4 + 1 koukuttavaa päivittäistavaraa

Olen huomannut tulleeni täysin riippuvaiseksi muutamista päivittäistavaroista, joita kotoani löytyy. Riippuvaisuus on harvoin hyvä asia, mutta esimerkiksi hammasharjakoukku on aina kuitenkin parempi kuin vaikkapa crack-koukku, eikö?

1. Sähköhammasharja
Esine, jota pidin ennen sen hankintaa täysin tarpeettomana, on muodostunut olemassaoloni, liikkeellelähtöni ja nukkumaanmenoni tärkeimmäksi kulmakiveksi. Kun olet kerran kokeillut sähköistä hammasharjaa, tavallisella hinkkaaminen tuntuu kuin pyyhkisi hampaita iltaisin banaaninkuoren nurjalla puolella. Joka on kyllästetty plakilla.

2. Tölkkivissy
Yksittäispakatun kuplaveden on oltava yksi länsimaisen nykymaailman turhamaisimmista keksinnöistä, sillä sen tuottaminen ei voi olla kovin luontoystävällistä, ja sillä onhan meillä nykyisin myös hiilihapotuslaitteita, ja koska hanasta saa ihan tavallista vettä. Minä olen kuitenkin onnistunut rakastumaan - nay - koukuttautumaan tölkkivissyyn, koska olen länsimainen nykyihminen. Sitäpaitsi se pelastaa darran.

3. Kynsiharja
Kynsiharjaan sopii varmaan samankaltainen periaate kuin sähköhammasharjaankin. Jos pesen käteni ilman kynsiharjaa, minusta tuntuu kuin uittaisin niitä sontavedessä. Ja sitten upottaisin ne sahanpuruun. Ja sitten uittaisin niitä varmuuden vuoksi vielä pikkuisen lisää siinä sontavedessä. Johon on lisätty rikkiä.

4. Puhdistusliinat
Kemikaaleilla valmiiksi kyllästetyt, käyttövalmiit puhdistusliinat jakavat varmasti tölkkivissyn kanssa epäluontoystävällisyyden (vai luontoepäystävällisyyden?) listasijoituksen kärkipaikan, mutten voi mitään sille, että olen niihin auttamattoman koukussa. Mikään ei voita sitä riemun tunnetta, kun törkyisen liinan voi pintojen pyyhkimisen jälkeen heittää roskakoriin sen sijaan, että sitä huljuttaisi minuuttikaupalla paskantärkeänä "puhtaaksi" vesihanan alla. Minuuttikaupalla. Minun aikani on niin tärkeää, etten mielelläni tuhraa kallisarvoisia minuuttejani sontarättien huuhteluun.

+1. Talouspaperi
Ilman talouspaperia pärjää vaikka ajasta ikuisuuteen, kunnes kotiin odottamatta ilmestyy rullallinen tai pahimmassa tapauksessa kokonainen paketti (eli silloin, kun vanhemmat ovat kylässä). Talouspaperiin jää armotta koukkuun, ja yhtäkkiä huomaa olevansa ihan että MITEN MINÄ MUKA ENNEN PYSTYIN ELÄMÄÄN?

Kuva: memegenerator.net

 

Kommentit

Kuvaputkessa

Hehee, näin zombieväsyneenä keskiviikkoaamuna tää ilahduttaa. Kyllä ihminen tarvitsee sähköhammasharjan ja talouspaperia. Myös aikaisemman postauksen kuva naurattaa just nyt aika paljon. (Ei sillä etteikö nää jutut olisi hauskoja myös ilman promillen humalatilaa vastaavaa väsyä... Eli summa summarum, hyvä blogi!)

Tiia Rantanen

Kyllä kaikki on kännissä hauskempaa - myös minä. Kiitos! :)

(Hetkinen, munhan täytyy alkaa kirjoittaa tätä blogia tuiskeessa! Nerokasta!)

Lotta Katariina
Pumpui

Tuo on ehkä paras summaus talouspaperista ikinä. Kiitos.

CougarWoman
CougarWoman

Mä himoitsin kanssa pitkään sähköhammasharjaa. Sitten päätin kysyä hammaslääkäriltäni, että minkälainen suristin olisi paras. Hammaslääkäri totesi purukalustoani ronkkiessani, että "sä mitään sähköhammasharjaa tarvi kun osaat näköjään putsata tavallisellakin ihan yhtä hyvin."

No ei väkisin.

Mutta talouspaperi! Miten muuten voi koskaan tehdä pekonista yhtään mitään, ellei sitä voi valuttaa talouspaperin päällä ennen syömistä?! (Muuhun sitä ei meillä käytetä, paitsi jos vessapaperi loppuu.)

empuska

Grillipannu? Helpotti mun elämää ainakin huomattavasti, vaikka sekin yksiä turhakkeita.

CougarWoman
CougarWoman

Mikään turhake ole, meilläkin on ja kovassa käytössä onkin! ;) Mutta pekonista itsestään erittyy paistaessa niin paljon rasvaa (en mä koskaan lisää rasvaa erikseen, jos pekonia paistan), että se on "pakko" imeyttää johonkin, muuten tulee rasvaöverit. 

Tiia Rantanen

Sinusta kun on kyse, mun on pakko lisätä kommentteihin kuva, jota en viitsinyt laittaa jutun kuvitukseksi:

CougarWoman
CougarWoman

:D Ei paha idea :D 

empuska

Matottomassa huushollissa noi puhdistuspyyhkeet on kyllä aika pakko ollakin, jos haluaa paljain jaloin kotona koskaan kävellä. Nimim. "Miten nää kantapäät on jo nyt niin törkyset, vaikka mä eilen imuroin?!"

Toimitus
Toimitus

Me ollaan toimituksessa puhuttu viime aikoina myös älyhammasharjoista: ne muun muassa kertoo harjaajalle, kuinka kauan pitää harjata ja mittaa harjaussuoritusta. On kuulemma koukuttavaa.

Tiia Rantanen

JA ISKEE SILMÄÄ. 

Toimitus
Toimitus

On tää maailma huikea paikka. :)

Siis sähköhammasharja on ihan must! Eihän hampaiden sisäpintoja saa muuten mitenkään narisevan puhtaiksi. Ja just kun luulin, ettei tilanne vois olla parempi, niin mies toi kotiin upouuden laitteen, joka toimii sata kertaa paremmin kuin edellinen ja jopa ilmoittaa, kun hampaiden harjauksen voi lopettaa. Sähköhammasharja latureineen lähti mukaamme jopa vajaan neljän viikon reppureissulle Aasiaan, vaikka tilaa oli todella niukasti. Mutta ajatuskin tavallisella hammasharjalla nytkyttämisestä kolmen ja puolen viikon ajan ahdisti niin paljon (tai siis lähinnä se tunne, mikä hampaissa olisi ollut kotiin tullessa), että sähkäri pääsi kolmansien bikinien sijaan matkaan.

Samoin noi kertakäyttöiset puhdistusliinat. Oi että. Pikkaisen kyllä omaatuntoa kirpaisee, mutta olen perustellut asian itselleni sillä, että ensinnäkään en käytä niitä joka päivä. Toisekseen, vihaan siivoamista, ja jos on joku keino, millä saa mut siivoomaan vähän useemmin tai paremmin, niin käytetään sitten sitä.

I love mondays

Sähköhammasharjaa vielä parempi turhake on patterilla toimiva feikkisähköhammasharja, tuplasti roskaa kun ei kestä kovin kauaa käytössä. Yhä surettaa mun one direction harjan (bändistä en tiedä mitää mut se oli kokonaan PINKKI!!) kuluminen käyttäkelvottomaksi ;) Mutta hitto et tuli puhdasta! Ja ne liinat, ai että, tulee mun paljo puhtaampaa ku millään rätti & aine kombolla.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ihailen rohkeuttasi tunnustaa julkisesti riippuvuutesi noihin puhdistuspyyhkeisiin. Itsehän haluan pitää viimeiseen asti kiinni ekoihmisen imagostani mutta ai saatana miten mahtava tuote. Ostin niitä paketillisen kun tein loppusiivousta entiseen kotiin ja en usko elämän enää jatkuvan ilman niitä. Tosin täällä maallahan melkein kaikki roskat ja kaiken muunkin voi kätevästi polttaa joten ehkä synti ei ole ihan niin suuri. Seliseli. 

Mutta siis tämä lause, rakkautta:

Minun aikani on niin tärkeää, etten mielelläni tuhraa kallisarvoisia minuuttejani sontarättien huuhteluun.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.