5 + 1 ysärisarjaa, joita on ikävä

Katsoin Breaking Badin kaikki jaksot vajaassa viikossa. Projektin loppuun saattaminen käynnisti elämässäni alati laajenevan televisiotyhjiön, jota ryhdyin eilen täyttämään suosikkisarjoillani 90-luvulta. Muistatteko nämä?

1. Kuuma piiri (The Commish 1990-1995)
Kuuma piiri (jota kotona kutsuttiin muuten varsin humoristillisesti Piimäkuuriksi) oli draamakomedia symppiksestä, paksusta amerikanitalialaisesta jeparista, joka nappasi roistoja nokkeluudellaan, koska ei jaksanut juosta niiden perässä. Tällaista ei televisiossa yksinkertaisesti enää näe.

2. Aikahyppy (Quantum Leap 1989-1993)
Olen muistaakseni kirjoittanut Quantum Leapista aiemminkin, koska se oli maailman mahtavin sarja. Siis tyyppi, joka matkustaa ajassa, mutta ei omana itsenään (joskus jopa vastakkaisen sukupuolen edustajana, tsihihihihi), ja korjaa vääryyksiä hologrammirobotin avustuksella. Toistan: hologrammirobotin. Mikä voisi mennä tällaisessa konseptissa vikaan?

3. Isojen poikien leikit (Boy Meets World 1993-2000)
Suomenkielisestä nimestään huolimatta tämä ohjelma ei ole erootillissävytteinen opetusohjelma, vaan varsin sujuvasti toimiva after school -sitcom. TOPANGAAAAA! Oikeasti ohjelma oli varmaan melkoista kuraa, mutta se tuli televisiosta arkisin kello 15.05 ja minä olin kotona. Se riitti.

4. Kullannuppu (Blossom 1991-1995)
Kun Blossomia alettiin lähettää suomalaisesta televisiosta, muistan, että minulle tuli ensi kertaa olo, että nyt on Suomessakin Ameriikan meininkiä. Ja se oli ilmeisesti hyvä juttu?

5. Lisa - unelmien nainen (Weird Science 1994-1998)
Okei, Quantum Leapissa oli hologrammi. Mutta tässä sarjassa on robottihenki, joka on nainen! Ja huippu, umpihäiriintynyt tunnari. (Ja umpiälytön suomennos, joka toisinaan esiintyy myös muodossa Lisa ja pojat.)

+1. Villi Pohjola (Northern Exposure 1990-1995)
"Newyorkilainen lääkäri muuttaa Alaskaan" voisi olla tosi huonon romcomin lähtökohta. Tässä ysärisarjassa oli kuitenkin kaikki kohdallaan, sillä naispääosaa näytteli Janine Turner eli ihana Maggie, joka oli 90-lukua parhaimmillaan. Musta, lyhyt tukka ja hurmaava kauneuspilkku (jollaisen piirtämistä minäkin harjoittelin useasti, siinä onnistumatta). 

Älä unohda näitä: The Cosby Show (1984-1992), Pimeyden sydän (Profiler 1996-2000), Hulluna sinuun (Mad About You 1992-1999) ja Koti kuntoon (Home Improvement 1991-1999). 

(Kunniamaininnat tietenkin myös Twin Peaksille, Viiden jutulle, My So-Called Lifelle, 90210:lle ja Melrose Placelle, mutta ne kuuluvat johonkin elämäni suurimmat rakkaudet -listaukseen eivätkä tähän freak paradeen.)

Kuvakaappaus Youtubesta

 

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Piimäkuuri, kyllä! 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Piimäkuuria meilläkin katsottiin :D koko perhe yhdessä, parhaasta sohvapaikasta tapellen.

Sillypäänts

Parasta noissa sarjoissa oli juurikin se after school -meininki. Sai olla yksin kotona, syödä välipalaa ja katsoa hyviä sarjoja ihan rauhassa :) sitä tunnelmaan enää aikuisena vähän vanhempana hankala tavoittaa.

neens (Ei varmistettu)

Vuonna 90 synyneenä oon oikeestaan missannu kaikki nää, mut viime syksynä tuli stressaavien yliopistohommien seassa tuijotettua kaikki Boy meets worldin (en myönnä suomenkielisen nimen olemassaoloa) ja perkele, että oli viihdyttävää! Hirveen symppistä ja mukavan naiivia meininkiä, mutta kyllä siinä viimeisessä jaksossa saattoi tulla pieni nyyhkäisy täältäkin sohvalta..

Villi Pohjola, oih!

saarah
visual diary

Blossom oli niin hyvä!

Kaipaan edelleen myös sarjaa, joka tuli perjantai-iltaisin ENNEN kun sen tilalle tuli Hulluna Sinuun. En ole ikinä ratkaissut mysteeriä siitä, mikä sarja se mahdollisesti oli, mutta muistan tykänneeni siitä tosi paljon.

marietta

Mikä ihme!? Nyt muakin alkoi kiinnostaa!

Maria Hakkala

Hei, tiesitkös, että Boy Meets World -sarjalle tulee jatkoa? Nimellä Girl Meets World -kulkeva sarja on jo tuotannossa, ja se alkanee myöhemmin tänä vuonna. Mukana on alkuperäisestä sarjasta mm. Cory ja Topanga, ja sarja kertookin heidän tyttärensä nuoruusseikkailuista. :)

marietta

Joo, törmäsin tuohon tietoon sarjaa googlaillessani. Mutten ole vielä ihan varma, millaisia tunteita se minussa herättää...

PoniN (Ei varmistettu)

Eikä, Kuuma piiri! Lapsuuden traumaattiset tv-kokemukset avautuvat jälleen kuin pandooran lipas. Nyt vasta tätä lukiessa muistin ton sarjan ja että tykkäsin siitä melkeen yhtä paljon kun Prätkähiiristä.
Ja Bonanza oli ihan ykkönen, vaikka se olikin 60-luvun sarja, mutta se oli niitä mitä katoin just koulusta tullessa voileivän ja maidon äärellä. Yhyy, ihanaa!

Sillypäänts

Bonanza, suklaavanukas ja päiväunet! Väistämätön yhdistelmä :D

marietta

Mä rakastin ykkösen Onnen Päiviä ja kakkosen Lucy Showta, mutten uskaltanut liittää niitä tähän, koska ne tehtiin reippaasti ennen kultaista 90-lukua. Mutta ne ja Bonanza - siinä sitä oli coolin koululaisen iltapäiväviihdettä kerrassaan!

Vau mikä vauva!

"Draamakomedia", what, musta piimäkuuri oli silkkaa jännitystä. Nauroin välillä ehkä siks kun aikuisetki nauro.

Hehe, Isojen poikien leikkien kohdalla mietin et "Entäs Lisa ja pojat?! Ja vielä parempi oli Blossom!" ennenku ehin jatkaa listan lukemista... :D

marietta

Mun mielestä Piimäkuuri oli komedia! :D

Kaista (Ei varmistettu)

Picket Fences! Kai se oli 90-lukua sekin?

Nyt isona Blossom seurustelee Sheldonin kanssa. Enhän mä nyt sekoita Mayim Bialikia ja Claire Danesia?

Ja vaikka en Commishia katsonut, musta tuntui kummalliselta kun sen päähenkilön näyttelijä oli yhtäkkiä IHAN TOISENLAINEN poliisi Shieldissä.

Laurella
Pilkku otsassa

Bonanza, Murder she wrote ja Matlock viihdyttivät meikäläistä koulun jälkeen. Tosin olen syntynyt -90 ja meille tuli telkkari vasta kun olin kuusi (veljeni syntyi samana päivänä, mutta who cares, TELKKARI!) mutta etenkin Bonanza elää lämpimissä muistoissani. Little-Joe.. Oi oi. 

Minttu Go 4 it vol. 2 (Ei varmistettu) http://go4itvol2.indiedays.com/

Pitäs kyllä erotella Melrose Place ennen ja jälkeen. Siis pari ekaa sesonkia katastrofiksi riitti, että uima-altaan lämmitys ei toimi (mutta ohjelma toimi kyllä loistavasti!). Sen jälkeen ohjaaja/käsikirjoittaja/näyttelijät löysivät jonkun uuden terveysjuoman ja sarja sopisi mainiosti postauksen friikkilistalle..

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä pointti Mintulla :D Ne jaksot, joissa Kimberly näkee peilissä pahan alteregonsa (pelottavan peikkomiehen hahmossa) oli tosi jänniä!
Mun hyppytunnit kului tämän sarjan kanssa: http://www.imdb.com/title/tt0101199/ Swoosie Kurtz on kyl mainio.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.