5 syytä, miksi Yrjönkadun uimahalli on paras

Käyn Yrjönkadun uimahallissa vesijuoksemassa pari, kolme kertaa viikossa ja rakastan sitä. Se on yllättävää, koska en yleensä pidä erityisemmin liikunnasta, teen sitä vain koska on pakko. (Jos ette ole koskaan käyneet Yrjönkadun uimahallissa, suosittelen lämpimästi. Se on Suomen vanhin uimahalli ja ihan mielettömän kaunis paikka. Parasta on mennä sinne tyttökavereiden kanssa, maksaa yläkerran lepohuoneista ja syödä kylpytakissa Café Yrjön antimia. Ja kyllä, alkoholiakin myydään.)

Tykkään siitä kenties siksi, että uimahallissa käyminen on treenikerran sijaan kuin pieni terapiasessio: miljöö on kaunis, sitä ei juuri hikoile ja saa olla alasti koko ajan. Lopuksi pääsee vielä saunaan rentoutumaan. 

Mutta parasta Yrjönkadun uimahallissa ovat seuraavat asiat:

Vuorot. Yrjönkadulla on erikseen miesten ja naisten päivät, ja siksi siellä ei ole uimapukupakkoa. En aluksi ollut kovin innoissani siitä, että pallerehtisin uimahallissa alasti, mutta nyt rakastan sitä, enkä ota enää uimapukua edes "varmuuden vuoksi" mukaan. (Aluksi otin, ja päädyin käyttämään sitä saunapeflettinä.) On maailman helpointa, kun kassissa ei tarvitse kanniskella läpimärkää mönttiä uinnin jälkeen. Ja on maailman vapauttavinta olla alasti urheiluharrastuksessaan. (Tykkään välillä pohtia, millä tavalla halli muuttuu vuoron vaihtuessa. Puheensorina mörenee, kenties. Vai onko sitä ollenkaan? Ovatko miehet yhtä mielellään alasti kuin naiset? Onko vesijuoksuradalla ruuhkaa? Tilaavatko nekin skumppaa?)

Mummot. Mummelit, nuo uimahallin OG:t, ovat itseoikeutetusti suurimman kunnioituksen ansainneita hallihierarkiassa. Ne tervehtivät aina toisiaan (respect), toivottavat aina hyvää joulua tai uutta vuotta reilusti etukäteen ja pitkälle jälkikäteen (respect) ja täyttävät aina vesisangon saunaan (mad respect). Jos joskus täytät saunan vesisangon ja paikalla on mummo joka huomaa sen, pääset takuulla piireihin. (Tein kerran niin, ja mummo nyökkäsi minulle niin upealla hyväksynnäntäyteisellä liikkeellä, että koen nyt olevani jo kiinteähkö osa mummomafiaa. Jenginimeni voisi olla vaikka Sankotyttö.)

Nuoriso. Vielä kannuksiaan ansaitsemassa olevat nuorisokävijät (nuori = ei mummo) toimivat viihdykkeenä muille uimahallin kävijöille. En pysty sormin laskemaan, kuinka monista epäonnistuneista Tinder-treffeistä olen kuullut vesijuoksuradalla nuorisokaverusten takana tai saunan lauteilla niiden vieressä. (P.S. Se Tinder-match, johon törmäsit bileissä ja joissa se pussaili ja halaili toisen naisen kanssa? Älä juttele sille enää.) 

Ohittelijat. Hätähousuilla on uimahallimaailmassa oma viihdearvonsa. Yrjönkadulla uidaan ja vesijuostaan ympyrässä. Kaikki eivät ole mielestäni tajunneet, että jos ohittelet ympyrässä, et pääse perille yhtään nopeammin. Loppujen lopuksi käy niin, että ohittelijat vesijuoksevat omassa pikku ympyrässään muiden keskellä ja näyttävät siltä, etteivät tiedä, missä ovat. (Vinkki: rinki on myös ikään kuin liikenneympyrä, johon saa liittyä vasta, kun tulee sopiva aukko. Ei survoa alastonta ruhoaan toisten päälle.)

Uimahalli. Itse halli on oikeasti henkeäsalpaavan kaunis. Jopa pukukopit ja istumahytit, jotka on pidetty entisellään (tai entisöity hienosti, en minä tiedä), ovat minusta ihan uskomattoman upeita. Ja niissä on saattanut istuskella muun muassa Mannerheim!

 

Lue myös: 

 

Kommentit

Sofia/Fitness Führer (Ei varmistettu) Http://terasmeduusat.fi/fitnessfuhrer

Mä tuun sun mukaan joku kerta!!! Koska alastomuus ja vesijuoksu on ehkä maailman parhaat asiat.

Tiia Rantanen

Eikö?? Ekaa kertaa vesijuokseminen alasti tuntui niin pervolta, ja nyt oon ihan muina hippeinä että miten kukaan viitsii käyttää uimapukua.

saarah
visual diary

Mä AINA hehkutan Yrkkäriä Lissabonissa kaikille: There you can swim and walk around naked and order wine to your swimming cabin!!!!!!

(Ihmiset pitää mua hyvin outona täällä).

Tiia Rantanen

BUT IT'S TRUUUUEEEE!

(Sä oot muuten selkeästi astetta kovempi uimahallikävijä, kun sulla on hallille tollanen lempinimikin. Yrkkäri. Yrkkäri. Mun pitää totutella siihen vielä.)

Saranda
Tyhjä ajatus

Mun on pitänyt niiiin monta kertaa mennä tonne!!! Ensi viikolla, MUST! En tiennyt et siel voi nautiskella herkkuja kylpytakissa, tulee ihan kylpylävibat mieleen. :)

Tiia Rantanen

Sepä se. Yläkertaan maksaa 14 euroa, ja hintaan kuuluu lepokoppi, kylpytakki, pyyhe, pefletti, puu ja höyrysauna sekä myös normi alakerran saunat ja uinit. Kylpyläkokemus 14 eurolla, ihan ok!

Travojago
Travojago

Pro tip- yrjönkadulla on myös privaatti sauna jota voi vuokrata kohtuu hintaan ja siihen sisältyy OMA UIMA-ALLAS :o 

Porvariston hillitty charmi oli kaukana siitä, kun prole muijat tuijotti suu auki omaa uima-allastaan :D

Tiia Rantanen

Oo, olen kuullut urbaaneja legendoja tästä tilaussaunasta! SINNE.

miiajohanna
miiajohanna

Kerran siellä räpiköi (kirjaimellisesti) joku mummo niin, että piti kääntää pää toiseen suuntaan kokonaan ku se polski ja potki jaloilla niin että kaikki ympärillä olevat oli "vaarassa". Se oli hauskaa katsottavaa. Siellä se rinkiä ui ja ihmiset meni samaa vauhtia karkuun.

mystery
Vision One

Mua naurattaa tää postaus ja koko keskustelu niiin paljon :D ihan parasta, pakkohan tuonne on päästä :D

miiajohanna
miiajohanna

Kannattaa. Se on hyvä paikka :D

Tiia Rantanen

Haha! Tämä postaushan oli aluksi muuten muodossa "Uimahallissa vituttaa eniten..." ja listasin siinä kaikki ärsyttävät asiat uimahallissa (muun muassa pärskijät ja polskijat). Mutta sitten ajattelin että yritän ilon kautta! :D 

Pikkuvaimo
Pikkuvaimo

Tästä kirjoituksesta ja samalla viikolla näin miljöön leffassa (Kuudes kerta, älkää menkö katsomaan, huono!!), kehitin itselleni hienoisen pakkomielteen Yrjönkadun uimahallista. Oon googletellut paikkaa, kalenterin kanssa suunnitellut, suorastaan haaveillut koko päivän retkestä ihan itsekseni. Siis alasti uimista, niin siistiä, aivan pakko päästä. Pakko! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.