Ai sinä olet Niitä ihmisiä...

Tässä maailmassa, jossa elämme, on monta eri tapaa luokitella ihmisiä lokeroihin: koulutus, työpaikka, sukupuoli, sukupuolinen suuntautuminen, kansallisuus tai vaikkapa poliittinen puoluekanta. Mielestäni mielenkiintoisempia ovat sellaiset pikkuruiset luokittelut, joita teemme puolihuomaamattomasti lähes päivittäin, ja jotka saattavat loppujen lopuksi painaa sosiaalisen arvostuksen vaakakupissa paljon enemmän kuin joku keskustalaisuus.

Kahvi/tee
Itse myönnän ennen arvostelleeni ihmisiä sen mukaan, juovatko ne kahvia vai teetä. Kahvi-ihmiset olivat minun (kahvi-ihmisen) mielestä jotenkin helpommin lähestyttäviä, koska niillä oli sama pahe kuin minulla. Teetyypeissä oli pakko olla jotain vikaa, eikös tee ole terveellistäkin? Nyt teetyypit ovat mielestäni supercooleja. Siis mikä pointti siinä kahvissa koskaan olikaan?

Pc/mac
Tämä on erittäin voimakkaita tunteita herättävä jaottelu, johon en perehdy sen enempää näpytellessäni tässä tällä minun macbookillani, joka on muuten täysin virukseton, ilmaakin kevyempi ja erittäin miellyttävä käyttää helppotoimintoineen.

Bisse/siideri
Tämä on mielestäni ihan erityinen jaottelu, koska pakan voi aina halutessaan sekoittaa väliinputoajalla: lonkero. Tosin bisseihmiset taitaa pistää lonkeron samaan kastiin siiderin kanssa. Luoja tietää miksi (ne on just sellasia).

Mehujää/kermajäätelö
Käyn aikuisiän kamppailua näiden kahden välillä. Lapsena oli jotenkin helpompaa valita mehujää, mutta nykyään kermajäätelö vetää yhä useammin myös puoleensa. Tuntuu pahalta, koska kaikkihan tietävät, että yksi tie pitäisi valita ja sillä myös pysyä. Syytän kyllä myös näitä Solero-tyyppisten jätskien tehtailijoita, jotka ovat sotkeneet tämän lähes täydellisen systeemin yhdistämällä molemmat elementit. Ne ovat varmaan kermajäätelöihmisiä. Jotka ovat kateellisia mehujäätyypeille.

 

Niin. Kenen joukoissa sinä seisot?

Kuvassa karhulalainen posso, jonka ostaja on varmaan jonkun mielestä paska, koska tämä on ostanut sen Melissan leipomosta eikä Leistiltä.

 

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Kahvi, mäkki, ölppis ja noista kahdesta kermajäätelö :P (Mitä nyt mäkkien paremmuus on pelkkää hypeä enää nykyaikana, valitettavasti :/)

Suhtaudun aina kevyellä varauksella toisinvalitsijoihin. Avauduin tästä paljastelupostauksessa kotva sitten: http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/haaste-faktoja-omituisia-nimia-epailyttavia-ihmisia Mutta esimerkiksi olut/siideri ja jädekysymystä en pidä kovin ratkaisevana (kunhan kyseessä ei ole mankuja, joka selittää, että kalja on nii-iin pahaa tai ankeuttaja joka valitsee aina mehujään siksi, että söisi mahdollisimman vähän kaloreita), olennaisinta minusta on koira/kissaihmisyys sekä sana/numeroihmisyys.

 

marietta

Nimenomaan! Koira-/kissaihmisyys onkin muuten merkittävä tekijä. Hyvä pointti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Entäs jos tykkää yhtä paljon bissestä ja siideristä? Siis ihan oikeesti?

Muuten valitsen kahvin, PC:n ja mehujään. Niin ja ihan ehdottomasti koirat!

marietta

Silloin valitset bissesiiderin! :D

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Bissesiideriin liittyen on pakko kertoa tarina jostain kaljatelttahäppeningistä, jossa mun mies oli ollut töissä joskus vuonna nakki ja kivi. Oluttankin vaihtajalle oli käynyt moka ja hän olikin liittänyt siideritankin kaljahanaan, tai toisinpäin. Mokaa ei huomattu heti vaan jengille oli ehditty myydä useampi tuopillinen juurikin bissesiideriä, homma tajuttiin vasta kun ensimmäinen kiukkuinen asiakas saapui tiskille. Hauskan tästä tekee kuitenkin se seikka, että nämä viallisetkin tuopposet oli kurmaistu naamariin melkein pohjalimoja myöten, ennen kuin asiasta tultiin reklamoimaan tiskille. Reippaat suomalaiset!

Anna Karhubear

Työpaikalla teeihminen, espressokeittimen ääressä kahvi-ihminen ja varsinkin munkkipossun kanssa vaikka minkälaista kurakahvia. Eihän sitä nyt teetä voi sen kanssa juoda?! Pc on ihan peeseestä ja bisse/siideri/lokero on pyhä kolminaisuus josta jokaiselle on oma hetkensä eli baari/kesäpäivä terassilla vähän liian aikaisin/saunan jälkeen. Kermajäätelö! Paitsi Pommac-mehujaa on kyllä... ei ole helppoja nämä valinnat!

marietta

Hei OMG. Mun elämäni suurin dilemma on kahvinjuonnin lopettamisen jälkeen ollut kysymys siitä, mitä pullan, donitsin, posson, munkin, viinerin, keksin ja kaikenlaisen jälkiruoan kanssa nyt juodaan. Ei todellakaan teetä. Pyh.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo o! Tee ja munkki ei kyllä sovi yhteen. Tee ja pulla kotona ok. Torikahvilassa ei (syytän sitä kamalaa keltaista Liptonia, enkä teetä yleisesti). Mähän joskus kannan omia teepusseja mukana, koska oon ehkä vähän outo...

Pus!

-Rubbery

marietta

Siitä lisää täällä. :)
Viime aikoina olen kyllä sortunut hitaina lauantaiaamuina (kahdesti) todella maitopitoisien lattejen ryystämiseen.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Kaikki missä on kermaa on hyvää, naukuu täällä kissaihminen maitokahvinsa ja jäätelökipponsa ääreltä. Haluaisin tykätä bissestä, mutten vain tykkää. Olen ottanut mieheni saunaoluesta huikan ehkä kolmesataa kertaa, mutten edelleenkään tykkää. Macia haluaisin kokeilla, mutten uskalla... Ehkä sitten kun nykyinen kone sanoo sopimuksensa irti.

FFFifi
Fitness Führer

Ehkä sun miehen saunaolutvalinta on pahaa, maista jotain parempaa :D

tiia_

Tee / PC / siideri (muttei mikä tahansa siideri - mä olen niitä ihmisiä) / kermajäätelö / kissa. Lisänä sana(ei numero)ihmisyys. Ja veikkaan, että tee+kissaihmiset ovat keskimääräistä useammin sana- kuin numeroihmisiä. :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kahvi/pc/bisse/kermajäätelö. En kieltäytyisi ilmaisesta macista mutta mehujäälle sanoisin tiukan ein. Ja joskus sekoan ja juon bisseä, siideriä ja lonkeroa samana iltana. Ehkä niin käy ensi viikolla, kun olen lähdössä ekaa kertaa "kunnolla" ulos melkein kahteen vuoteen.

marietta

Se on se alkoholi, joka saa linjaukset sekaisin? Kännissä pc-ihminenkin silittelee Apple storessa macbookeja. Eikä sitä lasketa, koska "mä olin ihan sekaisin".

Annemaris

Sano ei kahville ja teelle mutta jos on pakko niin teetä, kiitos / mäkbook 4ever / bissee JA siiderii tänne (kaikki alkoholi käy, olenhan suomalainen) / no mehujää ku mul todettii laktoosi-intorelanssi = my life is over.

Täytyy myöntää, että nämä on tärkeitä kysymyksiä :D

sanumaria

Kahvi, lonkero, mäkki ja mehujää. Pirkan Ampparimehujää erityisesti.

marietta

Amppari on klassikko. Kaipaan liian usein sen serkkua Spiraalia, jota ei ole ollut enää vuosiin.

sanumaria

Spiraali! Se oli paras. Twister on vaan halpa kopio...

viv (Ei varmistettu)

Kahvii, siiderii, mäkki ja mehujäätä! Mut possot pitää ostaa turkian leipomosta eikä mistää leistiltä ;)

Kanelibasilika

Tee, mac, olut, kermajäätelö (ja kissa ;)

FFFifi
Fitness Führer

Ai kauhea miten ahdistavaa kun nämä menee ihan sekaisin! Kommentteja lukee, että hyvä, hyvä, hyvä, eieiei eikä nyt mitään mehujäätä siihen! Vakava asia :D

Sillypäänts
  • Kahvi - teen suhteen olen niin ronkeli, että harvoin löytyy (varsinkaan kyläpaikoista mitään juotavaksi kelpaavaa)
  • PC - teknisten härveleiden tarjonnan hoitaa mies. Minua kiinnostaa vain se että toimii.
  • Olut - mutta vain ne joissa on riittävästi makua. Budvaiset Lightit ja muut vesilaagerit jätän suosiolla muille.
  • Kermajäätelö- ammpari on iso poikkeus tähän sääntöön :D

Lisäys listaan: Kuopiossa ihmisiä jaotellaan sen mukaan, syövätkö he Irene vain Hanna Partasen liha/riisipiirakoita. Jako on armoton ja jopa perhekunnat puolittuvat lihiskojuja valittaessa (mies käy Hannalla, minä Irenellä - aina :D ja auta armias jos piirakka sattuukin vahingossa tulemaan väärästä kojusta!

marietta

Joo. Mansessa toi jaottelu näkyy Ilveksen ja Tapparan välillä. Tapparahan ON terästä, ja vaikken urheilusta mitään tiedäkään saati ole siitä kiinnostunut, puolustan Tapparaa (ainakin teoriassa) raivokkaasti kynsin ja hampain hautaan asti.

jätskikiskan typy (Ei varmistettu)

OMG! Hannan lihikset, ehdottomasti! Sitähän kaikki muutkin jonottaa Mualiman navalla ;)

Muuten mennään linjalla tee (mutta juon vain itsevalmistamaani ja valitsemaani teetä, koska inhoan kaikkea epämääräistä pulveria, mitä teepusseissa myydään ja tarjotaan), siideri, mehujätski, kissat. Nii ja ehdottomasti PC.

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Ihminen joka syö Karhulalaisia possoja ei voi olla ihan paska :)

marietta

...mutta onko ne Leistin vai Melissan? :D

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Leistin :) vaikka tosin kun kyseessä on taikinasta tehty, rasvassa paistettu ja sokerilla päällystetty kaloripommi niin leipomolla ei tosiaan oo väliä :D Hahaha!

Elina U.
Lentoaskeleita

Olen käynyt jo pitkään identiteettikriisiä sen suhteen, että olen sekä kahvi- että teeihminen. Enemmän juon kahvia, mutta rakastan teetä silti. Tiedän että minussa on jotain vähän outoa. Olen myös siideri-ihminen (voisin muuten väittää että siideri-ihmisetkin voisi jaotella vielä alaluokkiin, sillä ainoastaan kahta siiderimerkkiähän voi kutsua siideriksi), joka haluaisi olla bissetyyppi. Ehkä siksi lipitän eniten sitä viiniä, välttääkseni identiteettini pirstaloitumisen enää entisestään.

Ps. Niin ja minulla on ollut kissoja, nyt koira, mutta pidän molemmista! Ahmin myös yhtäläisellä innolla mehujäätä ja kermajätskiä. Vielä itseään etsivä väliinputoaja siis? Voi ei!

Pps. Paitsi Pc. Huh!

marietta

Munkin täytyy kyllä sanoa, että olen bisse- tai siiderityypin sijaan paljon enemmän skumppatyyppi. Classy.

Kaista (Ei varmistettu)

Muuten aika sama (sekä kahvia että teetä, sekä mehujäätä että jätskiä, bisseä mieluummin kuin siideriä mutta siiderikin kelpaa, mieluummin kissa kuin koira), mutta hei LINUX.

Johny (Ei varmistettu)

Mä tiesin että sussa on jotain taikaa! Sehän olikin siis Leistin aura joka ympärilläsi hehkuu! Huomenna Itään ja ensimmäisen lämpimän päivän koittaessa possoa ja lihistä messiin ja tuurilla Lehmään! Lähe siäkii!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.