5 + 1 vinkkiä kotitoimistorotalle

Teetkö töitä kotona? 5 + 1 vinkkiä, ole hyvä. 

Pue rintaliivit
Tämä tosin pätee vain, jos olet nainen tai luokittelet itsesi sellaiseksi.
Miksi? Rintaliivit päällä tulee paljon skarpimpi olo - ihan kuin olisi töissä, kun jokin ruuminosa on vaatekappaleen vanki.

Älä meikkaa
Tämä sen sijaan pätee molempiin sukupuoliin.
Miksi? Meikittömyys pienentää pakenemismahdollisuuksia. Jos teet töitä kotoa, kotona sinun tulee pysymän. Kevytkin meikki lisää kauppaan tai lounaalle livahtamisriskiä huomattavasti. (Miehet tai vähän meikkaavat voivat kokeilla permanent-tussia kasvojensa ihoon, se ajaa saman asian. Esimerkiksi viikset tai k**** otsassa toimivat loistavasti.)

Pane kaikki treenivaatteet pesukoneeseen
Tee tämä heti työpäivän aamuna, niin etteivät vaatteet ehdi kuivua.
Miksi? Aamupäivän juoksulenkki saattaa tuntua kotitoimistolaisen mielestä ylivoimaisen houkuttelevalta. Liikunnan kaltaisen tuhoavan toiminnan riskit vältät parhaiten panemalla kaikki urheilu- (ja varmuuden vuoksi remontti-) vaatteet pesuun.

Pidä huoli, että jääkaapissa on riittävästi kaikki erilaiset napostelutarpeet täyttäviä tuotteita
Oikeasti. Kaikki napostelutarpeet.
Miksi? Kauppaankarkaamisriski kasvaa, jos voimakkaat mielihalut yllättävät, vaikka olisitkin noudattanut toista sääntöä (vinkkiä. Vinkkiä! Nämä ovat vinkkejä, eivät sääntöjä. Note to self). Pelkkä makea ei riitä, sillä mitä jos suolaisenhimo iskee? Tai kirpeäntarve? Tai Stevialla maustetun punaisen greippijaffan kaipuu?

Keksi taukoviihde, joka ei vie sinua mukanaan
Tiskaaminen tai lyhyt Youtube-popitus sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Daytime-tv ei käy. 
Miksi? Taukoviihteeseen jää surkuhupaisan helposti koukkuun, terveisin nimimerkki Olen katsonut kaikki kakkuihin, häihin ja huutokauppoihin liittyvät ohjelmat, mitä miltään kanavalta tulee ikinä.

Lakkaa ajattelemasta, ettei sosiaalisen median selaus ja päivittäminen olisi työntekoa
Miksi? Koska muuten petyt itseesi yhä uudelleen. Ja uudelleen. Ja uudelleen. Ja sitten twiittaisit siitä. Ja ottaisit hassun instagram-kuvan. Sitten julkaisisit sen Facebookissa. Ja sitten vasta harmittaisi.

Kuva: The Oatmeal

 

Kommentit

Luru
Changes

Okei, hyvä on - menen tästä samointein pukemaan ne rintsikat. Voisin ehkä vaihtaa yöpaidan ja aamutakinkin joihinkin ihmisvaatteisiin. :D

marietta

Haha! Oman kokemukseni mukaan rintsikat riittävät. Jos niiden päälle pukee jotain ihmisvaatteita pyjamahommien sijaan, on taas olemassa riski, että karkaa jonnekin....

solja
Muualla

Hahaa, muuten erinomaiset säännöt, mutta tuo viitonen kuulostaa kyllä vahvasti epärealistiselta. Tiskaaminen?

marietta

Hei, joskus kelpaa IHAN MIKÄ VAAN.

Maam

Rintsikat on kyllä motivoivin keino, pieni epämukavuus tekee työnteosta aina hieman tuottavampaa (paitsi jos on tullut uusi jakso Say Yes to the Dress:iä!).

Jil (Ei varmistettu)

Kakkoskohdan vinkki naaman töhrimisestä tussilla saattaa aiheuttaa hämmennystä asiakkaan tai yhteistyökumppanin edustajissa videoneuvottelun aikana.

marietta

:DDD

"Mun webcam ei toimi"

Puhelinkeskusteluthan voi hoitaa vaikka ilkosillaan! Ja skypepuhelut ilman housuja!

nanja (Ei varmistettu)

Koska oon niin kamalan nokkela ja ajoittain hyvinkin omahyväinen, ajattelin aloittaa blogin. Sitten törmäsinkin tähän sun blogiisi ja tajusin, ettei mun tarrvitsekaan – sä sanot jo kaiken oleellisen.

Kiitos, et säästät mun aikaa :)

marietta

Haha! En tiedä, pitäisikö tähän sanoa että kiitos vai haista ite! :D

nanja (Ei varmistettu)

Kohteliaisuudeksi se oli tarkoitettu. Tietenkin. :)

Minttu Go 4 it vol. 2 (Ei varmistettu) http://go4itvol2.indiedays.com/

Olin neljä vuotta freelanseri (ehkä se kirjoitetaan suomeksi noin?) ja tein töitä kotitoimistolta käsin. Nyt olen ollut kuukausipalkkaisessa toimistoduunissa melkein yhtä kauan. Vieläkään en ole päässyt eroon siitä häpeän ja epäuskon sävyttämästä riemusta, jota tunnen, kun kuukausipalkka kolahtaa tililleni. Siis että oikeesti saan pitää nuo kaikki rahat? Eikä enää tarvii tehdä kenellekään tilitystä siitä, mihin rahat on käytetty? (tai jos tarvii, kysymyksessä on henkilökohtainen tragedia eikä virhe maailmankaikkeudessa..)

Minttu Go 4 it vol. 2 (Ei varmistettu) http://go4itvol2.indiedays.com/

piti vielä tuohon ekaan tilitykseen lisätä, että haaveenani edelleenkin on elättää itseni yrittäjänä ja että rintsikkavinkkiä kannatta noudattaa niittenkin, jotka tapaa toimiston ulkopuolisia ihmisiä tosi harvoin tai ei koskaan...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.