8 aikuisuuden merkkiä

Olen nyt 33-vuotiaana tullut siihen tulokseen, että minusta on vaivihkaa tullut aikuinen. (En tiedä, missä välissä niin kävi, mutta oletan että isotädiksi tuleminen ja asuntolainan ottaminen ovat siihen jokseenkin läheisessä yhteydessä. Ehkä.)

Olen aina ollut sitä mieltä, että talouspaperi on aikuisuuden merkki. Sitä tarvitsevat vain sellaiset ihmiset joilla on lapsia tai rahaa, sillä muuthan voivat pyyhkiä kaiken rättiin tai pyyhkeeseen – siis kunnes saa maistaa talouspaperin siivittämää luksuselämää. Aloin ostaa talouspaperia, kun ryhdyimme tekemään remonttia (ai etkö tiennyt, että talouspaperi on tuiki tärkeä remonttiväline? On se. Ihan niin kuin maalarinteippi. Sitä ostetaan aina rulla tai pari naulojen, vasaroiden ja mittanauhojen lisäksi, eikä kukaan oikeasti tiedä miksi. Se on ihan kuin joku rautakaupan pakollinen kytky), ja silloin otin valtavan harppauksen aikuisuuteen. Enemmän talouspaperin kuin remontin ansiosta. Mutta nyt olen huomannut itsessäni muitakin kiistämättömiä aikuisuuden merkkejä.

Tunnistatko aikuisuuden itsessäsi?

Postin avaaminen
Aikuinen ei avaa hänelle tullutta postia heti. Lapsi (ja nuori) menee aivan sekaisin omalla nimellä tulleesta postista. Vaikka kirje olisi pelkkä tiliote, nuori avaa sen ihan muina tärkeinä ihmisinä ja arkistoi sen tähdellisten paperien kansioon. Puhumattakaan Valittujen Palojen mainoskirjeistä, joissa on irroitettavia osia ja liimattavia tarroja ja kullankikertäviä kolikonmuotoisia pahvinpaloja ja joista saattoi muinoin voittaa tuhansia markkoja. Erittäin Tärkeää Postia.

Valuuttapuheet
Vain aikuinen ihminen puhuu markoista, luoja paratkoon.

Talouspaperin loppuminen
Kyllä, pelkästään sen hankkiminen tekee ihmisestä aikuisen. Mutta ihminen, joka on ihan hukassa kun talouspaperi loppuu, on aikuinen potenssiin kaksi. 

Hiihtäminen
Aikuinen ihminen haluaa hiihtolomalla oikeasti hiihtää. Vain aikuinen ihminen

Alkoholi
Viina ei kuulu pelkästään nuorisolle, ehei. Aikuinen ihminen kuluttaa alkoholia ainakin yhtä paljon (todennäköisesti jopa enemmän) kuin nuori. Erona on se, ettei aikuinen muista, milloin olisi viimeksi ollut humalassa jossakin muualla kuin kotisohvalla, kun taas nuori ei tiedä, miksi hänellä pitäisi edes olla sohva. Tai koti.

Oppiminen
Aikuinen oikein haluaa opiskella jonkun vieraan kielen. Pösilö.

Samaistuminen
Kun aikuinen katsoo esimerkiksi jotakin karmaisevaa murhadokumenttia, ei hän samaistu nuoreen naiseen, jonka kimppuun käydään, vaan tämän vanhempiin. 

Meemien googlailu
Aikuinen ihminen löytää itsensä tämän tästä googlaamasta lauseita kuten "what does cash me ousside mean" ja "who is salt bae" ja "why is pepe a funny frog". Lisäksi joka kerta, kun aikuinen ihminen saa tekstiviestin, jossa on kirjoitusvirhe, hän olettaa, että kyseessä on jokin nuorison suosima akronyymi, ja sen seurauksena löytää itsensä googlaamasta sanoja kuten ""tlen pian" ja "mo".

Joko tuntuu vanhalta aikuiselta?

Lue myös: 

 

Kommentit

Travojago
Travojago

Ihan järkyttävä tunteiden vuoristorata tuli kyllä näin syvällisestä tekstistä. 

Oli ihan pakko reflektoida omaa elämää, kun ostan tal.pap:ia mutta vaan siksi että saan pitää esillä hienoa talouspaperitelinettä. Mies käyttää talouspaperia rätteinä (joka ärsyttää mua suuresti), en ikinä edes mieti markkoja tai pesetoja ja avaan kaiken postin heti.

En oo ikinä jaksanut kiinnostua meme scenestä, jos siellä on hassun hauskaa juttua niin hyvä mutta en jaksa tutkia.. 

Ergo: Olen uncool kidult, outo epäaikuinen 

Tiia Rantanen

KIDULT! Mikä loistava termi! Pitää varmaan googlata se.

EveL (Ei varmistettu)

Nauran yhä "why is pepe a funny frog"ille, kiitos tästä tekstistä!

Niin, sitä luulee yhä olevansa perillä kaikista Nuorten Asioista. Etenkin, kun kaikki työkaverit on itseä 20-35 vuotta vanhempia. Sitten samaiset työkaverit juttelee lounaalla jostain teini-ikäisiltä lapsiltaan kuulemistaan Nuorten Asioista, ja pyytää sua selittämään, mitä se ja se tarkoittaa. Ja sitten sitä ymmärtää, että onkin jo ihan pihalla kaikesta.

Tal.pap. -asiaan yksi lisäys: koirallisille kans pakollinen! Ei niitä pentupissoja viitsi rätillä pyyhkiä.

Tiia Rantanen

Tal.pap. Eläimellisille, lapsellisille ja rahallisille. 

saarah
visual diary

Hahahahah! Ikinä en oo vielä talouspaperia ostanut, ENKÄ OSTA. (Ja riitelen asiasta äidin kanssa joka jumalan kerta kun nähdään).

Tiia Rantanen

AnarkiaaaaaAAAAaaaargh!

Suvihoo (Ei varmistettu) http://www.festivus.fi/

hahahah -taas kerran-, samaistun! Saltbae ja cash me ousside olikin jo selvää pässinlihaa mutta enpä tiennyt tuon sammakon nimeä..vaikka meemejä näin päälle kolmikybäsenä rakastankin :D Kiitos tämän infopläjäyksen tiedän nyt kuka Pepe on...mutta en vielä sitä miksi Pepe ON hauska? Löytyikö kattavaa vastausta?

Tiia Rantanen

Haha! Itse olen oppinut varsin paljon Pepestä podcastista, jonka nimi on Reply All. Tässä jaksossa avataan Pepeä (ehhhehehe) minusta aika hyvin: https://gimletmedia.com/episode/81-in-the-tall-grass/ 

Ain (Ei varmistettu)

Hah, olen 34 ja perheellinen (apua mikä sana!), eikä meille osteta talouspaperia! Porvarillista hapatusta moinen! :D Käsitän kyllä, mihin sitä periaatteessa voisi käyttää, mutta wc-paperi (tai rätti) toimii yhtä hyvin.

Voe saakeli! Otin talviloman sellaiseen ajankohtaan, että pääsisin hiihtämään, en muista koska oon viimeksi ollut juhlimassa humalassa jossain ja opiskelen vieläpä kielikurssilla! Peli on menetetty! Tervetuloa aikuisuus!

Mutta tuota talouspaperia en ymmärrä, on olemassa tyyppejä, jotka ei käytä talouspaperia? Häääh?? Miten se on mahdollista. Mä olen käyttänyt aina, forevöö! Eihän sitä mitenkään voi ilmankaan olla, joka asiassahan koko ajan tarvii. Olette outoja!

Tiia Rantanen

Tal.pap. on katsos esimerkiksi köyhälle opiskelijalle ihan turha rahareikä. Nenän voi niistää vessapaperiin ja lattialle läikkyneet kahvit siivota rätillä (tai  jotkut kyllä päättää jättää ne kahvit ihan siihen). Sitten kun kerran saa jostain äiti ostaa talouspaperia, repeää taivas ja kaikki on maailmassa täydellistä. Sitten menee kolme vaivaista päivää ja se on taas loppu. Joutuu maksamaan ainakin kaksi ja puoli euroa uudesta paketista, joka häviää kuin talouspaperi opiskelijakämppään (=ihan helvetin nopeasti).

Vaikka toisaalta ymmärrän sua hyvin nyt kun olen aikuinen ja ostan talouspaperia. En tajua miten olen ikinä elänyt ilman.

CougarWoman
CougarWoman

1/8: en siis ole vielä aikuinen. Jesh! 

Jottei jää hämäämään, mikä kohta osui ja upposi: noi meemit. Ja varsinkin noi kirjoitusvirheet! Googletin itseasiassa just muutama päivä sitten sanoilla "hobey urban dictionary" - luulin että kyseessä on joku slummityyppinen uusiohellittelynimi. (Olikin vaan tietysti typonuhainen honey.) 

Äitini tuo muuten lähes joka kerta kylään tullessaan mulle talouspaperia, koska "se tuntuu olevan sulta aina loppu". Miksiköhän näin..? (Onko tää muuten joku ikiteiniyden huipentuma, ettei paitsi itse osta sitä talouspaperia koskaan, niin äiti tuo sitä aina tullessaan?) 

Tiia Rantanen

Hahahahaha! Hobey :D

Joo, mä kuvittelin olevani suht hyvin kartalla tai tyylikkäästi, nonchalantisti pihalla, mutta sitten viisi vuotta nuorempi siskoni halusi mennä ravintolaillan jälkeen laulamaan karaokea ja mun KAIKKI baari-iltatarinat oli 5-10 vuotta vanhoja ja kaikki baariehdotukset alkoi "onko se ja se vielä olemassa?", ei myöskään enää mitään tuntumaa, mihin aikaan mihinkin  baariin mennään... Aikuinen tietää hyvin lähistön tyylikkäät lounasravintolat, mutta on pihalla baareista.

Tiia Rantanen

Totta! Ja aikuinen myös käy lounaalla ravintolassa

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.