuussa nyt pitäisi olla!

Tiia Rantanen

Mihin voi reklamoida???

Vierailija (Ei varmistettu)

"...luulee jatkuvasti olevansa edelleen parikymppinen."

Hehe. Meille tuli töihin parikymppinen kundi, joka näytti tutulta (= esihistorialliselta panolta). Meinasin jo mennä kysymään, ollaanko me mahdollisesti oltu vällyjen välissä Kuopiossa vuonna 2003, kun tajusin kundin olleen noin 6-vuotias tuolloin.

Grattis!

Tiia Rantanen

Haha! Pahinta on, jos vielä ton tajuamisen jälkeen tajuaa, että vois silti ihan mielellään eksyä sen vällyihin... Nyt. Ei 2003. 

Emilia M

Täällä yks 36-v finniryppynaama, jonka finnit ovat melkein kadonneet, sen jälkeen kun vuosi sitten lakkasi käyttämästä LEHMÄNmaitotuotteita ja jonka jääkaapissa on nykyään aina VUOHENmaitojuustoa. Ja joka on onnellinen KAURAmaidosta ja RIISIjäätelöstä!

Maitoisaa syntymäpäivää!

Tiia Rantanen

Määhän oon lopettanut myös maidonjuonnin, mutta oon niin huono tarkkailemaan itseäni etten tiedä, onko siitä ollut jotain hyötyä. Oon ainakin takuulla parempi ihminen!

iidis
Varpain jaloin

33-vuotias, lokakuussa 34 vuotta täyttävä, nainen kertoo kassalla iäkseen 23 vuotta äitienpäiväbrunssilla, vaikka vieressä on omat 12 ja 3-vuotiaat lapset, joiden ikää oikeasti kysyttiin. Sit kun sen mies katsoo kysyvästi ja naurahtaa, niin se tajuaa ja sanoo ääneen: "Hitto, siis 32!", johon sen mies korjaa nauraen: "Niin, 33, mä oon 35 ja noi lapset on 12 ja 3."

Onnea 35-vuotiaalle! Ja kaikella kateudella sanon, että sun hiukset on i h a n a t - ethän koskaan laita niitä banaaninutturalle, ellei kyse ole jostain teemabileistä.

Tiia Rantanen

Kiitos ja kiitos!! Mun salaisuus on se, etten käy koskaan kampaajalla. Kukaan ei koskaan houkuttele mua tekemään niille mitään.

Onnea kovasti!! Ihanaa, että joku on vielä innoissaan synttäreistä, mäkin tykkään! Omista tietty eniten, mutta muidenkin synttäripippaloissa on jeppis olla! 

Tiia Rantanen

Kiitos! Täytyy olla innoissaan kun ei oikein muutakaan juhlimista ole :D

iloa ja valoa (Ei varmistettu)

Ihanan vapauttava teksti! Kiitos! &lt;3
kuin omat ajatukset olisi sanoiksi puettu! huh ihan sydammeen ottaa..

Tiia Rantanen

Kyllä. Mulla on viisikymppinen sisko, jolla on parikymppiset lapset, ja toisella niistä on pian kolmevuotias tytär. Isotätiys is strong with this one. 

Ingaliina (Ei varmistettu)

Onnea menneen syntymäpäivän johdosta! Täällä myös yksi luettelemiisi asioihin vahvasti samaistuva kolminelonen. Erityisesti ilahdutti tieto, että skeittilaudan äänet saavat vielä muissakin varttuneemmissa naisissa aikaan innostuneen reaktion. (Valitettavan usein kyllä nykyisin ne skeittajat paljastuvat aika junioreiksi. Kolmikymppiset miehet: skeitatkaa enemmän!)
ps: Sekä mä että kaverini odotamme suurella innolla teidän kirjaa:)

Tiia Rantanen

Kiitos! Luin ensin tietenkin että "onnea menehtyneen syntymäpäivän johdosta". 

Näennäisesti-aikuinen (Ei varmistettu)

Noi finnit! Aina kun kuulen että joku sanoo teinille lohduttavasti "kyllä ne katoaa sitten kun teini-ikä on ohi", tekee mieli mennä viereen huutamaan "EIKÄ MUUTEN KATOA! SE ON VALE!".

Onnea näin jälkikäteen! Olet upea! Finnienkin kanssa :D

T: 31-vuotias yhden lapsen äiti joka ei...
...oikein vieläkään tiedä mitä haluaisi tehdä tulevaisuudessa työkseen
...uskalla ostaa asuntoa, koska sitoutuminen siihen pelottaa (olen naimisissa ja äiti. logiikka?)
...osaa mennä ajoissa nukkumaan (lapselta osaan sitä onneksi vaatia)
...tai muutenkaan tiedä miltä aikuisuuden kuuluisi tuntua

Tiia Rantanen

Kiitos! Vahva samaistuminen nukkumaanmenoaikoihin. Ehkä sitten kun on vanha ja väsynyt ja on pakko mennä ajoissa nukkumaan?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.